ΙΕΡΑΡΧΕΙΑ ΤΕΡΠΝΗΣ 2011 - ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Με μια όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν για 7 χρονιά τα ΙΕΡΑΡΧΕΙΑ ΤΕΡΠΝΗΣ 2011, το Σάββατο 29 Ιανουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημ. Κοινότητας Τερπνής. 
Η έναρξή τους έγινε μετά την περιφορά της ιερής εικόνας των Τριών Ιεραρχών και τον πανηγυρικό εσπερινό. Παραβρέθηκαν ο πανοσιολογιότατος πατέρας Αυγουστίνος, ο δήμαρχος κ. Καλαϊτζής Δημήτριος, ο τ. βουλευτής κ. Τσιπλάκης, η πρόεδρος της Δημ. Κοιν. Τερπνής κ. Τερζάκη Γιάννα, η τ. δήμαρχος κ. Μήκα Αγγελική, ο αντιδήμαρχος κ. Παπαγιάννης Κων/νος, ο κ. Αναστασιάδης Δημήτριος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κκ Γκουγκούδης Κων/νος, Τρούπης Χρήστος και Βαδικόλιας Θεόδωρος, ο τοπικός σύμβουλος κ. Δρούγγος Χρήστος, το μέλος του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Καρούσης Γεώργιος, ο Γυμνασιάρχης Τερπνής κ. Γερούκης Ιωακείμ, ο διευθυντής του Δημοτικού Τερπνής κ. Φοινικιανάκης, πολλοί εκπαιδευτικοί από Τερπνή και Νιγρίτα, ο τ. πρ. του ΠΠΚ Νιγρίτας κ. Ζαρίμπας Παναγιώτης, η πρ. του συλ γονέων Δημοτικού κ. Μπλιόγκαρα Κλεονίκη, η αντιπρόεδρος του συλ. Γονέων Γυμνασίου κ. Μπαρλιάτσα Γεωργία, ο πρ. της Ομάδας καπνοπαραγωγών "Ο Βισάλτης" κ. Τσερβίστας Μιχάλης, ο πρ. της Ασπίδας Τερπνής κ. Τουλάκης Χρήστος, η πρ. του συλλόγου Γυναικών Τερπνής κ. Πέγου Ανοιξιά, ο πρ. του συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης κ. Νούλης Γιάννης, μέλη της Φιλοπτώχου Τερπνής, της φιλοπτώχου Νιγρίτας "ο Σωτήρ", ο πρωτοψάλτης κ. Γιαχοντούδης Χρήστος.
Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν:
Προβολή για τα 10 χρόνια από τα θυρανοίξια της εκκλησίας των Τριών Ιεραρχών, που έγιναν το 2001 από τον Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο. Η προβολή έγινε με τη βοήθεια της προέδρου του συλ Γονέων Δημοτικού κ. Μπλιόγκαρα Νίκης.
Ομιλία για το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας και της Φιλοπτώχου Τερπνής από τον πατέρα Αυγουστίνο.
Βράβευση των δεκάξι αριστούχων μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου και ολιγόλεπτες ομιλίες από το Γυμνασιάρχη και διευθυντή Δημοτικού Τερπνής. 
Το κομμάτι αυτό των Ιεραρχείων έγινε σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Γυμνασίου με τη βοήθεια του Γυμνασιάρχη και διευθυντή του Δημοτικού Τερπνής.
Τέλος ακούστηκαν τραγούδια από την υπέροχη χορωδία του Πολιτιστικού Συλ. Τερπνής με χοράρχη τον κ. Τζιάνη Γ. Νικόλαο και τριμελή ομάδα νεαρών μουσικών, από το Μουσικό Λύκειο Σερρών. 
Ο δήμαρχος κ. Καλαϊτζής στην ομιλία του υποσχέθηκε κλείσιμο στην υπόθεση του πολιτιστικού κέντρου στο συντομότερο δυνατό διάστημα και στήριξη στον Πολιτιστικό σύλλογο Τερπνής.
 Ο κ. Αναστασιάδης Δημήτριος ανήγγειλε άμεση ανέγερση του Πολιτιστικού Κέντρου από την ώρα που θα ανταλλαγεί από το Δήμο το σχολικό οικόπεδο και επισήμανε ότι τρεις τέσσερις μήνες είναι αρκετοί στη συνέχεια για να ξεπεραστούν όλα τα γραφειοκρατικά και να ξεκινήσουν οι εργασίες . Επενέβη ο δήμαρχος κ. Καλαϊτζής και τόνισε ότι ήδη έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα της ανταλλαγής. Επομένως ελπίζουμε σε εύλογο χρονικό διάστημα όλα θα ξεκινήσουν.
Για το γηροκομείο που έχει υποσχεθεί από πέρυσι ο Τερπνιώτης βιομήχανος, είπε ότι έχουν τακτοποιηθεί τα οικόπεδα και από πολλές υπηρεσίες πάρθηκαν οι εγκρίσεις. Έτσι στις 6 Μαίου που θα γιορταστούν πανηγυρικά τα 10 χρόνια από τα θυρανοίξια της εκκλησίας, θα θεμελιωθεί και το Γηροκομείο. Εκπληκτικές ανακοινώσεις που ικανοποίησαν τους παραβρισκόμενους.

Στο γενικότερο πρόγραμμα του διήμερου εορτασμού να πούμε ότι το πρωί της Κυριακής η καθηγήτρια του Γυμνασίου κ. Δήμου Αναστασία έκανε υπέροχη ομιλία για τους Τρεις Ιεράρχες, ενώ οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Τερπνής έκαναν μνημόσυνο στη μνήμη των τριών Ιεραρχών.
Το μεσημεράκι της Κυριακής είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο Λαογραφικό μας Μουσείο το Β΄ ΚΑΠΗ Σερρών, που το συνόδευε η Τερπνιώτισσα κ. Στέλλα Δρούγγου που διαμένει στις Σέρρες.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ:
Τον πατέρα Αυγουστίνο για τη συνεργασία.
Την πρόεδρο της Δημ. Κοιν. Τερπνής κ. Τρούπη  Γιάννα.
Το Γυμνασιάρχη Τερπνής κ. Γερούκη και το Διευθυντή του Δημοτικού Τερπνής κ. Φοινικιανάκη.
Τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Τερπνής.
Τους τρεις νεαρούς μουσικούς από το Μουσικό Λύκειο Σερρών.
Το κανάλι επιλογές που κάλυψε την εκδήλωση των Ιεραρχείων με τη δημοσιογράφο κ. Λία Μαυρίδου και φυσικά τον κ. Τρούπη Χρήστο.
Τον κ. Βαγγέλη Γιαχιά, κ. Χρήστο Τουλάκη.
Την κ. Μαρία Ιωαννίδου που έκανε για τις εκδηλώσεις πολύ περισσότερα από όλους μας και την ευχαριστούμε.
Την Πληροφορική Νιγρίτας και τον κ. Τριανταφύλλου Ν. Χρήστο για τη διαρκή συνεργασία και βοήθεια στο σύλλογο.
Τον κ. Χλιούμη Νίκο.
Τελειώνοντας και αυτά τα Ιεράρχεια ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά χρόνια πολλά, συγχαρητήρια και πάντα επιτυχίες στις σπουδές τους και ελπίζουμε του χρόνου να μιλήσουμε στα 8α Ιεράρχεια για την εξέλιξη των εργασιών στο Πολιτιστικό Κέντρο και το Γηροκομείο στην Τερπνή και όχι για τα εμπόδια που συνέχεια παρουσιάζονται. 
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr