ΛΙΚΕΡ ΜΑΣΤΙΧΑ

κ. ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗ
Υλικά
1 lt καθαρό τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ή τζιν ή βότκα
5 γρ.μαστίχα (ένα φακελάκι μαστίχας 5 γρ)
1 lt. νερό 
750 γρ. ζάχαρη 
  
Εκτέλεση 

Βάζουμε σε ένα μπουκάλι το τσίπουρο (ή τζιν ή βότκα) με τη μαστίχα και το κλείνουμε. Το αφήνουμε σε δροσερό και σκιερό μέρος για μια βδομάδα. Ανακατεύουμε συχνά για να βοηθήσουμε τη μαστίχα να λιώσει κι όλο αυτό για 6-7 μέρες.  Μετά το πέρας της βδομάδας ετοιμάζουμε το σιρόπι μας. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη . Έπειτα, το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το αναμειγνύουμε με  το τσίπουρο και τη μαστίχα
Το αφήνουμε και πάλι για 2 μς 3 βδομάδες και είναι έτοιμο και υπέροχο.

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr