ΠΑΠΟΥΔΑ
ΠΑΠΟΥΔΑ
(ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ
ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ)
κ. ΝΙΚΗΣ ΜΠΛΙΟΓΚΑΡΑ
κ. ΝΙΚΗΣ ΜΠΛΙΟΓΚΑΡΑ
ΥΛΙΚΑ
·
½ κιλό φασόλια
μαυρομάτικα
·
2 μέτρια κρεμύδια
·
½ κουταλιά πελτές
ντομάτας
·
3 φλιτζανάκια του καφέ
ελαιόλαδο
·
Δυόσμος (αρκετός)
·
Αλάτι
·
Ρίγανη
·
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε
τα φασόλια σε κατσαρόλα με βραστό νερό και αφού βράσουν για 4-5 λεπτά τα
στραγγίζουμε και το νερό . Βράζουμε τα φασόλια σε καθαρό νερό(όχι πολύ νερό) με
λίγο αλάτι . Τα βράζουμε λίγο ώστε να ‘κρατάνε’ γιατί θα μπούνε και στο φούρνο.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το μισό λάδι . Βάζουμε τα βρασμένα φασόλια με το νερό τους στο ταψί και
προσθέτουμε το κρεμμύδι , την τριμμένη ντομάτα , τον πελτέ , την ρίγανη , τον
δυόσμο ψιλοκομμένο, το μαύρο πιπέρι και λίγο αλάτι αν χρειάζεται. Τα
ανακατεύουμε και στο τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180⁰C για μια ώρα περίπου( να έχει λίγα υγρά).