ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΕΡΠΝΗΣ


Οι μαθητές και εκπαιδευτικοί της Α΄και Β΄ Λυκείου Προβατά επισκέφτηκαν το πρωί  της Τρίτης  28/11/2017 τον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής, μετά την επίσκεψή τους στις φυλακές Νιγρίτας. Παρά το τσουχτερό κρύο και το δυνατό αέρα που έκανε ακόμη πιο δύσκολη την ξενάγηση από τον αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών κ. Μπονόβα, τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ανασκαφές και το πώς ήταν η περιοχή κατά την αρχαιότητα. Άκουσαν με πολύ προσοχή  πληροφορίες για τα αρχαία Τερπνής αλλά και τη σύνδεσή τους με τη γύρω περιοχή.
Να ευχαριστήσουμε θερμά:
Τη Νιγριτινή εκπαιδευτικό από το Λύκειο Προβατά κ. Χαχόλα Στέλλα, την εκπαιδευτικό από το ίδιο Λύκειο κ. Νότα Αθηνά και όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών κ. Μάλαμα Πηνελόπη για την άμεση άδεια στο αίτημά μας προκειμένου να ανοίξουν τις πύλες τους τα αρχαία Τερπνής, τον αρχαιολόγο κ. Μπονόβα που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών με την ξενάγηση που τους πρόσφερε, όπως και τον αρχαιοφύλακα κ. Λιούμπα Ιωάννη πολύ γνωστό στην Τερπνή από τις ξεναγήσεις των προηγούμενων χρόνων.
Ακόμη τον κ. Παπαγεωργίου Βασίλη- οπερατέρ, για την ζεστή συνεργασία και άμεση ανταπόκριση σε ότι χρειάζεται ο Σύλλογος.
Τέλος τον αντιδήμαρχο κ. Χριστοδούλου, τον προϊστάμενο κ. Κατσιαούνη και την τεχνική υπηρεσία του δήμου μας για τη συνεργασία στην προετοιμασία του αρχαιολογικού χώρου για τη επίσκεψη των μαθητών και εκπαιδευτικών του Λυκείου Προβατά.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr