ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ Ο ΤΑΚΗΣ ΓΙΑΧΟΝΤΟΥΔΗΣ

Μας άφησε σήμερα ένας υπέροχος άνθρωπος, ευγενέστατος, με πολύ σπουδαία παρουσία στο αναλόγιο του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Τερπνής για πάρα πολλά χρόνια,ο αείμνηστος ΓΙΑΧΟΝΤΟΥΔΗΣ ΤΑΚΗΣ. Οι περισσότεροι τον ήξεραν με την ιδιότητα του πρωτοψάλτη, εμείς τον γνωρίσαμε πάρα πολύ καλά μέσα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο, από την
άμεση και ζεστή ανταπόκριση σε ότι και αν του ζητήσαμε. Απολαύσαμε τη θερμή φιλοξενία του ίδιου και της συζύγου του Χρυσούλας στο παραδεισένιο σπίτι τους το 2010, για τα γυρίσματα τηλεοπτικής εκπομπής αφιερωμένης στην Τερπνή και στους κατοίκους της, ενώ ατέλειωτες φορές τραγούδησε όμορφα παραδοσιακά τραγούδια γα τις ανάγκες εκδηλώσεων του συλλόγου. Καλοπροαίρετος, απλός, μετριόφρονας, ταπεινός, καλός οικογενειάρχης. Σήμερα αποχαιρετήσαμε έναν από τους σπάνιους  ανθρώπους με ήθος.
Θυμάμαι χαρακτηριστικά πριν 10 περίπου  χρόνια, να του λέω πόσο λυπάμαι που τον ταλαιπωρούμε για τον Πολιτιστικό Σύλλογο και να μου απαντάει: "Άσε με, μ’ αρέσει να κάνω πράγματα για εσάς. Κάθε φορά που έρχεστε  με αυτό το γλυκό χαμόγελο, δεν μου χρειάζεται  τίποτε παραπάνω "...
Η γυναίκα του, η γλυκιά και φιλόξενη κυρία Χρυσούλα, τον στήριζε σε όλα, ήταν δίπλα του πάντα. Έχασε το χαμόγελό του όταν την έχασε πριν μερικά χρόνια.
Εμείς με τις λίγες  αυτές σειρές τον τιμάμε και είναι σίγουρο πως θα μείνει για πάντα στην καρδιά και στη σκέψη μας.
Nα συμπληρώσουμε αυτούσια μια πληροφορία την οποία μας θύμισε ο μουσικός κ. Ζαρίμπας Παναγιώτης, γνώστης με λεπτομέρεια των μουσικών πεπραγμένων της περιοχής μας. "Ήταν και ο τραγουδιστής που επιλέχθηκε από τον μεγάλο ερευνητή της παραδοσιακής μας μουσικής Σίμωνα Καρρά, όταν ήρθε στη Νιγρίτα για να καταγράψει την τοπική μας μουσική παράδοση, που για πρώτη φορά τραγούδησε και κατοχύρωσε Πανελληνίως το " Μήλο μου κόκκινο", σαν τραγούδι της Νιγρίτας. Το τραγούδι αυτό υπάρχει στο δίσκο του Σίμωνα Καρρά " Τραγούδια της Ανατολικής Μακεδονίας" αν θυμάμαι καλά . Είχα την τιμή να το παίξω μαζί του και με τους μουσικούς που έπαιξαν μαζί του στο Δίσκο. Επειδή ο Παπαμόσχου από την Νιγρίτα δεν ζούσε έπαιξα το λαούτο. Στο κλαρίνο ήταν ο Χρυσάφης από τη Θεσσαλονίκη και στο βιολί, ο Ζαφειρίου ο Κώστας από τη Νιγρίτα, στο σπίτι του οποίου έγινε η εγγραφή αυτή και άλλων τοπικών τραγουδιών. Δυστυχώς τα άλλα τραγούδια όπως μου είπε ο Κώστας Ζαφειρίου, δεν περάστηκαν στο Δίσκο και δεν ήξερε τι απέγιναν. Απ' ότι μου είπε ηχογραφηθήκαν 12 τραγούδια και ο τραγουδιστής που επιλέχθηκε από τον Σίμωνα Καρρά, ήταν ο Τάκης Γιαχουντούδης".
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr