Σπουδαίος Τερπνιωτης σεφ Χρήστος Γκότσης

Διεθνής κριτής γαστρονομίας και πρεσβευτής της Ελλάδας στην επιτροπή «χωρίς σύνορα» των Αρχιμαγείρων του κόσμου!

Οταν κάθεσαι στο ίδιο τραπέζι μαζί του και συνομιλείς, αντιλαμβάνεσαι αμέσως ότι η καθαρότητα του χαρακτήρα του κι η απύθμενη αγάπη του για τη μαγειρική είναι κυρίαρχα στοιχεία του Χρήστου Γκότση. Του αντιπροέδρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδας (διαβάστε όλες τις ειδήσεις της Λέσχηςστη σελίδα τους στο Facebook), του πρεσβευτή της Ελλάδας στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Chef και συγκεκριμένα στην επιτροπή «χωρίς σύνορα»βοήθεια ανά τον κόσμο αλλά και του διεθνούς κριτή γαστρονομίας για την χώρα μας…

Ομως όταν η συζήτηση πηγαίνει στην ιστορία της ζωής του και τα όσα (χωρίς να ζητήσει τόσο αυτός όσο και γενικότερα η Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδας να βγουν προς τα έξω, αφού ο στόχος είναι η προσφορά κι όχι η προβολή) τον έχουν σημαδέψει, τότε αντλούνται πολύ σημαντικές πληροφορίες. Αλλωστε η αιτία της συνάντησής μας ήταν το Παγκόσμιο Συνέδριο (διαβάστε αναλυτικά) της Θεσσαλονίκης, τον προσεχή Σεπτέμβριο, όπου θα συνυπάρξουν 1.000 σπουδαίοι Chef από όλο τον κόσμο και θα δοκιμάσουν τη σπουδαία κουζίνα της χώρας μας.
Φωτογραφία: Δώρα Τοπαλίδου (www.brightside.gr).
Ομως πώς ξεκινάει ένας μαθητής γυμνασίου στη Νιγρίτα Σερρών, να γίνει Chef; Από… καραμπόλα της ζωής στην αρχή και στη συνέχεια εξαιτίας και του DNA που «μεταφέρθηκε» από τον παππού του, Θεολόγο στον εγγονό του Χρήστο. «Ξεκίνησα από βοηθός σερβιτόρου κι όταν χρειάστηκε να μπω και στην κουζίνα, μετά δε βγήκα ποτέ μέχρι σήμερα. Εχω κλείσει 23 χρόνια σε αυτήν τη θέση! Μάλιστα το «μικρόβιο» υπήρχε στο DNA μου. Ο παππούς μου ήταν ο μάγειρας του χωριού…».
Ομως ο Χρήστος Γκότσης συμμετείχε, μαζί με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδας και συνεργαζόμενες ΜΚΟ, σε ένα «θαύμα» στην Ειδομένη. Ο ίδιος μάς εξηγεί πώς ξεκίνησε μια σπουδαία πρωτοβουλία «κανένας νηστικός και κανένας που να μην έχει ένα ζεστό πιάτο φαγητό».

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr