ΑΝ ΚΑΙ ΒΡΟΧΕΡΗ ΥΠΕΡΟΧΗ Η Κ. ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΕΡΠΝΗ


Με αναμενόμενη και αυξημένη την υγρασία σύμφωνα και με τα προγνωστικά των προηγούμενων ημερών, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τα Κούλουμα 


την Κ. Δευτέρα στην Τερπνή. Από το 2010 για πέντε συνεχόμενα χρόνια ο καιρός αυτή την ημέρα είναι άστατος, μια και βρισκόμαστε έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι καιρικές συνθήκες τα τελευταία χρόνια, στην καρδιά του χειμώνα. Η προετοιμασία ξεκίνησε πριν ημέρες και κορυφώθηκε το πρωί της Κ. Δευτέρας λίγο πριν τις 8 το πρωί, όταν άναψε η φωτιά για τα τρία καζάνια, που γέμισαν τα δύο με φασολάδα και το ένα με κουσιάφι. Οι φίλοι του συλλόγου που κάθε χρόνο έρχονται πρωί πρωί ήταν εκεί για να βοηθήσουν το συμβούλιο, ώστε όλα να ετοιμαστούν. Η δήμαρχος κ. Δουβίτσα, με τον αντιδήμαρχο κ. Αγγελάκη Χρήστο και τον πρόεδρο της Κοινότητας κ. Δρουμπλή Γεράκη είχαν φροντίσει να υπάρχουν σε επάρκεια οι προμήθειες της Κ. Δευτέρας.  Δίπλα 
μας και ο αντιδήμαρχος κ. Καδής Νίκος. Όλα πανέτοιμα ώστε ο κόσμος που θα μας τιμούσε με την παρουσία του να γευόταν τα νηστίσιμα και να περνούσε υπέροχα. Και έτσι έγινε. Από τις 11 π.μ ξεκίνησαν οι φίλοι από Τερπνή, Νιγρίτα, Σέρρες, Θεσσαλονίκη και τη γύρω περιοχή να έρχονται για να γιορτάσουν μαζί μας. Θεσπέσιας γεύσης φασολάδα και εκπληκτικό κουσιάφι από το Βαγγέλη Γιαχιά, τον πρόεδρο της Ασπίδας και τον Σάκη Σωτίδη. Ακόμη λαγάνες, νηστίσιμα και γευστικότατο κρασάκι δοκίμασε όλος ο κόσμος που πέρασε από τα Πεύκα στην Τερπνή. Το ψιλόβροχο δεν σταμάτησε σχεδόν όλη την ημέρα αναγκάζοντάς μας να στήσουμε τέντα και εμποδίζοντάς μας να βάλουμε τραπέζια και καρέκλες όπως κάθε χρόνο. Παρόλα αυτά ο κόσμος δε σταμάτησε να έρχεται καταναλώνοντας και τις 400 μερίδες που είχαμε ετοιμάσει. Το κρύο και η υγρασία δεν επέτρεψε τις περισσότερες παρέες να καθίσουν για πολλές ώρες, αλλά ελπίζουμε με την όμορφη μουσική που επιμελήθηκαν οι υπεύθυνοι των μουσικών Νίκος Τζιάνης και Γιώργος Μπασδάρας και κυρίως με τη διάθεση να τους περιποιηθούμε, να πέρασαν όσο καλύτερα γινόταν. Τη δήμαρχός μας κ. Δουβίτσα υποδέχτηκε η πρόεδρος του συλλόγου κ. Πέγου Ανοιξιά, η οποία αν και έπρεπε να επισκεφτεί σχεδόν όλα τα κούλουμα του δήμου, μας πρόλαβε και διασκέδασε μαζί μας. Ο αντιδήμαρχος κ. Αγγελάκης κοντά μας σχεδόν όλη την ημέρα όπως και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τριανταφύλλου. Ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Δρουμπλής και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ ήταν στα Πέυκα από την πρώτη στιγμή το πρωί, οι τοπικοί σύμβουλοι κ. Μιχαλάκης Σάκης και κ. Θεολόγος Καρατζιάς, ο αντιπρ. του συλλόγου Διαβητικών κ. Παπαδόπουλος, αγαπημένοι φίλοι, εκπαιδευτικοί από Τερπνή και Νιγρίτα. Κοντά μας και η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Βισαλτίας κ. Λουκάνη-Πάντσιου Αθανασία. Ακόμη είχαμε τη χαρά να έχουμε στα Κούλουμα τον αγαπημένο φίλο Τερπνιώτη Νίκο Μπερόβαλη με την παρέα του, που είχε να ανέβει στα Πεύκα ίσως και 30 με 40 χρόνια. Ξεχωριστή ήταν και η παρουσία μιας παρέας νεαρών που διασκέδασαν, τραγούδησαν και χόρεψαν μαζί μας, ενθουσιάζοντας όλους τους παρευρισκόμενους. Τραγούδια υπέροχα με τη βοήθεια του υπεύθυνου της χορωδίας μας Νίκου Τζιάνη ερμήνευσαν ο υπεύθυνος μουσικών μας θεμάτων Γιώργος Μπασδάρας, ο κ. Θανάσκος Κων/νος, κ. Άγγελος Τσίκαλας, Κασάπης Δημήτριος, κ. Ματάνης Βαγγέλης και κ. Μουρουδής Γιώργος.
Προς το απογευματάκι παιδιά προσπάθησαν να σηκώσουν τους χαρταετούς τους αλλά δεν  κατέστη αυτό δυνατόν λόγω της άπνοιας. Στο δικό μας οπτικό πεδίο ένας χαρταετός κατάφερε να πετάξει και μάλιστα πάρα πολύ ψηλά, αλλά δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε αν ήταν από Τερπνή ή Νιγρίτα, γιατί πετούσε πάρα πολύ ψηλά.
Πολύς, πάρα πολύς κόσμος συνέβαλε ώστε να πραγματοποιηθούν με επιτυχία και τα φετινά Κούλουμα.
Αν και όλες οι προμήθειες όπως προαναφέραμε ήταν προσφορά του δήμου μας, κάποιοι άνθρωποι βοήθησαν τον Πολιτιστικό, τους ευχαριστούμε και είναι:
Η δήμαρχος Κ. Δουβίτσα, ο αντιδήμαρχος κ. Αγγελάκης, ο αντιδήμαρχος κ. Καδής, ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Δρουμπλής.
Ο τ. πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Μπάγκαλας Κωνσταντίνος.
Ο κ. Τζεβελέκης Θωμάς & Χαϊδευτός Θόδωρος, ταβέρνα-αναψυκτήριο "Χιλιόδεντρα"
Το smile market του κ. Σωτίδη Αθανάσιου
Η κ. Πολυχρονίδου Φωτεινή & Σερβίας Παναγιώτης (εμπόριο λαχανικών)
Ο κ. Σταμούλης Αχιλλέας & κ. Ίταλας Τάσος (εμπόριο ξύλου)
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Τσερβίστας, ο τ. αντιδήμαρχος κ. Χαραλαμπίδης, κ. Βασίλης Παπίκας και κ. Μίμης Τρούπης που από πολύ πρωί πρωτοστάτησαν στις προετοιμασίες.
Ο κ. Αντώνης Άγ. Βλαχοδήμος
Η πρεσβυτέρα κ. Γεωργία Τζιάνη
Ο κ. Χρυσάφης Χρήστος
Η κ. Αθηνά Τερζάκη που μας πρόσφερε υπέροχα γλυκίσματα και η κ. Χρυσούλα Γκόγκουρα που ήταν δίπλα μας όλη την ημέρα.
Τέλος οι ευχαριστίες είναι λίγες για το επίτιμο μέλος του Πολιτιστικού κ. Βαγγέλη Γιαχιά και κ. Χρήστο Τουλάκη για τη φασολάδα και κουσιάφι αντίστοιχα και τον σύζυγο της προέδρου κ. Σάκη Σωτίδη που πραγματικά ήταν η μεγάλη έκπληξη για όλους μας για το κέφι και τη διάθεση που διεκπεραίωσε τα πάντα μέχρι και το τελευταίο λεπτό της ημέρας.
Σας ευχαριστούμε όλους που μας τιμήσατε με την παρουσία σας και γιορτάσατε μαζί μας την Καθαρά Δευτέρα.
ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr