ΚΕΙΚ ΜΕ ΧΑΛΒΑ
ΚΕΙΚ ΜΕ ΧΑΛΒΑ
κ. ΚΑΣΑΠΗ ΦΑΝΗΣ
1 φλ βούτυρο
1 φλ τριμμένο χαλβά
1 φλ κομματάκια χαλβά
4 αυγά
1 βανίλια
400 γρ φαρίνα
½ φλ γάλα
γλάσσο σοκολάτας
1 φλ ζάχαρη άχνη
200 γρ τριμμένη κουβερτούρα
1 φλ κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη βάζουμε 1 φλ βούτυρο και το χτυπάμε στο
μίξερ. Προσθέτουμε 1 φλ τριμμένο χαλβά, 4 αυγά και 1 βανίλια. Χτυπάμε για 3΄. Προσθέτουμε 400 γρ φαρίνα και ½ φλ
γάλα. Χτυπάμε με το μίξερ για 5 λεπτά. Προσθέτουμε 1 φλ κομματάκια χαλβά και
ανακατεύουμε με το κουτάλι. Βουτυρώνουμε το ταψί με αποσπώμενη στεφάνι και
αδειάζουμε μέσα το μείγμα του κέικ. Ψήνουμε για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180ο .
Βγάζουμε το κέικ το αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το γλάσσο σοκολάτας, με 1 φλ ζάχαρη άχνη, 200 γρ τριμμένη κουβερτούρα και 1 φλ κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά και το απλώνουμε πάνω από το κέικ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Ετοιμάζουμε το γλάσσο σοκολάτας, με 1 φλ ζάχαρη άχνη, 200 γρ τριμμένη κουβερτούρα και 1 φλ κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά και το απλώνουμε πάνω από το κέικ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ