40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛ. ΤΕΡΠΝΗΣ

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΕΣ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟ 2007 ΓΙΑ ΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΡΠΝΗΣ
Ήταν Μάιος του 1977, όταν συσπειρώθηκαν νεαροί Τερπνιώτες με πρωτεργάτη τον Λάζαρο Καρούτα και έβαλαν τη θεμέλια υπογραφή για την ίδρυση του συλλόγου με την επωνυμία ΠΟΤ (Πολιτιστικός Όμιλος Τερπνής), ενώνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τη νεολαία της περιοχής. Νεότερη ονομασία του ΠΑΟΤ (Πολιτιστικός Αθλητικός Όμιλος Τερπνής) και μετά την τελευταία τροποποίηση πριν 10 χρόνια ακριβώς χρόνια ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΡΠΝΗΣ.
Οι 23 Τερπνιώτες που υπέγραψαν το καταστατικό σύμφωνα με στοιχεία του πρωτοδικείου Σερρών είναι οι: 
Καρούτας Λάζαρος,  Αγγελάκης Χρήστος, Αλκουσάκης Δημήτριος, Βυζάντης Ιωάννης, Γερακούδης Βασίλειος, Γκαζέπης Χρήστος, Δρούγγος Χρήστος, Εκλεκτός Κων/νος, Ζαρίμπας Παναγιώτης, Καρατζιάς Κων/νος, Κεραμιδάς Παναγιώτης, Κουτσής Πασχάλης, Κωνσταντούλας Ιωάννης, Λαφαζάνης Θωμάς, Μπεσικλής Ιωάννης, Μπουφίδης θεόδωρος, Πάντσιος Αθανάσιος, Παπαγεωργίου Χρήστος, Ρήγας,  Αστέριος, Σαμαράς Γεώργιος, Σάτσιος Νικόλαος Σερβίας Αλέξανδρος, Φέλλιας Βασίλειος.
Πρώτος πρόεδρος του συλλόγου ο Εκλεκτός Κων/νος. 
Καταστατικοί του σκοποί είναι η διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, η ανάπτυξη του αθλητισμού, η προστασία του περιβάλλοντος, η ανάπτυξη και διάδοση των γραμμάτων, τεχνών και επιστημών, της κοινωνικής, πνευματικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. 
Συμπληρώθηκαν 40 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου. Είναι σίγουρο ότι η 40χρονη πορεία του συλλόγου και η αδιάκοπη λειτουργία του από το 1977 είναι αποτέλεσμα της αγάπης των Τερπνιωτών για το Σύλλογο και συνέπεια της άοκνης προσπάθειας των εκάστοτε Διοικητικών Συμβουλίων.
Συμπληρώθηκαν 40 χρόνια που αποτυπώνουν μια δύσκολη διαδρομή. Μια διαδρομή γεμάτη προσπάθεια, πείσμα, αγώνα για την διατήρηση της παράδοσης και της ιστορίας του τόπου μας. Ο σύλλογος άντεξε στο χρόνο επειδή και τα μέλη του πίστεψαν στις προθέσεις του και τον αγκάλιασαν με την ηθική και οικονομική στήριξη. Όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι τώρα είναι αποτέλεσμα εθελοντικής προσφοράς και αγάπης για το τόπο μας.
Ο Σύλλογος με τους καταστατικούς σκοπούς ίδρυσής του, προσπαθεί να κάνει κοινωνούς του πολιτισμού μας όλους τους Τερπνιώτες, όλο τον κόσμο, μικρούς και μεγάλους,  με την αναβίωση εθίμων, ηθών και παραδόσεων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου απευθύνει ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ:
Σε όλους όσους αγάπησαν το Σύλλογο.
Σε όσους αντιλήφθηκαν την αναγκαιότητα ύπαρξης του συλλόγου και τον στήριξαν ηθικά και οικονομικά τα 40 χρόνια της λειτουργίας του.
Σε όσους ταυτίστηκαν με τους στόχους του.
Όσους βοήθησαν και εμπλούτισαν το υπέροχο Λαογραφικό του Μουσείο.
Στους δασκάλους των τμημάτων του συλλόγου, όσους συμμετείχαν τα προηγούμενα χρόνια και συνεχίζουν να συμμετέχουν στα πολυάριθμα τμήματα του συλλόγου.
Στους φίλους από την περιοχή αλλά και από κάθε μέρος όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και όλου του κόσμου που είναι κοντά μας με τον τρόπο τους.
Στους χορηγούς και όλους όσους είναι δίπλα μας, δίνοντάς μας τη δύναμη να προσφέρουμε πολιτιστικό έργο για αυτόν τον τόπο που τόσο αγαπήσαμε.
Τέλος τις τοπικές και δημοτικές αρχές που βοήθησαν ουσιαστικά το δύσκολο έργο του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερπνής  τις τέσσερις δημιουργικές τετραετίες.
ΟΙ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΟΥΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΣΤΙΣ 27 ΜΑΪΟΥ 2017 στις 7 μ.μ  ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΡΠΝΗΣ.
Θα σας παρουσιάσουμε στην εκδήλωση μεταξύ άλλων φωτογραφικό αφιέρωμα για τα 40 χρόνια του Συλλόγου.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr