Τιμήθηκε η 103η επέτειος της μάχης στα πλατανούδια Τερπνής

0
terpni deisi
Στα Πλατανούδια η επιμνημόσυνη δέηση, στην πλατεία η μαθητική παρέλαση
Με επισημότητα και με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Τερπνή οι εκδηλώσεις για την 103η επέτειο της απελευθέρωσής της.
Το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής, καθώς και μνημόσυνο για τους πεσόντες, ενώ στη συνέχεια, στο Ηρώο τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατήσαντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου, συνεπικουρούμενου από εκπροσώπους του Ιερού μας Κλήρου.
Ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από τη δήμαρχο Νιγρίτας κυρία Αγνή Δουβίτσα, την εκπρόσωπο της κυβέρνησης κυρία Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, τον εκπρόσωπο της Βουλής κ. Αναστάσιο Μεγαλομύστακα, τον εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών κ.Παναγιώτη Σπυρόπουλο, τον πρόεδρο της Κοινότητας Γεράκη Δρουμπλή, τον εκπρόσωπο του Στρατού Αντισυνταγματάρχη Αμασιαλίδη Κωνσταντίνο, τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας Ιωάννη Καραμανλή, τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Νικόλαο Παπαδόπουλο, τον εκπρόσωπο της Χρυσής ΑυγήςΘεόδωρο Τσαμπάζη και τον εκπρόσωπο της Εθνικής Αντίστασης. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο εκπαιδευτικός Κωνσταντίνος Γκιοβές. Οι εκδηλώσεις στο Ηρώο, στη θέση Πλατανούδια, ολοκληρώθηκαν με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.
Στη συνέχεια, στην πλατεία του χωριού πραγματοποιήθηκε η παρέλαση, με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Τερπνής να παρελαύνουν με ιδιαίτερη υπερηφάνεια μπροστά από τους επίσημους και τους κατοίκους του χωριού.
Με τη λήξη της παρέλασης παρατέθηκε δεξίωση στο Κοινοτικό Κατάστημα.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν ακόμη με την παρουσία τους ο πρώην βουλευτής ΣερρώνΘεόφιλος Λεονταρίδης, ο περιφερειακός Σύμβουλος Αθανάσιος Μασλαρινός, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βισαλτίας Χρήστος Τριανταφύλλου, οι αντιδήμαρχοι Βισαλτίας Χρήστος Αγγελάκης, Νίκος Πασχαλίδης, Νίκος Καδής και Γιώργος Μαυρίδης, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δ. Βισαλτίας Λεωνίδας Ψαράς και η αντιπρόεδρος Σούλα Λουκάνη, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Μιχάλης Τσερβίστας, τοπικοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γκουγκούδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης Γιάννης Νούλης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος  Τσελεμπής και πολλοί κάτοικοι της Τερπνής.
Β.Α.
terpni iroo
 Κατάθεση στεφάνων
Από τη δήμαρχο κ. Δουβίτσα Αγνή
terpni douvitsa
Ο πρόεδρος της Τερπνής Γεράκης Δρουμπλής
terpni droumplis
0 
terpni parelasi 2

terpni parelasi episimoi
Στην πλατεία της Τερπνής πραγματοποιήθηκε σήμερα η μαθητική παρέλαση για την επέτειοτης Μάχης στα πλατανούδια, με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Τερπνής να παρελαύνουν με ιδιαίτερη υπερηφάνεια μπροστά από τους επίσημους και τους κατοίκους του χωριού.

terpni parelasi filarmoniki

terpni parelasi koritsia




Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr