ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΗΣ 11ης ΦΕΓΓΑΡΟΒΡΑΔΙΑΣ 26/8/2018


Σωκράτης Παπαϊωάννου και η ορχήστρα της 11ης Φεγγαροβραδιάς Τερπνής
Την 11η Φεγγαροβραδιά οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τερπνής το βράδυ της Κυριακής 26 Αυγούστου 2018 στα καταπράσινα Πλατανούδια, κάτω από το μαγικό φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου.
Ορχήστρα 11ης Φεγγαροβραδιάς Τερπνής
Η βραδιά η οποία προβαλλόταν live από το youtube και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,  ξεκίνησε με μια μικρή καθυστέρηση, λόγω του ταυτόχρονου εσπερινού στο εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου. Ο κόσμος άρχισε σιγά σιγά να έρχεται και γέμισαν όλες οι καρέκλες, όταν ολοκλήρωσαν οι πιστοί τις θρησκευτικές τους υποχρεώσεις.
Πριν την έναρξη της βραδιάς ακούστηκαν τραγούδια από τη συναυλία με τον Κώστα Φαλκώνη, συνθέτη πολύ μεγάλων επιτυχιών, που τον είχαμε κοντά μας φέτος για να επιμεληθεί το καλλιτεχνικό μέρος του προγράμματος. Είχαμε τη χαρά να τον φιλοξενήσουμε με το σχήμα του στην τελευταία Φεγγαροβραδιά που πραγματοποίησε ο σύλλογος πάνω στο πλατανόδασος του Αγίου Μανδηλίου το 2012, στη σκιά του αρχαιολογικού χώρου στο Παλιόκαστρο Τερπνής και από αυτή τη συναυλία στην έναρξη να ακούσαμε υπέροχα τραγούδια.
Η πρόεδρος του συλλόγου κ. Αγκαθά
Ακριβώς πριν ξεκινήσει η Φεγγαροβραδιά προβλήθηκε φωτογραφικό υλικό από τα αρχαία Τερπνής. Η πρόεδρος κ. Βούλα Αγκαθά, αφού καλωσόρισε τον κόσμο, αναφέρθηκε στην δυσαρέσκεια όλων από τη μη αξιοποίηση του σπουδαίου αρχαιολογικού χώρου της Τερπνής, μετά την ανασκαφή πριν 25 χρόνια από την αρχαιολόγο Μαριάνα Καραμπέρη.
Κατόπιν η υπέροχη ορχήστρα, ξεκίνησε το πρόγραμμα και το φεγγάρι έλαμπε μπροστά στους θεατές. Αφέθηκαν μικροί και μεγάλοι στη μαγεία του φεγγαριού, στην πλάνη της κόκκινης πανσελήνου, που γέμισε με φως την ωραιότερη νύχτα του χρόνου. Στη διάρκεια της συναυλίας ακούστηκαν οι ομορφότεροι στίχοι τραγουδιών που έχουν γραφεί, από τον σπουδαίο Σωκράτη Παπαϊωάννου και την υπέροχη τραγουδίστρια Μαρία Ρηγοπούλου. Συμμετείχε ο εξαιρετικός Μιχάλης Φαλκώνης. Μία μικρή εμφάνιση έκανε ο αγαπημένος σε όλους μας συνθέτης Κώστας Φαλκώνης.
Την ορχήστρα συμπλήρωσαν οι σπουδαίοι μουσικοί: Στο Μπουζούκι ο Γιάννης Φαρμάκης, στο βιολί ο Μιχάλης Καστρίτσης και στα κρουστά ο Γιάννης Γιαννούλης.
Δ.Σ Πολιτιστικού Συλ. Τερπνής και τα κορίτσια μας
Φέτος είχαμε την ιδιαίτερη χαρά να έχουμε κοντά μας εκτός από ενήλικες και παιδιά, που μάλιστα βιντεοσκόπησαν και πολλά τραγούδια που τους ενθουσίασαν. Τα παιδιά μαγεύονται με όμορφες  μουσικές. Ήταν το πιο όμορφο κομμάτι της βραδιάς. Ευχαριστούμε τους γονείς που τα έφεραν. Είναι μια μορφή παιδείας τα καλά μουσικά ακούσματα από μικρή ηλικία.
Στο χώρο λειτούργησε ο σύλλογος και ένα μικρό αναψυκτήριο, ώστε να δροσιστεί ο κόσμος .
Τα κορίτσια στο αναψυκτήριο
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο σεβασμιότατος πατέρας Κελεμπέκης Γεώργιος, η δήμαρχος κ. Δουβίτσα Αγνή, η πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου κ. Αθανασία Λουκάνη, ο αντιδήμαρχος κ. Νάσος Κουντουράς, ο πρόεδρος της Κοινότητάς μας κ. Δρουμπλής Γεράκης,  ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μασλαρινός Αθανάσιος, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Ρακιτζή Τιμοθέα, ο διευθυντής του δήμου μας κ. Καρτερός Μιχάλης,  δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, μέλη του συλλόγου Γονέων Δημοτικού Σχολείου Τερπνής και των υπολοίπων συλλόγων Τερπνής, Νιγρίτας και του δήμου μας, μουσικοί της Τερπνής και της περιοχής γενικότερα, μέλη του χορευτικού και όλων των τμημάτων του συλλόγου, αγαπημένοι φίλοι και κόσμος από όλο το νομό.
Η ταμίας με τα αγαπημένα κορίτσια του χορευτικού μας
Συγγνώμη αν κάποιους δεν σας είδαμε μέσα στον κόσμο για να σας αναφέρουμε.
Για αυτή την εκδήλωση θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:
Τη δήμαρχο κ. Δουβίτσα που η συμβολή της ήταν καθοριστική.
Την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Αθανασία Λουκάνη, πολύτιμη συνεργάτη του συλλόγου.
Toν πρόεδρο της ΔΕΥΑΒ κ. Τσερβίστα Μιχάλη.
Τον πρόεδρο της Κοινότητάς μας κ. Γεράκη Δρουμπλή.
Τον αντιπρόεδρο της Κοινότητας και μέλος του Πολιτιστικού κ. Μιχαλάκη Σάκη, που επωμίστηκε τα πάντα και τα έφερε εκπληκτικά εις πέρας, με πολύ κούραση βέβαια.
Το ΕΚΑΒ.
Την επιτροπή πανηγύρεως Ζωοδόχου Πηγής Τερπνής.
Το σύλλογο Νεολαίας Αχινού.
Τον κ.  Σάκη Σωτίδη (S/M Ελομάς) που τον ταλαιπωρούμε μόνιμα.
Την κάβα ποτών του κ. Ντάντου στη Νιγρίτα.
Τα παγοτροφεία  «Everest» του κ. Γιώργου Καρούση και κ. Πλούτωνα Μαρτιναίου.
Τον κ. Παπίκα Θεολόη.
Την Ελισάβετ Καρούση που η συνεργασία μαζί της είναι δεδομένη σε κάθε εκδήλωση
Τον αγαπημένο φίλο του συλλόγου και μουσικό Κώστα Δρουμπλή, που σχεδόν όλα τα χρόνια μαζί μας και δίπλα μας μοιράστηκε την αγωνία μας, να φέρουμε σε αυτή τη συναυλία όσο το δυνατόν τους καλύτερους μουσικούς. Το έκανε και φέτος. 
Τον Ηλία Μισχόπουλο που με την ιδιότητα του μουσικού στάθηκε ακόμη μια χρονιά, όπως συνηθίζει να το κάνει, δίπλα μας σε ότι χρειαστήκαμε.
Τη Βούλα Χονδρού, Κατερίνα Μπασδάρα και Αρετή Τουλάκη για τη βοήθεια στο αναψυκτήριο.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την δημοσιοποίηση της εκδήλωσης οφείλουμε:
Στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ,στην ert.gr, epiloges.tv, serrestv.gr, infonews24.gr, e-nigrita.blogspot.com, serrespost.gr, kastrosintikis.blogspot.com, panseraikos.gr, aspisterpnis.blogspot.comsyllogosterpnioton.blogspot.cominewsgr.com, news.makedonias.gr, palo.gr, blogsserres.blogspot.com, topics.gr, 1ki1newssillogoi.blogspot.com, amfipolinews.gr, greece.shafaqna.com, εφημερίδες Νέα Πορεία, Νιγρίτα και όλα τα ιστολόγια της Τερπνής, Νιγρίτας, του νομού αλλά και όλης της Ελλάδας που πρόβαλαν την εκδήλωση της 11ης Φεγγαροβραδιάς. 
Όλους εσάς που μας τιμήσατε φέτος και μας τιμάτε 11 χρόνια τώρα με την παρουσία σας. Είστε σχεδόν τα ίδια πρόσωπα, με κάποιες προσθήκες νέων φίλων. Σας ευχαριστούμε θερμά.
Και του χρόνου.

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr