ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΑΠΟ ΤΗΝ κ. ΑΘΗΝΑ ΤΕΡΖΑΚΗ
ΥΛΙΚΑ 

2κ. πορτοκάλια
Ζάχαρη
Λίγο λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα πορτοκάλια στο νερό για 48 ώρες ολόκληρα αφού τα πλύνουμε. Τα αλλάζουμε το νερό στις 24 ώρες. Σε κρύο νερό.
Αφου περάσουν οι ώρες τα κόβουμε και τα πολτοποιούμε στο μίξερ ή στο μούλτι με τη φλούδα.
Αφού τα πολτοποιήσουμε τα βάζουμε στην κατσαρόλα και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά. Όσο πολτό βάζουμε αντίστοιχα και τόση ζάχαρη. Μετράμε με κούπα. Τα βράζουμε μέχρι να πήξει ο πολτός. Για να καταλάβουμε ότι είναι έτοιμη η μαρμελάδα, καθώς βράζει βάζουμε το κουτάλι και κάνουμε μια γραμμή. Όταν δεν ενώνεται η γραμμή, δηλ όταν έχει πυχτώσει ο πολτός, είναι έτοιμη. Τη βράζουμε μια μέρα και την επόμενη αν θέλουμε την ξαναβράζουμε, επειδή τα πορτοκάλια βγάζουν υγρά. Στο τέλος του βρασίματος προσθέτουμε λίγο λεμόνι.
Αν δε θέλουμε να είναι πολύ γλυκιά η μαρμελάδα, αφαιρούμε από το σύνολο μια κούπα ζάχαρη. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr