Σάββατο, 23 Απριλίου 2016

Συνταγή για λαζαράκια

φτιάχνουμε απλά και εύκολα τα αλαζαράκια μας, μαζί με τα παιδιά!

τα υλικά
1 κιλό αλέυρι
2 φακελάκια μαγιά ξηρή
μισό ποτήρι ζάχαρη
σταφίδες
λίγο αλάτι
1/3 του ποτηριού ελαιόλαδο
3 κουταλάκια κανέλα
γαρύφαλλα  για τη διακόσμηση
1 ποτήρι ζεστό νερό για να διαλύσουμε τη μαγιά
Η διαδικασία


ρίχνουμε το αλεύρι  στη λεκάνη
Διαλύουμε  τη μαγιά και τη ρίχνουμε στη λεκάνη και ζυμώνουμε
ρίχνουμε το λάδι ,το αλάτι ,τη ζάχαρη,την κανέλα και ξαναζυμώνουμε
τώρα οι σταφίδες και ξαναζυμώνουμε ώσπου να γίνει μια σφιχτή ζύμη που δεν κολλάει
αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για ένα μισάωρο
και τώρα πλάθουμε
κάνουμε 2 λωρίδες που πλέκονται μεταξύ τους και αφήνουμε τις άκρες για χέρια και πόδια
τα χέρια μπαίνουν σταυρωτά
και κάνουμε μια μικρή μπαλίτσα για κεφάλι
τα γαρύφαλλα για ματάκια
Ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς ώσπου να ροδίσουν
και τα συσκευάζουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια: