ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΜΠΑΡΖΟΥΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΜΠΑΡΤΖΟΥΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού συμβουλίου, στο δημαρχείο στη Νιγρίτα, έγινε η παρουσίαση του υπέροχου βιβλίου του κ. Γιώργου Μπαρτζούδη με τίτλο "Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΝΙΓΡΙΤΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ" , που αναφέρεται στην ιστορία της περιοχής μας την περίοδο 1912-1913,  τις μάχες και την απελευθέρωση της περιοχής από τους Βουλγάρους. 
Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για τον καθένα μας να γνωρίσει την ιστορία του τόπου μας και μέσα από αυτό το βιβλίο να μάθει άγνωστες λεπτομέρειες, με ιστορικά γεγονότα όχι μόνο της Τερπνής-Νιγρίτας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Βισαλτίας αλλά και ολόκληρης της Μακεδονίας. 
Η ημερομηνία της παρουσίασης επιλέχτηκε με γνώμονα την επετειακή-εορταστική βδομάδα που διανύουμε, όπου ο δήμος μας και η Κοινότητα Τερπνής θα γιορτάσουν την ηρωική μάχη στα Πλατανούδια στις 17 Φεβρουαρίου και την απελευθέρωση της Νιγρίτας την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου.  
Την εκδήλωση άνοιξε η δήμαρχος που επαίνεσε τον συγγραφέα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο και τόνισε τη σπουδαιότητα τέτοιων εκδηλώσεων που προάγουν τον πολιτισμό και
πλουτίζουν τις γνώσεις μας με λεπτομέρειες που ο συγγραφέας μετά από πολύχρονη έρευνα έλαβε από το αρχείο του ΓΕΣ. 
ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ
Στο συντονισμό της εκδήλωσης η υπέροχη δημοσιογράφος κ. Αγκαθά Βούλα, στην παρουσίαση και ανάλυση του βιβλίου ο φιλόλογος Δρ Σιαμάκης Κωνσταντίνος ο οποίος κράτησε καθηλωμένο το κοινό με τις άπειρες γνώσεις του.
Στο βιογραφικό του συγγραφέα η πρώην πρόεδρος του συλλόγου Δράμαλη Γεωργία. 
Τελευταίος μίλησε το τιμώμενο πρόσωπο, ο συγγραφέας, ο ιστορικός ερευνητής κ. Μπαρτζούδης Γεώργιος που μίλησε για το βιβλίο του, ενώ αμέσως μετά έλαβε τα συγχαρητήρια της δημάρχου, των ομιλητών και όλων των παρευρισκομένων. Άλλωστε είναι εκπληκτικό όταν ένας γεωπόνος στην ειδικότητα γράφει ένα τόσο άρτιο βιβλίο, με τόσες ιστορικές λεπτομέρειες που θα χρησιμεύσουν σίγουρα για τους επόμενους συγγραφείς που θα ασχοληθούν με τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο στην περιοχή μας. Όπως έγραψε ο γιος του συγγραφέα, το βιβλίο αυτό είναι μια έμπρακτη απόδειξη αγάπης προς τον τόπο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Είναι επίσης χαρακτηριστικό αποτύπωμα της παιδείας του, αλλά και του τρόπου προσέγγισης της ιστορικής έρευνας και αλήθειας, όσο δυνατόν γίνεται πιο μακρυά από ιδιοτέλειες και ατομικά πάθη, βασισμένη σε συγκριτική διύλιση-ανάλυση αυθεντικών ιστορικών πηγών. Είναι φόρος τιμής στους κατοίκους της περιοχής και σε όσους έπεσαν μαχόμενοι ή τραυματίστηκαν στα πεδία των μαχών (και όχι μόνο).
Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο συγγραφέας υπέγραψε τα βιβλία των παρευρισκομένων.
ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΑΓΝΗ ΔΟΥΒΙΤΣΑ
Παραβρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους: Η δήμαρχος Βισαλτίας κ. Αγνή Δουβίτσα, ο πρ. του δημοτικού συμβουλίου Βισαλτίας κ. Τριανταφύλλου Χρήστος, ο διευθυντής του δήμου κ. Καρτερός Μιχάλης, ο τ. δήμαρχος κ. Δάπης Δημήτριος, ο αντιδ. κ. Καδής Νικόλαος, η αντιπρ. του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας – Παιδείας –Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λουκάνη Αθανασία, ο πρόεδ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου κ. Σελιάμης Θεολόγος,  ο αντιπρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Τερπνής κ. Μιχαλάκης Αθανάσιος, η πρόεδ. του συλλόγου Γυναικών Τερπνής κ. Ευαγγελία Κεραμιδά, ο πρώτος δημοσιογράφος στο νομό μας με δημοσιογραφική ταυτότητα και ιδρυτής της εφημερίδας Ν. Πορεία κ. Δημήτριος Τριανταφύλλου και εκλεκτοί φίλοι από όλο το δήμο.
Ο κ. ΜΠΑΡΤΖΟΥΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
κ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟ,
ΤΟΝ ΙΔΡΥΤΉ ΤΗΣ ΕΦΗΜ. Ν. ΠΟΡΕΙΑ
 κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΚΑΙ ΤΟ ΔΡ  ΣΙΑΜΑΚΗ ΚΩΝ/ΝΟ
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:
Τη δήμαρχο κ. Αγνή Δουβίτσα για την παραχώρηση της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου για την παρουσίαση και τη θερμή υποστήριξη της εκδήλωσης.
Το διευθυντή του δήμου κ. Καρτερό Μιχάλη για τη συνεργασία και βοήθεια για μια ακόμη φορά.
Τον αντιδήμαρχο κ. Αγγελάκη Χρήστο για την άμεση διευθέτηση θεμάτων που παρουσιάστηκαν.
Τον Δρ Σιαμάκη Κων/νο για την υπέροχη ανάλυση του βιβλίου.
Τον εκδότη της εφημερίδας Ν. Πορεία Χρήστο Τριανταφύλλου για την προβολή της εκδήλωσης όπως και τις εφημερίδες των Σερρών.
Το δημοσιογράφο κ. Κασάπη Λεωνίδα επίσης για την προβολή της εκδήλωσης.
Τέλος και κλείνοντας το συγγραφέα κ. Μπαρτζούδη Γεώργιο, το νέο Θουκιδίδη όπως τον αποκάλεσε ο Δρ Σιαμάκης για την προσφορά του έργου του στον Πολιτιστικό και για το υπέροχο ιστορικό βιβλίο που χάρισε σε όλους μας, που συμπληρώνει την ήδη υπάρχουσα βιβλιογραφία για την περιοχή Νιγρίτας και όλης της περιοχής, με γεγονότα που εξιστορούνται μετά από συγκριτική ανάλυση ιστορικών πηγών.
Τέλος ευχαριστούμε θερμά όσους μας τίμησαν αλλά κυρίως τίμησαν τον ίδιο το συγγραφέα με την παρουσία τους.

Το βιβλίο σύντομα θα μπορούν να το βρουν οι ενδιαφερόμενοι σε βιβλιοπωλεία της Νιγρίτας, των Σερρών και της Θεσσαλονίκης, ενώ για την ώρα διατίθεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τερπνής. 
Η τιμή του βιβλίου ήταν μια προσφορά για τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του στην παρουσίαση, ενώ όσοι θέλετε να το αποκτήσετε από εδώ και πέρα η τιμή του είναι συμβολική, μόλις 8 € και διατίθεται από οποιοδήποτε μέλος του Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερπνής. Τηλέφωνα επικοινωνίας: ΠΕΓΟΥ ΑΝΟΙΞΙΑ 6946012390, ΔΡΑΜΑΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ 2322025099, 6998360477 ΛΕΝΑ ΧΟΝΔΡΟΥ 2322023608, 6980180466 - ΦΡΟΣΩ ΤΣΙΜΠΟΥΚΑ-ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ 6977818123




Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr