ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΑΛΜΥΡΟ
ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ
ΑΛΜΥΡΟ
κ. ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗ
1 κ. αλεύρι
60 γρ
μαγιά
λίγο αλάτι
4 κρεμμύδια ξερά
300 γρ μπέικον
λίγο δεντρολίβανο
λίγο βασιλικό
2 αυγά και
1 κρόκο
100 γρ κουκουνάρι
¼ παρμεζάνα
λίγη καυτερή πιπεριά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Ανακατεύουμε το αλεύρι,
τη μαγιά, μισό λίτρο χλιαρό νερό και το αλάτι. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει
για μια ώρα.
Ψιλοκόβουμε το μπέικον σε κύβους και τα
κρεμμύδια σε φέτες και τα σοτάρουμε σε 3 κουταλιές λάδι. Όταν κρυώσουν ρίχνουμε
το μισό κουκουνάρι, την πιπεριά, την παρμεζάνα και τα αυγά. Όλα αυτά τα
ανακατεύουμε με τη φουσκωμένη ζύμη απαλά για 1-2 λεπτά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε
δύο μέρη. Βάζουμε χαρτί φούρνου σε ένα ταψί βουτυρωμένο, κάνουμε 2 πλεξούδες,
τις βάζουμε αυγό και τις πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κουκουνάρι. Αφήνουμε να
φουσκώσουν και τα ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου στους 180 ο .
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ