ΔΙΗΜΕΡΟ ΜΕ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΙ ΚΟΥΛΟΥΜΑ -ΧΡΟΝΙΚΟ

Η ΕΛΣΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΗ ΦΑΣΟΛΑΔΑ


Ένα πολύ κεφάτο αποκριάτικο διήμερο,  κουραστικό μεν αλλά πολύ όμορφο και ταυτόχρονα ευχάριστο για τα μέλη του Πολιτιστικού συλλόγου Τερπνής ήταν αυτό της Κυριακής 26 και της Δευτέρας 27 Φεβρουαρίου 2017 που πραγματοποιήθηκε η παρέλαση Καρναβαλιού  στην πλατεία και τα Κούλουμα στα Πεύκα Τερπνής.
Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥΛΑΚΗΣ 
ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΟ ΚΟΥΣΙΑΦΙ
Δ.Σ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ-ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΡΟΕΔΡ. ΔΕΥΑΒ
Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε η Παρέλαση Καρναβαλιού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο σε συνεργασία με το σύλλογο Γονέων Δημοτικού Τερπνής και γέμισε η πλατεία από κόσμο, φωνές και γέλια. Η κλόουν Φρατελίνα-Έλενα Σερβία στην παρουσίαση ήταν εκπληκτική και ξετρέλανε τους καρναβαλιστές αλλά και τους θεατές. Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλ Τερπνής κ. Βούλα Αγκαθά ευχαρίστησε στην έναρξη εκ μέρους του συλλόγου όσους συνέβαλαν και βοήθησαν στην επιτυχή πραγματοποίηση του Καρναβαλιού:
Το σύλλογο Γονέων Δημοτικού, τους διευθυντές και εκπαιδευτικούς της Τερπνής, τους γονείς Δημοτικού και Νηπιαγωγείου και τους χορηγούς της εκδήλωσης.
Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με  την παρέλαση Καρναβαλιού και στη συνέχεια χόρεψαν καταπληκτικά τα τρία τμήματα Zumba υπό τις οδηγίες και χορογραφίες της υπέροχης γυμνάστριας  Ξοβέρη Στέλλας. Το γαϊτανάκι με τις πολύχρωμες κορδέλες του το τύλιξαν όσα παιδάκια το ήθελαν, ενώ το έθιμο της χάσκας ξετρέλανε τους μικρούς φίλους. Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης η επιτροπή αποτελούμενη από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΒ κ. Τσερβίστα Μιχάλη, την πρόεδρο του συλ. Γονέων κ. Λίτσα Δάρατζη, τον
αντιπρόεδρο της Κοινότητάς μας  Σάκη Μιχαλάκη και το μέλος του Πολιτιστικού Έλσα Τουλάκη έδωσε τα παρακάτω βραβεία: Πρώτο βραβείο στο σχήμα «Ρολόγια» της Α΄και Β΄ Δημοτικού, δεύτερο βραβείο στη Γ΄ δημοτικού στις «νότες», τρίτο βραβείο στην Ε΄ και ΣΤ΄ δημοτικού για την «Ασπίδα» με τους ποδοσφαιριστές και τις πανέμορφες μαζορέτες που τραγούδησαν και το νέο ύμνο της ομάδας της Τερπνής, που οι πανέμορφοι στίχοι γράφτηκαν πρόσφατα από το Αναστάσιο Αγγελάκη και τους συνέθεσε υπέροχα μουσικά ο Κώστας Δρουμπλής, δίνοντας το μήνυμα ότι η ποδοσφαιρική ομάδα μας πρέπει και πάλι να πρωταγωνιστήσει στα τοπικά πρωταθλήματα. Τα υπόλοιπα χρηματικά βραβεία δόθηκαν στους απολαυστικούς παππούδες  και γιαγιάδες από τη Δ΄ δημοτικού, στις πανέμορφες Βαλεντίνες από τη Νιγρίτα και στους εκπληκτικά χαριτωμένους δύτες του Νηπιαγωγείου. Ήταν όλα τα σχήματα υπέροχα, γιατί ετοιμάστηκαν με μεράκι, αγάπη, κέφι και το αποτέλεσμα ήταν ανάλογο, πανέμορφο με την πλατεία της Τερπνής να πλημμυρίζει από χαρούμενες φωνούλες και γέλια.
Την επόμενη ημέρα, την Κ. Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν τα "Κούλουμα" στα Πεύκα Τερπνής.  Ο Πολιτιστικός προσπάθησε να κάνει το καλύτερο με τα μέσα που διέθετε και ελπίζουμε να σας ικανοποιήσαμε και να περάσατε μαζί μας όμορφα. Οι προετοιμασίες είχαν ξεκινήσει από μέρες πριν και κορυφώθηκαν κυρίως το πρωί της Δευτέρας από τις 7 π.μ που μπήκαν τα καζάνια για τη φασολάδα και το κουσιάφι. Από τις 11 π.μ που ξεκίνησε να έρχεται ο κόσμος για να γιορτάσουμε την έναρξη της σαρακοστής, ήταν έτοιμα και προσφέρθηκαν λαγάνες, νηστίσιμα και το γευστικότατο κρασάκι και τσίπουρο. Όμορφη μουσική για να ακούσουμε, να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε μας χάρισε μέχρι το απόγευμα ο υπεύθυνος των εκδηλώσεων  Νίκος Τζιάνης. Τα νηστίσιμα προσφέρθηκαν και στους ενοίκους του Γηροκομείου «ΑΛΚΜΗΝΗ» που ξεκίνησε να λειτουργεί από τον Τερπνιώτη βιομήχανο κ. Αναστασιάδη Δημήτριο με την έναρξη της νέας χρονιάς.
Πολλοί φρόντισαν με τον τρόπο τους να μας βοηθήσουν ώστε όλα να στεφθούν με επιτυχία.
Τη γευστικότατη φασολάδα ετοίμασε φέτος και πήρε τα συγχαρητήρια όλων η Ελισάβετ  Τουλάκη, μία νεαρή κοπέλα και ένα από τα νέα μέλη του Δ.Σ που έχει να προσφέρει πολλά στο σύλλογο.
Το υπέροχο κουσιάφι παρασκευάστηκε από τον Χρήστο Τουλάκη όπως κάθε χρόνο.
Να ευχαριστήσουμε:
Τη δήμαρχο κ. Δουβίτσα για τη βοήθεια.
Τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΒ Τσερβίστα Μιχάλη που ήταν δίπλα μας κάθε λεπτό στις τελευταίες εκδηλώσεις, κάτι φυσικά που κάνει πάντα, ώστε να κυλήσουν όλα χωρίς κανένα πρόβλημα στην παρέλαση Καρναβαλιού και στα Κούλουμα.
Τον αντιδήμαρχο κ. Αγγελάκη για τη συνεργασία, καταφέρνοντας να μας  βγάλει αρκετές φορές με τις προτάσεις του από αδιέξοδα.
Τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Τριανταφύλλου Χρήστο για τη συνεργασία και βοήθεια.
Την αντιπρόεδρο του νομικού προσώπου του δήμου κ. Αθανασία Πάντσιου για τη βοήθεια και την προσφορά.
Το δραστήριο σύλλογο Γονέων Δημοτικού, που οργάνωσε και ετοίμασε πολύ όμορφα τις καρναβαλικές εμφανίσεις των παιδιών, τους δασκάλους του Νηπιαγωγείου καθώς και τους εκπαιδευτικούς και γονείς για τον πολύτιμο χρόνο που αφιέρωσαν.
Την Πολυχρονίδου Φωτεινή-αγροτικά προϊόντα, που πρόσφερε όλα τα λαχανικά για τη φασολάδα, όπως κάθε χρόνο.
Τον Καρατζιά Θεοχ. Θωμά-παραγωγό που πρόσφερε όλα τα φασόλια που χρειάστηκαν για τα Κούλουμα.
Την Ελένη Αθ. Χονδρού S/M που πρόσφερε για την παρέλαση καρναβαλιού τις σερπαντίνες, κομφετί, χαλβαδάκια για τη χάσκα και τις καραμέλες.
Τον Μπάγκαλα Βασίλη για τις ελιές και το λάδι.
Για τα ξύλα τον Ίταλα Τάσο-Αχιλλέα Σταμούλη -εμπορία ξύλου και Γιάννη Κων. Τουλάκη S/M
Tην ταβέρνα "Αίθριο" στα Πέυκα για την παραχώρηση του χώρου για τα Κούλουμα.
Για το τσίπουρο τον Τσίκαλα Δημήτρη, Βαγγέλη Μήττα και Χρήστο Μιλτ. Αγγελάκη.
Τον Σωτίδη Σάκη smile market για την προσφορά χυμών σε όλα τα παιδιά και μέρος των χρηματικών βραβείων για το καρναβάλι. Ακόμη για τα Κούλουμα πρόσφερε τα κρασιά που κέρασε ο σύλλογος σε όλο τον κόσμο και μας βοήθησε από την πρώτη έως και την τελευταία στιγμή.

Την επιτροπή πανηγύρεως Ζωοδόχου Πηγής για τα τραπέζια.
Τον πρώην αντιδήμαρχο Παναγιώτη Χαραλαμπίδη για τη βοήθεια.
Για τη βοήθεια στην προετοιμασία της Κ. Δευτέρας τη Βούλα Χονδρού, Έλλη Αδάμου, Χρυσούλα Γκόγκουρα, Δήμητρα Φουρλάκη.
Την κ. Χριστακάκη Τούλα για την πολύτιμη βοήθεια.
Την κ. Αθηνά Τερζάκη για τα γλυκά.
Το κανάλι Επιλογές για την κάλυψη όλης της παρέλασης του Καρναβαλιού και την προβολή της εκδήλωσης της Κ. Δευτέρας. Το δημοσιογράφο Δημήτρη Κώττα για το ρεπορτάζ και τον οπερατέρ Βασίλη Παπαγεωργίου.

Το κανάλι Δίκτυο για την προβολή του Καρναβαλιού.
Τέλος ευχαριστούμε τον κόσμο από όλη την περιοχή που μας τίμησε με την παρουσία του.
Μας τίμησαν ακόμη με την παρουσία τους εκτός από πάρα πολύ κόσμο από όλη την περιοχή:
Η δήμαρχος κ. Δουβίτσα Αγνή, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ.Τριανταφύλλου Χρήστος, οι αντιδήμαρχοι κ. Αγγελάκης και Καδής, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ κ. Τσερβίστας Μιχάλης, η αντιπρ. του νομικού προσώπου του δήμου κ. Λουκάνη Αθανασία, ο πρ. της Κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου κ. Σελιάμης Θεολόγος, ο κ. Γκέκας πρώην νομαρχιακός Σύμβουλος, ο Λυκειάρχης Νιγρίτας κ. Ζαρίμπας, εκπαιδευτικοί Τερπνής και Νιγρίτας, η πρόεδρος του συλ. Γονέων Δημοτικού κ. Λίτσα Δάρατζη και σύσσωμο το Δ.Σ του συλ. Γονέων Δημοτικού, μέλη του Δ.Σ συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης, μέλη του Δ.Σ της Φιλοπτώχου Τερπνής, του συλ. Γυναικών Τερπνής, Φιλοπτώχου Νιγρίτας ο Σωτήρ,  του συλ. Γυναικών Νιγρίτας.
Σας ευχαριστούμε όλους σας που μας τιμήσατε με την παρουσία σας, ήταν χαρά μας να σας έχουμε κοντά μας και σας ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ.


Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr