Στην Τερπνή τον Απρίλιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης-Tιμήθηκε ο Δ. Αναστασιάδης me τον Μεγαλόσταυρο Α’ Τάξης

Για τα εγκαίνια του Οίκου Φροντίδας Ηλικιωμένων

  • Με τον Μεγαλόσταυρο της Ι.Μ. Σερρών & Νιγρίτης τιμήθηκε ο Δ. Αναστασιάδης


 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα εγκαινιάσει τον Οίκο Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Τερπνή, το κτηριακό συγκρότημα που ανεγείρεται με δαπάνες του ευεργέτη της περιοχής κ. Δημητρίου Αναστασιάδη.
anastasiadis dimitris1
Το κτήριο είχε θεμελιωθεί στις 30 Ιανουαρίου 2012 και όπως είχε πει κατά την τελετή θεμελίωσης ο κ. Αναστασιάδης, επρόκειτο να ολοκληρωθεί εντός τριετίας. Είναι διώροφο, με δυναμικότητα 50 κλινών και βρίσκεται σε οικόπεδο 10 στρεμμάτων, στην εκπληκτική τοποθεσία Χιλιόδεντρα, με θέα ολόκληρο τον κάμπο των Σερρών.
Τα συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς καθημερινά για την ολοκλήρωση των εργασιών στο υπερσύγχρονο αυτό αρχιτεκτόνημα, το οποίο διαθέτει ασανσέρ, σύνδεση internetσε όλα τα δωμάτια, αυτόνομα διαμερίσματα στον 2ο όροφο, παρεκκλήσι στο ισόγειο, συντριβάνια, χώρους πάρκινγκ. Οι μαρμάρινες επενδύσεις, τα εντυπωσιακά πλακάκια και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν γενικότερα στην κατασκευή του δικαιολογούν τη φήμη που ήδη έχει ως «πεντάστερος» Οίκος Φροντίδας!
Σημειώνεται ότι η τελετή των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απριλίου, ωστόσο σε λειτουργία θα τεθεί λίγο αργότερα, καθώς σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στα μέσα Ιουλίου.

Τιμήθηκε με τον Μεγαλόσταυρο o κ. Αναστασιάδης Δημήτριος
anastasiadis megalostaurosΟι ευεργεσίες του κ. Αναστασιάδη στην Τερπνή είναι αμέτρητες, χρόνια τώρα. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι με δικές του δαπάνες έχουν ανεγερθεί στην Κοινότητα Τερπνής το Αναστασιάδειο Γυμνάσιο, η μοναδικού κάλλους Εκκλησία των Τριών Ιεραρχών και τώρα ο Οίκος Φροντίδας Ηλικιωμένων, ενώ στη βιομηχανία FIBRAN απασχολεί επί τω πλείστον κατοίκους του χωριού.
Ως ένδειξη, λοιπόν, ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης της προσφοράς του στην κοινωνία, τον τίμησε -με το πέρας του Αρχιερατικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών- ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ.Θεολόγος. Ο Σεβασμιότατος, αφού μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για τον Τερπνιώτη ευεργέτη και τα μέλη της οικογενείας του, του απένειμε, για την προσφορά του στην κοινωνία, αλλά και στην Εκκλησία, έναν χρυσό σταυρό. Πρόκειται για τον Μεγαλόσταυρο Α’ Τάξης με το πρόσωπο του Αγίου Νεομάρτυρος Νικήτα του εν Σέρραις αθλήσαντος. Αποτελεί τη μεγαλύτερη διάκριση που μπορεί να αποδοθεί από την Ι.Μ. Σερρών & Νιγρίτης και μέχρι στιγμής έχουν τιμηθεί με αυτόν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος (από τον κ.κ. Θεολόγο), καθώς και ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος ΚυρόςΧριστόδουλος (από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Σερρών& Νιγρίτης Μάξιμο).
Από πλευράς του ο κ. Αναστασιάδης με σεμνότητα, όπως πάντα, εξέφρασε τις ευχαριστίες του και αναφέρθηκε στο έργο του Οίκου Φροντίδας Ηλικιωμένων, λέγοντας πως καταβάλλεται κάθε προσπάθεια, ώστε να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες στους υπέργηρους που θα φιλοξενηθούν εκεί.
                                                                           Βούλα Τρ. Αγκαθά
                                                                    http://www.sertharros.gr
terpni oikos 1

terpni oikos 2
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr