Κυριακή, 24 Απριλίου 2016

10 διαφορετικοί τρόποι για να βάψετε τα Πασχαλινά αυγά!

Μου έλεγαν ότι υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι να βάψει κάποιος τα πασχαλινά αυγά, αλλά δεν το πίστευα! Εξάλλου τα αυγά του Πάσχα πρέπει να είναι κόκκινα! Αμ δε... Κούνια που  με κούναγε... Φέτος σαν γνήσια blogger που σέβεται τον εαυτό της, έκανα μια μίνι έρευνα στο pinterest, ξεχώρισα, δοκίμασα  και σας προτείνω ούτε ένα, ούτε δύο αλλά δέκα διαφορετικούς τρόπους για να βάψετε τα πασχαλινά σας αυγά! Πάμε να τους δούμε;

pasxalina avga
Από δοκιμές άλλο τίποτα!
1. Αυγά μαυροπίνακα με σχέδια από υγρή κιμωλία.
Θα χρειαστείτε ένα κουτάκι μπογιάς μαυροπίνακα και ένα μαρκαδόρο υγρής κιμωλίας! Εγώ το δοκίμασα σε κεραμικά αυγά και το αποτέλεσμα
ήταν εντυπωσιακό. Σας προτείνω το σχέδιο που θα κάνετε, να το σχεδιάσετε πρώτα με ένα μολύβι πάνω στο αυγό και μετά να το πατήσετε από πάνω με τον μαρκαδόρο. 
Μην αγχώνεστε, το καλό είναι ότι και σε περίπτωση λάθους, η κιμωλία βγαίνει εύκολα!
Προσοχή, τα αυγά δεν είναι βρώσιμα.

pasxalina avga
Θυμήθηκα τα μαθητικά μου χρόνια!

2. Μαύρα αυγά με φύλα χρυσού.
Θα χρειαστείτε κεραμικά αυγά, μπογιά μαυροπίνακα, κόλλα decoupage και κομματάκια από φύλλα χρυσού.
Βάφουμε τα αυγά με την μπογιά και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Εφαρμόζουμε τα κομματάκια χρυσού στα σημεία που θέλουμε, χρησιμοποιώντας την κόλλα decoupage. Αφήνουμε να στεγνώσουν και είναι έτοιμα! 
Τα φύλλα χρυσού δίνουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα αλλά θέλουν υπομονή. Προσοχή, δεν είναι βρώσιμα.

pasxalina avga
Πολύτιμα αυγά με φύλλα χρυσού!

3. Μαύρα αυγά με glitter. 
Θα χρειαστείτε μπογιά μαυροπίνακα, κόλλα χειροτεχνίας και glitter.
Βάφουμε τα αυγά με την μπογιά και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Εφαρμόζουμε προσεκτικά στα σημεία που θέλουμε κόλλα χειροτεχνίας και πασπαλίζουμε με glitter.  Δίνουν ένα λαμπερό αποτέλεσμα! Σε περίπτωση που το glitter φεύγει, ψεκάστε από πάνω με σταθεροποιητή. Προσοχή, δεν είναι βρώσιμα.

4. Ασημένια ή χρυσά αυγά.
Θα χρειαστείτε μπογιά σε σπρέι ασημί ή χρυσό.
Ψεκάζεται το αυγό και περιμένετε να στεγνώσει. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Μπορείτε πάνω το ήδη βαμμένο αυγό να εφαρμόσετε κάποια άλλη τεχνική. Προσοχή, δεν είναι βρώσιμα.

pasxalina avga
Για glamorous καταστάσεις.

5. Αυγά με τεχνική decoupage με χαρτί.
Θα χρειαστείτε κόλλα decoupage και χαρτί decoupage. 
Προσεχτικά και σταδιακά εφαρμόζετε την κόλλα στο αυγό και κολλάτε τα χαρτιά. Αφήνετε να στεγνώσει. Προσοχή, δεν είναι βρώσιμα.

pasxalina avga
Για τους λάτρεις του decoupage.
πασχαλινά αυγά
Ρομαντικό αποτέλεσμα!

6. Αυγά με τεχνική decoupage με χαρτοπετσέτα. 
Θα χρειαστείτε κόλλα decoupage και χαρτοπετσέτες με σχέδια. 
Κόβετε τα σχέδια που θέλετε και εφαρμόζετε την παραπάνω τεχνική. Προσοχή σε περίπτωση που θέλετε τα αυγά να είναι βρώσιμα, χρησιμοποιήστε αντί για κόλλα decoupage, χτυπημένο ασπράδι αυγού.

pasxalina avga
Παιχνιδιάρικα με γλειφιτζούρια!
pasxalina avga
Με φρούτα!
pasxalina avga
Για φάγωμα!
7. Αυγά με τεχνική πουαντιγισμού.
Εύκολη μέθοδος στην οποία μπορούν να βοηθήσουν και τα παιδιά. Κολλάτε αυτοκόλλητο και με τη μέθοδο του πουαντιγισμού βάφετε το αυγό με μαρκαδόρο. Τα αυγά μπορεί να είναι βρώσιμα!

pasxalina avga
Λατρεμένο!!!
pasxalina avga
Τα αγαπημένα των μικρών μου!
8. Αυγά με κορδόνι.
Θα χρειαστείτε κόλλα χειροτεχνίας, κορδόνι και άπειρη υπομονή!!! 
Απλώνεται σιγά σιγά την κόλλα χειροτεχνίας και τυλίγεται το κορδόνι προσεχτικά γύρω γύρω... Μια τεχνική για γερά νεύρα! Προσοχή, δεν είναι βρώσιμα.

pasxalina avga
Για όσους έχουν υπομονή!

9.Αυγά με χρώματα μαρμαρογραφίας. 
Θα χρειαστείτε χρώματα μαρμαρογραφίας και κεραμικά αυγά. 
Η διαδικασία είναι γρήγορη και το αποτέλεσμα εντυπωσιακό. Διαλύετε μερικές σταγόνες χρώματος στο νερό και βουτάτε γρήγορα το αυγό. Για να βάψετε το επόμενο αυγό, μαζεύετε το χρώμα με ένα χαρτί και επαναλαμβάνετε από την αρχή. Καλό θα είναι να φοράτε γάντια μιας χρήσης. Προσοχή, δεν είναι βρώσιμα!

pasxalina avga
Εντυπωσιακό αποτέλεσμα!

10. Αυγά με μαύρο μαρκαδόρο.
Η αγαπημένη μου τεχνική ever. Παίρνετε έναν μαύρο μαρκαδόρο και κάνετε σχέδια σε άσπρα βρασμένα αυγά! Σχεδιάστε λουλουδάκια, τελίτσες, ζέβρα, γεωμετρικά σχήματα και ό,τι άλλο σας κατέβει! Τόσο απλά! Έχει μοναδικό αποτέλεσμα και είναι άκρως διασκεδαστικό και αγχολυτικό! Θα το λατρέψετε μικροί και μεγάλοι και το καλύτερο; Είναι βρώσιμα!

pasxalina avga
Για άπειρα σχέδια!!!

Αυτοί ήταν οι τρόποι τους οποίους δοκίμασα! Πώς σας φάνηκαν; Εσείς πως σκέφτεστε να βάψετε τα αυγά σας;

Γραφτείτε στο newsletter μας και θα λάβετε πλήρη οδηγό των τεχνικών και πλούσιο φωτογραφικό υλικό για να τα βάψετε βήμα βήμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: