38 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΡΠΝΗΣ, 38 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

 Μια ομάδα νεαρών εικοσάρηδων το 1976 αποφασίζουν να ιδρύσουν Πολιτιστικό Σύλλογο στην Τερπνή. 
Την ιδέα τη συλλαμβάνει ο Καρούτας Λάζαρος και γρήγορα καταφέρνει να φέρει κοντά του πολλούς συνομηλίκους του και αρχίζουν τα σχέδια και οι ατελείωτες συζητήσεις.
 
Με πολύ δυσκολία το όνειρό τους επιτέλους γίνεται πραγματικότητα στις 24/5/1977.
 
Το πρωτοδικείο εγκρίνει την ίδρυση πολιτιστικού συλλόγου στην Τερπνή με την επωνυμία Π.Ο.Τ (Πολιτιστικός Όμιλος Τερπνής).
 
Οι 23 Τερπνιώτες που υπογράφουν το καταστατικό σύμφωνα με στοιχεία του πρωτοδικείου Σερρών είναι οι:
 
Καρούτας Λάζαρος,  Αγγελάκης Χρήστος, Αλκουσάκης Δημήτριος, Βυζάντης Ιωάννης, Γερακούδης Βασίλειος, Γκαζέπης Χρήστος, Δρούγγος Χρήστος, Εκλεκτός Κων/νος, Ζαρίμπας Παναγιώτης, Καρατζιάς Κων/νος, Κεραμιδάς Παναγιώτης, Κουτσής Πασχάλης, Κωνσταντούλας Ιωάννης, Λαφαζάνης Θωμάς, Μπεσικλής Ιωάννης, Μπουφίδης θεόδωρος, Πάντσιος Αθανάσιος, Παπαγεωργίου Χρήστος, Ρήγας,  Αστέριος, Σαμαράς Γεώργιος, Σάτσιος Νικόλαος Σερβίας Αλέξανδρος, Φέλλιας Βασίλειος.
Πρώτος πρόεδρος του συλλόγου ο κ. Εκλεκτός Κων/νος. 
Καταστατικοί του σκοποί είναι η διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, η ανάπτυξη του αθλητισμού, η προστασία του περιβάλλοντος, η ανάπτυξη και διάδοση των γραμμάτων, τεχνών και επιστημών, της κοινωνικής, πνευματικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. 
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr