ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ 2015 ΤΕΡΠΝΗΣ



Φέτος ο πολιούχος της Τερπνής μας αποζημίωσε με μια λαμπρή πανσέληνο την παραμονή στον εσπερινό και έναν υπέροχο ζεστό ήλιο ανήμερα, φροντίζοντας όλα τελικά να πάνε κατ’ ευχήν  στις εκδηλώσεις των ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ που διοργάνωσε με επιτυχία ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τερπνής, αν και απουσίαζε η πρόεδρός μας Πέγου Ανοιξούλα, μια και η πρωτότοκη κόρη της Κατερίνα σαν δώρο Αγιοδημητριάτικο έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδάκι , ένα υπέροχο κοριτσάκι. Η είδηση συνοδεύτηκε από πολλές ευχές από όλους μας για το νεογέννητο μωράκι.
Τα ΔΗΜΗΤΡΙΑ είναι μία από τις θεσμικές μας εκδηλώσεις που έχουν πάρα πολύ δουλειά και δημιουργική κούραση. Για να ξεκινήσουμε από την αρχή να σας πούμε ότι την παραμονή στις 6 μ.μ πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνας συνοδεία της υπέροχης Φιλαρμονικής Τερπνής υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Σάκη Βιντυνή και ο πανηγυρικός εσπερινός στη συνέχεια. Ταυτόχρονα ήταν έτοιμες και λειτουργούσαν οι δύο εκπληκτικές εκθέσεις στην αίθουσα της εκκλησίας. Η έκθεση ζωγραφικής με έργα την κ. Φωτιάδου Στέλλας και η έκθεση decoupage με έργα της κ. Σούλας Μπακάλη που δέχτηκαν ατέλειωτο κόσμο και δικαίως η ζωγράφος και η καλλιτέχνης έλαβαν πολλά συγχαρητήρια.

Ανήμερα της γιορτής του Αγίου Δημητρίου ο Σάκης Σωτίδης και Χρήστος Τουλάκης από τις 6, 30 ξεκίνησαν την προεργασία για το βράσιμο των δυο καζανιών με κάστανα κάτω από το καμπαναριό, ώστε να είναι έτοιμα στην ώρα τους.
 . Προσφέρουμε κάστανα κάθε χρόνο στα ΔΗΜΗΤΡΙΑ, συνεχίζοντας ένα έθιμο που υπήρχε από παλιά στην Τερπνή αυτή την ημέρα. Σιγά σιγά συγκεντρώθηκαν όλοι, μέλη του συλλόγου και φίλοι, για να προετοιμάσουμε τον αύλειο χώρο της εκκλησίας για αυτά που θα ακολουθούσαν μετά το πέρας της λειτουργίας.
Τα τραπέζια στην είσοδο της εκκλησίας γέμισαν με γλυκό κυδώνι που πάρα πολλές κυρίες μας ετοίμασαν, με ψητό
κυδώνι, γλυκά ταψιού, συροπιαστά, κρασί από τους ντόπιους παραγωγούς της Τερπνής, κάστανα, αποκλειστικά φέτος από χορηγούς και φίλους, ακόμη και φρούτα μήλα που μας προσφέρθηκαν για να μοιραστούν σε όλο τον κόσμο. Οι
εκδηλώσεις ξεκίνησαν μετά το πέρας της λειτουργίας στην αυλή του ναού, με τη βράβευση των αδελφών Σιαμάκη, Βαΐας, Κωνσταντίνου και Πατέρα Αθανάσιου που χάρισαν την πατρική τους κατοικία στον Πολιτιστικό Σύλλογο. Και δεν έκαναν μόνο αυτό αλλά κάλυψαν και όλα τα έξοδα της μεταβίβασης για τον Πολιτιστικό. Πόσο όμορφα λόγια, με πόση γλυκύτητα και χαρά μίλησαν για την δωρεά. Ακολούθησε η βράβευση των παραγωγών ντόπιου κρασιού και τσίπουρου Τζεβελέκη Άγγελου, Δούλη Νικόλαου και Βλαχοδήμου Χρήστου, οι οποίοι στα 12 χρόνια που πραγματοποιούνται τα Δημήτρια προσφέρουν για όλο τον κόσμο υπέροχο κρασί. Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με τα χορευτικά, που φρόντισε τέλεια ηχητικά ο Νίκος Τζιάνης όπως πάντα. Ας ξεκινήσουμε από τους φιλοξενούμενους, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ολυμπιάδας, που χόρεψε υπέροχα κάτω από τις οδηγίες του χοροδιδασκάλου τους κ. Βλαχοθεόδωρου Κωνσταντίνου.
 
Η πρόεδρος του συλλόγου κ. Αναστασιάδου Λίτσα έλαβε την ανθοδέσμη συγκινημένη, μια και η καταγωγή της κατά το ήμισυ από την πλευρά της μητέρας κ. Τσίκαλα Ευαγγελίας (Λούλας) είναι από την Τερπνή. Υπέροχοι όλοι, ενθουσίασαν του πάντες.
Όσο για τα δικά μας χορευτικά, παιδικό με θρακιώτικες και στολές Γερακίνας και το νεανικό και ενηλίκων με πολλά όμορφα νέα πρόσωπα και χοροδιδάσκαλο τον εκπληκτικό κ. Τσιαπκόλη Γιώργο, απέσπασαν πολλά χειροκροτήματα.
Ακολούθησε στο τέλος των εκδηλώσεων φιλοξενία για τους καλεσμένους στην αίθουσα της εκκλησίας.
Έχουμε πάρα πολύ κόσμο να ευχαριστήσουμε:
Ας ξεκινήσουμε  με τον ακούραστο πατέρα Παναγιώτη Δήμου και την εκκλησιαστική επιτροπή.
Τον πρόεδρο της Τερπνής κ. Δρουμπλή Γεράκη, που ήταν δίπλα μας σε ότι απαιτήθηκε για τις εκδηλώσεις τις τελευταίες βδομάδες.
Τον αντιδήμαρχο κ. Αγγελάκη Χρήστο που πάντα λύνει τα δύσκολα, τουλάχιστον όταν αυτό είναι εφικτό.
Τον αντιδήμαρχο κ. Καδή Νικόλαο και την τεχνική υπηρεσία του δήμου.
Τη ζωγράφο κ. Στέλλα Φωτιάδου για την εξαιρετικής ομορφιάς έκθεση Ζωγραφικής.
Την κ. Μπουφίδου-Μπακάλη Σούλα για την καταπληκτική έκθεση έργων decoupage.
Τους αδελφούς Σιαμάκη, Βαΐα, Κωνσταντίνο και Πατέρα Αθανάσιο για την μεγάλη τους προσφορά.
Τους  παραγωγούς ντόπιου κρασιού και τσίπουρου κ. Τζεβελέκη Άγγελο, Δούλη Νικόλαο για την προσφορά πολύ καλού κρασιού.
Τον Πολιτιστικό σύλλογο της Ολυμπιάδας που μας τίμησε με την παρουσία του.
Για τα κάστανα:
Το smile Market του Σωτίδη Αθανάσιου, χρόνια τώρα χορηγό του συλλόγου σε όλα.
Το Οπωροπωλείο "Ο Άγιος Γεώργιος- Μαρτιναίου Στέργιου για τη μεγάλη του προσφορά στα κάστανα.
Κάθε χρόνο μας φέρνουν επιπρόσθετα κάστανα αγαπημένοι φίλοι, ο κ. Πριάμης Πασχάλης και κ. Κυπαρισσία Δελληγιάννη.
Για τα γλυκίσματα το ζαχαροπλαστείο του κ. Γιάννη και Αρχοντούλας Αγγελάκη.
Για τις πίτες και όλη τη βοήθεια την κ. Πασχαλία Τουλάκη-αρτοποιείο.
Το αρτοποιείο του κ. Κοντού Κων/νου για την προσφορά του.
Τον κ. Γιάννη Ίταλα παραγωγό μήλων για την προσφορά του.
Τον κ. Ίταλα Τάσο και Σταμούλη Δημ. Αχιλλέα - εμπορεία ξύλου που πρόσφεραν τα ξύλα για το βράσιμο των κάστανων.
Τις παρακάτω κυρίες, που φέτος ήταν και πάρα πολλές, για το γλυκό κυδώνι, άλλα γλυκίσματα, πίτες και τα εδέσματα που ετοίμασαν:
Αθηνά Τερζάκη, Σιαμάκη Γεωργία, Βούλα Χονδρού, Άννα Ταπάσκου, Βασιλική Πολυχρονίδου, Βασιλεία Μπουφίδου, Τούσιου Ελευθερία, Φέλλια Φωτεινή, Τρούπη Αννούλα, Φωτεινή Σταμούλη, Ζαχαρούλα Μπουφίδου, Πελαγία Σταμούλη, Πέγου Πασχαλίνα, Χρυσούλα Γκόγκουρα, Έλλη Αδάμου, Τζελεπή Λαμπρινή.
Για τη βοήθεια στις εκδηλώσεις:
Την Άννα Ταπάσκου, Βούλα Χονδρού, Νίκη Μπλιόγκαρα, Χριστίνα Κουρβούλη, Χρυσούλα Γκόγκουρα, Έλλη Αδάμου, Αρετή Τουλάκη. Τις μικρούλες Αναστασία Δάρατζη, Φωτεινή Γερακούδη, Κατερίνα Σωτηριάδου και τον ακούραστο χοροδιδάσκαλός μας Γιώργο Τσιαπκόλη.

Παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις:
Την παραμονή σύσσωμη η εκκλησιαστική και πολιτική εξουσία. Βουλευτές, δημοτική και τοπική εξουσία.
Την ημέρα των εκδηλώσεων παραβρέθηκαν: Ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αθανάσιος Μασλαρινός, ο πρ.υποψήφιος βουλευτής και διευθυντής του Δήμου μας κ. Καρτερός Μιχάλης, ο αντιδήμαρχος κ. Αγγελάκης Χρήστος, ο αντιδήμαρχος κ. Θεολόγος Σελιάμης, ο πρόεδρος της Τερπνής κ. Γεράκης Δρουμπλής, ο πρ. της ΔΕΥΑΒ κ. Τσερβίστας Μιχάλης, ο σύμβουλος της Δημ Κοιν. Νιγρίτας κ. Γρούιος Πασχάλης, ο πρόεδρ. του συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης κ. Τσελεπής Αλέκος, η πρόεδρ. του συλλόγου Γυναικών Νιγρίτας κ. Μάστορα Νίκη και μέλη του Δ.Σ, μέλη του συλλόγου γυναικών Τερπνής, μέλη της Φιλοπτώχου Τερπνής, της Φιλοπτώχου Νιγρίτας ο Σωτήρ, μέλη του Δ.Σ του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Τερπνής και  πάρα πολύς κόσμος.
Ζητούμε συγγνώμη για όσους δεν είδαμε και δεν αναφέρθηκαν.
Σας ευχαριστούμε όλους που μας τιμήσατε με την παρουσία σας.
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr