Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

ΚΙΟΥΝΕΦΕ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ SV7ERG
ΥΛΙΚΑ
250 γρ καταΐφι
250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη αν το θέλεις ελαφρύ
300 γρ. ανθότυρο ή εναλλακτικά μοτσαρέλα
μικρή ποσότητα διάφορων κίτρινων τυριών
φιστίκι τριμμένο, αν έχετε κατά προτίμηση πράσινο  
παγωτό 

Για να το σιροπιάσεις θα χρειαστείς
1 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση:
Πατάς το ανθότυρο με τα χέρια για να ομογενοποιηθεί ή αν χρησιμοποιήσεις μοτσαρέλα την κόβεις σε ροδέλες και άφησέ τα στην άκρη.
Λιώνεις το βούτυρο και αρχίζεις να ανοίγεις το κανταϊφι, βουτώντας κάθε τόσο τα χέρια σου στο λιωμένο βούτυρο.
Η διαδικασία που θα ακολουθήσεις τώρα, είναι σαν να στήνεις τυρόπιτα σε ταψί.
Βουτυρώνεις ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και ρίχνεις μέσα στο τηγάνι τη μισή ποσότητα κανταϊφιού.
Τώρα ρίχνεις από πάνω το ανθότυρο ή την κομμένη μοτσαρέλα και βάζεις το υπόλοιπο κανταϊφι, μέχρι να σκεπαστεί καλά όλο το τυρί. Το πιέζεις καλά και ρίχνεις μπόλικο βούτυρο, για να πάει παντού. Φρόντισε να κρατήσεις λίγο στην άκρη για το τηγάνισμα.
Ανάβεις την εστία σε χαμηλή θερμοκρασία. Όσο τηγανίζεις το νόστιμο γλυκό από την Πόλη, περνάς με πινελάκι τα τοιχώματα του τηγανιού με βούτυρο μη σου κολλήσει. Όταν ψηθεί η κάτω πλευρά, το αναποδογυρίζεις με τη βοήθεια ενός πιάτου. Αν κρίνεις ότι χρειάζεται κι άλλο γύρισμα, ξανακάντο!
Άστο στην άκρη να κρυώσει για 15 λεπτά και ξεκίνα να ετοιμάζεις το σιρόπι. Η διαδικασία είναι απλή. Ρίχνεις όλα τα υλικά και τα αφήνεις να βράσουν για 9 λεπτά. Λίγο πριν το τέλος σιροπιάζεις το γλυκό σου.
Όταν το σιρόπι απορροφηθεί καλά, γυρνάς το γλυκό σε μια πιατέλα ή στο τηγανάκι όπως είναι και το σερβίρεις! Από πάνω ρίχνεις πράσινο φιστίκι και αν προσθέσεις και παγωτό γίνεται εκπληκτικό!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: