Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015

Οι εκδηλώσεις για την μαγική Πανσέληνο του Αυγούστου

Με εκδηλώσεις σε περισσότερους από 140 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα- με ελεύθερη είσοδο- γιορτάζει φέτος, το υπουργείο Πολιτισμού την πανσέληνο της 29ης Αυγούστου.

Οι εκδηλώσεις για την μαγική Πανσέληνο του Αυγούστου
Από τον Έβρο έως την Κρήτη και από τη Ρόδο έως την Κέρκυρα, το Σάββατο 29 Αυγούστου, οι επισκέπτες θα μπορέσουν να βρεθούν σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία με τη λάμψη της αυγουστιάτικης πανσελήνου και να συμμετέχουν σε μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις, εκθέσεις, προβολές ταινιών αλλά και παραστάσεις θεάτρου σκιών.
Κάθε χρόνο προστίθενται στον κατάλογο όλο και περισσότεροι χώροι και μνημεία, καθώς η συμμετοχή του κοινού είναι ιδιαίτερα μεγάλη.
Φέτος, ειδικά για την Αττική, μετά από τέσσερα χρόνια, θα συμμετάσχει στον εορτασμό με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό έως τα μεσάνυχτα και ο αρχαιολογικός χώρος του Σουνίου.
Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, ευχαριστεί όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου που διοργανώνουν αυτές τις εκδηλώσεις και ιδιαίτερα το φυλακτικό προσωπικό που τις υποστηρίζει έμπρακτα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στο κοινό να γιορτάσει με έναν μοναδικό τρόπο.
Δείτε τον αναλυτικό πίνακα των εκδηλώσεων, κάνοντας κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: