Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

κ. ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗ
ΥΛΙΚΑ
240 γρ ελαιόλαδο
240 γρ ηλιέλαιο
200 γρ ζάχαρη
160 γρ χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι σόδα
50 γρ κονιάκ
1 μπέικιν
1        κουταλάκι γλυκού  κανέλα
1/2         "                "      γαφύφαλλο
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΣΙΡΟΠΙ
400 γρ νερό
400 γρ ζάχαρη
100 γρ μέλι
λίγο χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο λάδι. Ανακατεύουμε μετά καλά το χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα ,την κανέλα,το γαρύφαλλο, και το κονιάκ. Τέλος ρίχνουμε στο αλεύρι το μπέικιν και τα ανακατεύουμε δεν ζυμώνουμε και το κάνουμε απαλά.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: