ΠΟΝΗΡΟ ΓΛΥΚΟ

ΠΟΝΗΡΟ

Κ. ΑΘΗΝΑ ΤΕΡΖΑΚΗ 

Υλικά

  • 1 σφολιάτα
  • 150 γραμ. βούτυρο
  • 400 γραμ. καρύδια
  • 1 σαντιγύ φυτική
  • 4 κ.σ. άχνη

Για το σιρόπι:

  • 4 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
  • 4 κ.σ. γλυκόζη
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση
Κόβουμε τη σφολιάτα σε δώδεκα κομμάτια, τα αλείφουμε με βούτυρο και τυλίγουμε ένα - ένα κομμάτι τη σφολιάτα με ένα καλάμι. Τέλος κολλάμε με νερό τη σφολιάτα και τα βάζουμε στο ταψί σε σιγανό φούρνο για μια ώρα. Τα σιροπιάζουμε για δύο ώρες, παίρνουμε και βγάζουμε τα καλάμια, τα γεμίζουμε με σαντιγύ μέσα-έξω και βάζουμε το καρύδι.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr