ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΣΑΒΟΥΑΓΙΑΡ

κ. ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗ
ΥΛΙΚΑ
2,5 πακέτα σαβουαγιάρ
300 γρ κουβερτούρα
1,5 πακετάκι τυρί κρέμα
1 κουτάλι σούπας κακάο
2 κούπες φουντούκια ή καρύδια χτυπημένα στο μούλτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε το τυρί κρέμα με τις 2 κουταλιές κακάο και το προσθέτουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε και ανακατεύουμε τα φουντούκια ή καρύδια ή αν θέλουμε μία κούπα από το καθένα αφού τα έχουμε χτυπήσει στο μούλτι.
Χρησιμοποιούμε μια φόρμα με κλείσιμο. 
Βάζουμε μια στρώση κάτω σαβουαγιάρ, τα οποία τα έχουμε βουτήξει σε ζαχαρούχο γάλα ή σε μισό ποτήρι χλιαρό νερό με κακάο ή σε χλιαρό νερό με καφέ και τα βάζουμε και στο πλάι, δηλαδή γύρω γύρω της φόρμας, το ένα δίπλα στο άλλο όρθια τα σαβουαγιάρ.
Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από την κρέμα που έχουμε κάνει και μετά στρώνουμε ακόμη μια σειρά σαβουαγιάρ. Τέλος ρίχνουμε την άλλη μισή μας κρέμα.
Τη βάζουμε αφού την ολοκληρώσουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα και μετά διακοσμούμε με σαντιγί ή όπως αλλιώς προτιμάμε την τούρτα μας.
Απολαύστε την και καλή επιτυχία!

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
1.Προτιμήστε σαβουαγιάρ κοντά και όχι μεγάλα και να είναι φαρδιά.
2. Αν η κρέμα σας φανεί λιγοστή, προσθέστε ένα κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 
3. Αν θέλετε να είναι αρκετά γλυκιά η τούρτα, προσθέστε 3-4 κουταλιές μερέντα
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr