Η ΣΟΥΣΑΜΟΠΙΤΑ ΤΗΣ κ. ΕΥΑΣ ΣΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΠΙΤΑΣ


κ. Εύα 
κ. Αθηνά Τερζάκη
Πριν λίγες ημέρες επικοινώνησε στο site του συλλόγου η κ. Εύα από τη Στοκχόλμη-Σουηδίας, ζητώντας μας κάποιες πληροφορίες για τη σουσαμόπιτα της κ. Αθηνάς Τερζάκη, που είχαμε δημοσιεύσει πέρυσι και μάλιστα ήταν κομμένη σε σχήμα άστρου. Συνομιλήσαμε μαζί της και την παραπέμψαμε για  
περισσότερα στην ειδικό, στην κ. Αθηνά, η οποία και είχε παρασκευάσει την εκπληκτική σουσαμόπιτα. Ο λόγος του ενδιαφέροντος της κ. Εύας ήταν για τη συμμετοχή της στο πρώτο 
Φεστιβάλ Παραδοσιακής Πίτας το Σάββατο στις 28 Νοέμβρη 2015 στο Ίδρυμα της Πολιτιστικής Στέγης στη Στοκχόλμη. Της ευχηθήκαμε καλή επιτυχία και όπως είδαμε στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν, το φεστιβάλ στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία και σίγουρα η σουσαμόπιτα αλλά και όλες οι πίτες που παρασκεύασαν οι υπέροχες Ελληνίδες της Σουηδίας εντυπωσίασαν. Οι 3 καλύτερες βραβεύτηκαν από την Σεφ Στίνα Πατέτσος γνωστή από την συμμετοχή της στο σουηδικό Masterchef. Συμπληρωματικά σύμφωνα με πληροφορία να σας πούμε πως διοργανωτής του φεστιβάλ είναι ο ΕΛ.ΛΑ.ΣΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, για την εξασφάλιση της μεγάλης επιτυχίας, προφανώς με την πολύ καλή οργάνωση αλλά και την προβολή της εκδήλωσης ευρέως.

Η ανακοίνωση του Ιδρύματος της Πολιτιστικής Στέγης όπως διαβάζουμε λέει:
Η Αίθουσα τελετών της Στέγης ξανά στην διάθεση της παροικίας.
Η μεγάλη ανταπόκριση που είχε η ανακοίνωση του Πρώτου Φεστιβάλ Παραδοσιακής Πίτας το Σάββατο στις 28 Νοέμβρη χαροποίησε ιδιαίτερα τους διοργανωτές.
Για την καλύτερη οργάνωση του Φεστιβάλ το Ιδρυμα της Πολιτιστικής Στέγης εξασφάλισε για την εκδήλωση την μεγάλη αίθουσα τελετών του Ιδρύματος στον τρίτο όροφο.
Η αίθουσα θα στεγάσει από το νέο έτος τους φορείς της ελληνικής παροικίας στη Στοκχόλμη και αυτή θα είναι μία καλή ευκαιρία για τους πάροικους της Στοκχόλμης να θαυμάσουν αυτήν την υπέροχη αίθουσα. Αυτή είναι η πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια που η αίθουσα ανοίγει τις πόρτες της για να υποδεχθεί το κοινό της παροικίας.
Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Αποστόλης Παπακώστας έκανε επ΄ ευκαιρία μία μικρή παρουσίαση για την αρχιτεκτονική και την ιστορία του κτηρίου.


Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr