ΥΠΕΡΟΧΑ ΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑ ΤΕΡΠΝΗΣ

 Ο πολιούχος της Τερπνής φρόντισε και φέτος όλα να πάνε κατ’ ευχήν  στις εκδηλώσεις των ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ που διοργάνωσε με επιτυχία ο Πολιτιστικός Σύλλογος.
Την παραμονή στις 6 μ.μ πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Δημητρίου συνοδεία της υπέροχης Φιλαρμονικής Τερπνής υπό τη διεύθυνση του κ. Σάκη Βιντινή και ο πανηγυρικός εσπερινός στη συνέχεια. Ταυτόχρονα ήταν έτοιμη και λειτούργησε στην αίθουσα της εκκλησίας υπέροχη έκθεση με έργα από το τμήμα Decoupage του συλλόγου, που δέχτηκε πολύ κόσμο και δικαίως οι συμμετέχουσες έλαβαν πάρα πολλά συγχαρητήρια.
Ανήμερα της γιορτής του Αγίου Δημητρίου ξεκίνησε η προεργασία για το βράσιμο των κάστανων κάτω από το καμπαναριό, ώστε να είναι έτοιμα στην ώρα τους. Προσφέρουμε κάστανα κάθε χρόνο στα ΔΗΜΗΤΡΙΑ, συνεχίζοντας ένα έθιμο που υπήρχε από παλιά στην Τερπνή αυτή την ημέρα. Σιγά σιγά τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου προετοίμασαν τον αύλειο χώρο της εκκλησίας για αυτά που θα ακολουθούσαν μετά το πέρας της λειτουργίας.
Τα τραπέζια στην είσοδο της εκκλησίας γέμισαν με γλυκό κυδώνι που πάρα πολλές κυρίες μας ετοίμασαν, ψητό κυδώνι, γλυκά ταψιού, συροπιαστά, πίτες, παστάκια, κρασί από τους ντόπιους παραγωγούς της Τερπνής, με κάστανα αποκλειστικά και φέτος από χορηγούς και φίλους.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν μετά το πέρας της λειτουργίας στην αυλή του ναού με  τις εμφανίσεις των χορευτικών του Πολιτιστικού Συλλόγου «Σάρισα» και των δικών μας χορευτικών, παιδικού και παραστάσεων. Υπέροχοι όλοι ενθουσίασαν του πάντες και απέσπασαν πολλά χειροκροτήματα.
Χοροδιδάσκαλος όλων των χορευτικών ο εκπληκτικός κ. Τσιαπκόλης Γιώργος.
Ακολούθησε στο τέλος των εκδηλώσεων φιλοξενία για τους καλεσμένους στην αίθουσα της εκκλησίας.
Έχουμε να ευχαριστήσουμε τόσο πολύ κόσμο για τα ΔΗΜΗΤΡΙΑ ΤΕΡΠΝΗΣ 2016.
Ας ξεκινήσουμε από:

Τον πατέρα Παναγιώτη Δήμου και την εκκλησιαστική επιτροπή Αγίου Δημητρίου Τερπνής.
Τη δημοτική αρχή, αντιδημάρχους Αγγελάκη και κ. Καδή, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΒ κ. Τσερβίστα και τον πρόεδρο της Τερπνής κ. Γεράκη Δρουμπλή.
Τους παραγωγούς ντόπιου υπέροχου κρασιού κ. Τζεβελέκη Άγγελο και Δούλη Νίκο.
Για όλα τα κάστανα της εκδήλωσης τον κ. Μαρτιναίο Στέργιο «παντοπωλείο ο Άγιος Γεώργιος" στις Σέρρες και τον κ. Σωτίδη Αθανάσιο smile market-Τερπνή.
Αν και είχε πολύ λίγα κυδώνια στα δέντρα φέτος, μας κάνατε πολύ γλυκό κυδώνι, διάφορα άλλα γλυκά και ποικίλα εδέσματα. Ευχαριστούμε την κ. Αθηνά Τερζάκη, Βούλα Χονδρού, Σιαμάκη Γεωργία, Πριάμη Σοφία, Νίκη Κεραμιδά, Άννα Ταπάσκου, Τούσιου Ελευθερία,  Μπράκη-Φουρλάκη Μαρία, Φουρλάκη Ευαγγελία,Σταμούλη Πελαγία,Ελένη Κασάπη, Βασιλεία Μπουφίδου.
Τον κ. Εκλεκτό Κων/νο και Εκλεκτό Ιωάννη για την προσφορά τους.
Το φούρνο της κ. Πασχαλίας και Ανδρέα Τουλάκη.
Το φούρνο του κ. Κοντού Χρ. Κωνσταντίνου.
Το ζαχαροπλαστείο της κ. Καναράκη Κατερίνας-Μπάτσιου Βασίλη.
Το κρεοπωλείο της κ. Λουκάνη Σούλας και Πάντσιου Νίκου.
Τον κ. Ίταλα Τάσο και Σταμούλη Αχιλλέα -εμπόριο ξύλου.
Τον κ. Δελληγιάννη Στέργιο -εμπόριο ξύλου.
Τον κ. Πασχάλη και Σοφία Πριάμη για τα κάστανα.
Τον κ. Βαγγέλη Γιαχιά, Σωτίδη Σάκη και Χρήστο Τουλάκη που έβρασαν τα κάστανα στο καζάνι.
Τις κυρίες: Έλλη Αδάμου, Άννα Ταπάσκου,Παναγιώτα Καρακίτσιου και Βούλα Χονδρού που με τα μέλη του Πολιτιστικού μοίρασαν σε όλο τον κόσμο τα εδέσματα.
Τον κ. Φουντουκίδη Γυμνασιάρχη Νιγρίτας.
Τον μουσικό και Λυκειάρχη Νιγρίτας κ. Παναγιώτη Ζαρίμπα που η προσφορά του στην εκδήλωση όπως και σε όλες σχεδόν τις εκδηλώσεις είναι ανεκτίμητη.
Τον υπάλληλο της Κοινότητάς μας κ. Καρδαρά Χρήστο.
Τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Σάρισα" που μας τίμησε με την παρουσία του και χόρεψε υπέροχους χορούς της Δυτικής Μακεδονίας, όπως και την πρόεδρο του συλλόγου κ. Παπουτσή Γεωργία για τη βοήθειά της, δίπλα μας πάντα φυσικά.
Το παιδικό-νεανικό τμήμα που χόρεψε χορούς της Μακεδονίας αλλά και  χορευτές του τμήματος παραστάσεων του συλλόγου μας που χόρεψαν χορούς της Ηπείρου, και έκαναν πολύ όμορφες εμφανίσεις.
Για την εκπληκτική έκθεση Decoupage: Tην Μαρία Μυλωνά εκπαιδεύτρια του τμήματος, τη Δάφνη Διαβολούδα-Χονδρού, Λία Δρούγγου, Άννα Βασιλούδη, Πασχαλία (Λίτσα) Χριστοφορίδου, Τζιάνη Δήμητρα, Παναγιωτοπούλου-Μιχαλάκη Τασούλα, Μπουφίδου-Μπακάλη Σούλα.
Για την προβολή της εκδήλωσης: Την εφημερίδα ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ, τον κ. Νάβαλη Κων/νο, το κανάλι Επιλογές, την ΕΡΤ και το δημοσιογράφο κ. Λεωνίδα Κασάπη.
Τις ηλεκτρονικές εφημερίδες και ιστοσελίδες: Σερραϊκόν Θάρρος και τη δημοσιογράφο κ. Αγκαθά Βούλα, serrestv, anexartitos.gr, newx.gr και τη δημοσιογράφο κ. Χειμωνίδου Ζωή, myblogs.gr,1ki1newssillogoi.blogspot.com, palo.gr, syllogosterpnioton.blogspot.com,blogsserres.blogspot.com, livester.gr,inewsgr.com,kastrosintikis.blogspot.com,
infoserres
Ακόμη τους αγαπημένους φίλους από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δημοσίευσαν την εκδήλωσή μας!

Τέλος όσους μας τιμήσατε με την παρουσία σας.
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr