ΚΕΙΚ ΜΕ ΧΑΛΒΑ

ΚΕΙΚ ΜΕ ΧΑΛΒΑ

κ. ΚΑΣΑΠΗ ΦΑΝΗΣ

ΥΛΙΚΑ
1 φλ βούτυρο
1 φλ τριμμένο χαλβά
1 φλ κομματάκια χαλβά
4 αυγά
1 βανίλια
400 γρ φαρίνα
½ φλ γάλα
γλάσσο σοκολάτας
1 φλ ζάχαρη άχνη
200 γρ τριμμένη κουβερτούρα
1 φλ κρέμα γάλακτος

             


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη βάζουμε 1 φλ βούτυρο και το χτυπάμε στο μίξερ.  Προσθέτουμε 1 φλ τριμμένο χαλβά, 4 αυγά και 1 βανίλια. Χτυπάμε για 3΄. Προσθέτουμε 400 γρ φαρίνα και ½ φλ γάλα. Χτυπάμε με το μίξερ για 5 λεπτά. Προσθέτουμε 1 φλ κομματάκια χαλβά και ανακατεύουμε με το κουτάλι. Βουτυρώνουμε το ταψί με αποσπώμενη στεφάνι και αδειάζουμε μέσα το μείγμα του κέικ. Ψήνουμε για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο .
Βγάζουμε το κέικ το αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το γλάσσο σοκολάτας, με 1 φλ ζάχαρη άχνη, 200 γρ τριμμένη κουβερτούρα και 1 φλ κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά και το απλώνουμε πάνω από το κέικ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.visaltis.gr