ΧΑΛΒΑΣ ΑΣΠΡΟΣ (ΤΗΣ ΝΥΦΗΣ)
ΧΑΛΒΑΣ ΑΣΠΡΟΣ
κ.ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗ
4 κούπες νερό
1,5 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1/2 κούπα ινδοκάρυδο
1/2 κούπα αραβοσιτέλαιο
1 βανίλια
ξύσμα πορτοκαλιού
κομματάκια από πορτοκάλι γλυκό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το νερό με το λάδι, ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το ξύσμα, τη βανίλια
και τέλος το ινδοκάρυδο. Μόλις
πήξει κατεβάζουμε το χαλβά και τον βάζουμε στη φόρμα
του κέικ. Γαρνίρουμε από πάνω με τα κομματάκια του γλυκού πορτοκαλιού ή και
άλλο γλυκό αν θέλουμε. (περγαμόντο, λεμόνι, μανταρίνι)
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΜΙΚΡΟ ΜΥΣΤΙΚΟ: Το ινδοκάρυδο για να κρατήσει το άρωμά του το βάζουμε προς το τέλος, λίγο πριν
κατεβάσουμε το χαλβά από τη φωτιά.