ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΤΡΙΨΑΝΑ
ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΤΡΙΨΑΝΑ
κ. ΝΙΚΗ ΜΠΛΙΟΓΚΑΡΑ
κ. ΝΙΚΗ ΜΠΛΙΟΓΚΑΡΑ
ΥΛΙΚΑ(Για μία μερίδα)
· 3 κουταλιές της σούπας τραχανά
· 2 ποτήρια νερό
· Αλάτι
· Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο νερό που βράζει προσθέτουμε τον τραχανά και λίγο αλάτι. Βράζουμε για 8-10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Σε μικρό τηγανάκι καίμε το λάδι και το προσθέτουμε στον τραχανά . Τρώμε ρίχνοντας μπουκιές μπαγιάτικο ψωμί μέσα στον τραχανά και συνοδεύουμε με παστό ή με ψάρι αλμυρό(κυρίως πλατάνα).Το φαγητό αυτό ήταν το βασικό πρωινό του χειμώνα στο παστάλι.