Ο ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΑΣΤΕΡΟΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΜΕ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Από την Παρασκευή ξεκινά το Χριστουγεννιάτικο θαύμα της Θεσσαλονίκης !!!





Πέντε εκατομμύρια λαμπιόνια θα φωτίσουν την Παρασκευή τον Χριστουγεννιάτικο Αστερόκοσμο 

Ο «Αστερόκοσμος» της ΔΕΘ-Helexpo, μια χριστουγεννιάτικη, παραμυθένια πολιτεία 27.000 τ.μ., με το φως από 5.700.000 λαμπιόνια, ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου στις 17:00, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και θα δίνει εορταστικό ρυθμό στην πόλη έως τις 7 Ιανουαρίου του 2015. Το μεγάλο του χριστουγεννιάτικο δέντρο θα φωταγωγηθεί το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, στις 20:00, οπότε και θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια του χριστουγεννιάτικου πάρκου.

Το Παγωμένο Δάσος, το Πέτρινο Χωριό του Άι Βασίλη, το Εργοστάσιο Παιχνιδιών, το Χωριό από Ζαχαρόπαστα, τα διαδραστικά και παραμυθένια εργαστήρια, το μεγαλύτερο λούνα παρκ, τα δύο παγοδρόμια επιφάνειας 600 τ.μ. και τα καθημερινά θεατρικά, ακροβατικά και μουσικά δρώμενα είναι μερικά μόνο από τα εντυπωσιακά αξιοθέατα του φετινού Αστερόκοσμου. Μαζί φορά τα γιορτινά του και το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας, που θα φιλοξενήσει ένα εντυπωσιακό σοκολατένιο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Αναλυτικά, το θεματικό πάρκο έχει να επιδείξει φέτος:
-το μεγαλύτερο Λούνα-Πάρκ και 2 παγοδρόμια, όπου οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες μπορούν να συμμετάσχουν όσες φορές θέλουν,

-καθημερινά ακροβατικά θεάματα, μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, διαδραστικά και παραμυθένια εργαστήρια,

-το Παγωμένο Δάσος, τον Άι-Βασίλη και το Εργοστάσιο των Παιχνιδιών, τα Μαγικά Σημεία, το

Christmas Εργοστάσιο & Μουσείο Σοκολάτας και τη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Βιβλίου-Bazaar.

-Στα Διαδραστικά Εργαστήρια ο Άι Βασίλης υποδέχεται τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες σε μια παραμυθένια πολιτεία, στο περίπτερο 13. Κάθε ένα εργαστήρι βασίζεται σε διαφορετικό σενάριο. Το Εργαστήρι Βιβλιοφιλίας, το Εργαστήρι με χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες, το Εργαστήρι πηλού, το Εργαστήρι της διατροφής, του περιβάλλοντος, της μουσικής, του κινούμενου σχεδίου και της συσκευασίας δώρου, συνθέτουν το υπερθέαμα των διαδραστικών εργαστηρίων.

-Τα Παραμυθένια Εργαστήρια (Choco Street) αποτελούνται από το City Game Thessaloniki, που είναι ένα εργαστήριο επιτραπέζιου παιχνιδιού, τον Χριστουγεννιάτικο Φούρνο και τη Σχολή της Χριστουγεννιάτικης Μαγείας.

-Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μπροστά στα μάτια των μικρών και των μεγάλων, ζωντανεύει ο πραγματικός Αστερόκοσμος του Άι Βασίλη, o οποίος έχει πανέμορφα εργαστήρια κατασκευών και δώρων, τους αγαπημένους βοηθούς του, τον Παιχνιδομάστορα και τη Ράφτρα του, το μεγάλο και επιβλητικό Γραφείο του και βέβαια το Ταχυδρομείο του, όπου δέχεται τα γράμματα των παιδιών.

-Στο Παγωμένο Δάσος του Αστερόκοσμου τα κλαδιά των δέντρων είναι καλυμμένα από χιόνι και από ένα λεπτό στρώμα πάγου, ενώ η φάτνη είναι ένα μεγαλόπρεπο, εκπληκτικό έργο τέχνης δίπλα στο πέτρινο χωριό του Άι Βασίλη, τη δημιουργία της οποίας στηρίζει η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

-Τα Μαγικά Σημεία του Αστερόκοσμου δίνουν τη δυνατότητα στους μικρούς επισκέπτες του να φωτογραφηθούν, να δουν τα Μαγικά Βιβλία, την Πόλη των Ξωτικών, το Μουσικό Κουτί και το Παγωμένο Νεραϊδοκάστρο.

-Στο μεγαλύτερο Λούνα-Παρκ 18 διαφορετικά παιχνίδια περιμένουν τους επισκέπτες του και μεταξύ αυτών το Trambolino, το παραμυθένιο Carousel και το Terminator.

-Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας συμμετέχει στον Αστερόκοσμο, οργανώνοντας τη «Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Βιβλίου – Bazaar».

-Ο Αστερόκοσμος περιλαμβάνει στο καθημερινό πρόγραμμα του και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που θα ψυχαγωγήσουν τους επισκέπτες κάθε ηλικίας. Θεατρικές παραστάσεις, ακροβατικά με ακροβάτες από μεγάλες σκηνές απ' όλο τον κόσμο, παντομίμες, Stand up Comedies, αλλά και Jazz Festival, την ομάδα κρουστών Paranaue, βραδιές Flamenco, Bollywood, όπερας, μουσικής δωματίου, illusion shows και πολλά ακόμα.

Η γενική είσοδος στον Αστερόκοσμο (ατομικό εισιτήριο) θα μας κοστίσει 7 ευρώ και περιλαμβάνει επίσκεψη σε όλο το θεματικό πάρκο και το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας- και απεριόριστη συμμετοχή σε όλα τα παιχνίδια, δράσεις και θεάματα, καθώς και δωρεάν πάρκινγκ στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo (είσοδος από πύλη Εμπορίου). 

Ο Αστερόκοσμος πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

Το ομορφότερο Χριστουγεννιάτικο πάρκο της Θεσσαλονίκης υπόσχεται στους επισκέπτες του ξεχωριστές στιγμές με ένα μοναδικό καθημερινό πρόγραμμα:

Στο Περίπτερο 15 στην «Παγωμένη Πολιτεία»
· Το πρόγραμμα ξεκινάει με το τρυφερό «Το κομμάτι που λείπει συναντά το μεγάλο Ο» του Σελ Σιλβερστάιν, ένα από τα πιο αγαπημένα βιβλία της παγκόσμιας ιστορίας του βιβλίου, σε μια πολύ όμορφη και εντυπωσιακή παράσταση με ηθοποιό και Video Mapping, για την ανάγκη του καθενός να βρει το άλλο του μισό, ώστε να "κυλήσει" μαζί του στη ζωή.

· Τρεις Πιγκουίνοι στο παγωμένο Δάσος, θεατρική παράσταση «Στην κιβωτό στις 8» του Ulrich Hub, με υπέροχα κοστούμια, σε ένα χειμωνιάτικο, παγωμένο τοπίο με το απρόβλεπτο σενάριο,  αιφνιδιάζει, διασκεδάζει και ψυχαγωγεί τους θεατές κάθε ηλικίας Ένα σύγχρονο, πολυβραβευμένο θεατρικό έργο, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

· Το καθημερινό πρόγραμμα κλείνει με μια εντυπωσιακή παράσταση που δεν έχουμε ξαναδεί στη χώρα μας. «Space Santa», με κορυφαίους ακροβάτες από τις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου (Cirque du Soleil, Cirkus Cirkör Στοκχόλμης, Ισπανίας, Αυστραλίας κλπ).

· Μπροστά στους 3D τοίχους ντύνεστε με εντυπωσιακές στολές  εποχής και μεταφέρεστε "εικονικά" σε μακρινά μέρη, πίσω στον χρόνο.

· Ο μάγος της Παγωμένης Πολιτείας σας διασκεδάζει με μαγικά και έξυπνα τρικ «εμποδίζοντάς» σας να ταξιδέψετε στα τοπία των 3D τοίχων!

· Jazz Festival, όπου θα εμφανιστούν σπουδαία ονόματα και οι jazz βραδιές θα γεμίσουν με χριστουγεννιάτικες και άλλες γνωστές μελωδίες την ατμόσφαιρα.

· Paranaue: Μπορεί το Παγωμένο δάσος να «ξυπνήσει»; Με τους Paranaoue σε μια εξαιρετική παρέλαση κρουστών, θα ζήσουμε μια εκκωφαντική βόλτα!

· Συμμετοχές από θεατρικές παραστάσεις, βραδιές Flamenco, Bollywood, Όπερα, μουσική δωματίου, illusion shows, Cuba dance, Brazilian dance και πολλά ακόμα για τα οποία θα ενημερώνεστε καθημερινά!

Στο Περίπτερο 13 στο «Εργοστάσιο Δώρων του Άι Βασίλη»
· «Το Εργοστάσιο Δώρων του Άι Βασίλη», ένα μικρό θεματικό πάρκο με «δωμάτια» όπου στο καθένα γίνεται και μια μίνι (2λεπτη) παράσταση! Από το Ταχυδρομείο, το εργαστήρι δώρων του Τζεπέτο, της Ράφτρας, μέχρι το Γραφείο του Άι Βασίλη!

· Καθημερινά Καραγκιόζης με τον κορυφαίο Αγάπιο Αγαπίου, σε 2 έργα: «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη» και «Ο Καραγκιόζης και το Μαγικό Εργαστήρι του Άι Βασίλη»

· Ο Μάγος της χριστουγεννιάτικης πλατείας σε ένα εντυπωσιακό καθημερινό πρόγραμμα.

· Ψάχνοντας τον Άι Βασίλη: Μια εξαιρετική καθημερινή παράσταση από δύο σπουδαίους καλλιτέχνες οι οποίοι θα παίζουν με τον κόσμο, θα τον πειράζουν αλλά ταυτόχρονα θα τον βοηθούν να βρει το γραφείο του Άι Βασίλη για να κερδίσουν μικρές σοκολατένιες πλακίτσες!

· Παντομίμες, Stand up Comedies και πολλές εκδηλώσεις στη Σκηνή του παραμυθένιου περιπτέρου 13!

In Art music stage (Υπαίθρια μουσική σκηνή)

Φέτος με σπουδαία σχήματα και μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής

Διαδραστικά Εργαστήρια
Στο περίπτερο 13
Εργαστήρι Βιβλιοφιλίας: Στα ράφια μιας βιβλιοθήκης τα βιβλία κουβεντιάζουν και ζητούν από τα παιδιά να τα συντροφεύσουν τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων. Δραματοποιημένη ιστορία με κουκλοθέατρο και εκπαιδευτικό παιχνίδι.

Εργαστήρι με χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες: Μολύβια, χαρτόνια, ξυλομπογιές, πολύχρωμα χαρτιά, κόλλες, χάντρες, διακοσμητικά υλικά και όλα τα σύνεργα που χρειάζονται οι μικροί καλλιτέχνες, παίρνουν σχήμα και γίνονται οι ομορφότερες, γιορτινές χειροτεχνίες.

Εργαστήρι πηλού: Χρησιμοποιώντας πηλό, φτιάχνουν αντικείμενα, μινιατούρες και μικρά κομψοτεχνήματα από τις διάφορες θεματικές ενότητες, το ζωικό βασίλειο, και χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Εργαστήρι της διατροφής: Ένα κουκλοθέατρο που θυμίζει ότι όσο κι αν είναι λαχταριστές οι χριστουγεννιάτικες λιχουδιές, πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο. Ακόμη με επιδαπέδιο παιχνίδι τα παιδιά μαθαίνουν την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής.

Εργαστήρι του περιβάλλοντος: Δράσεις και επιδαπέδιο παιχνίδι με θέμα το περιβάλλον, τη διαχείριση και την προστασία του.

Εργαστήρι μουσικής: Ανάγνωση και αφήγηση παραμυθιών και διηγημάτων από παιδαγωγούς, με δραματοποίηση και θεατρικό παιχνίδι και τη συνοδεία μουσικών οργάνων. Ακόμη εικαστικές δημιουργίες με αυτοσχέδια μουσικά όργανα και ομαδικές κατασκευές.

Εργαστήρι κινούμενου σχεδίου: Με βάση ένα ψηφιακό περιβάλλον (χριστουγεννιάτικο τοπίο) τα παιδιά δραστηριοποιούνται, εμπλουτίζοντας και χρωματίζοντάς το. Οι εικόνες αυτές στη συνέχεια ψηφιοποιούνται και αποκτούν κίνηση με μαγικό τρόπο.

Εργαστήρι συσκευασίας δώρου: Όταν πια περάσετε από όλα τα εργαστήρια και τελειώσετε τη μεγάλη βόλτα σας, ελάτε για να συσκευάσετε τα δωράκια σας επιλέγοντας πολύχρωμες κορδέλες και τα πιο εντυπωσιακά περιτυλίγματα!

Όλοι οι αγαπημένοι βοηθοί του Άι Βασίλη είναι στη θέση τους
και σας περιμένουν.

Ο Παιχνιδομάστορας: Ένας ξυλουργός βγαλμένος από παραμύθι… με μολυβάκι στο αυτί, κοπίδι και σκαρπέλο… φαντασία και αγάπη για τα παιδιά! Έχει τη δική του ιστορία να σας διηγηθεί…ακούστε τον! Τα πιο όμορφα ξύλινα παιχνίδια κατασκευάζονται σ΄αυτό το εργαστήρι και το ταξίδι σε έναν φανταστικό Αστερόκοσμο ξεκινάει!

Η Ράφτρα του Άι Βασίλη: Μπορείτε να φανταστείτε τον Άι Βασίλη με άλλα ρούχα; Τα ξωτικά, οι πιστοί βοηθοί, πού βρίσκουν στολές στο μέγεθός τους; Μα στο ραφτάδικο!Εκεί η ράφτρα με τη μεζούρα, παίρνει τα μέτρα τού καθενός, διαλέγει ανάμεσα σε ποικίλα χρώματα και υφάσματα, ράβει, ξηλώνει, ξαναράβει, ώσπου να φτιάξει τελικά στολές για όλους!

Ταχυδρομείο: Κάθε χρόνο χιλιάδες είναι τα γράμματα για τον Άι Βασίλη. Και πρέπει να φτάσουν στην ώρα τους, για να διαβάσει το καθένα, να ετοιμάσει και να προλάβει να στείλει στο κάθε παιδί το δώρο του. Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι στο ταχυδρομείο έχουν «δουλειές με φούντες» τις μέρες των Χριστουγέννων!

Γραφείο Άι Βασίλη: Στο μεγάλο, επιβλητικό γραφείο του, με τη λαμπερή, ολοκόκκινη στολή του, τις καλογυαλισμένες, μαύρες μπότες του, τα στρογγυλά γυαλάκια του, το υπέροχο χαμόγελο και τη μεγάλη αγκαλιά που χωράει ολόκληρο τον κόσμο, ο Άι Βασίλης υποδέχεται όλους τους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους!
στη Λεωφόρο της σοκολάτας (απέναντι από το εργοστάσιο-μουσείο Σοκολάτας)

City Game Thessaloniki | Εργαστήρι επιτραπέζιου παιχνιδιού: Γνωρίστε την ομορφότερη πόλη της Ελλάδας μέσα από ένα διαφορετικό επιτραπέζιο παιχνίδι. Νέοι, παιδιά και οικογένειες πάρτε μέρος στο πιο πρωτότυπο επιτραπέζιο, εκπαιδευτικό παιχνίδι για τη Θεσσαλονίκη. Ένα παιχνίδι που θα μας ταξιδέψει στην πόλη που αγαπάμε, που ζούμε και πισκεπτόμαστε. Χιλιάδες ερωτήσεις από δεκάδες κατηγορίες σχετικές με τη Θεσσαλονίκη ζητούν από σας τις απαντήσεις. Μετρήστε τις γνώσεις σας, ψυχαγωγηθείτε παίζοντας και ανακαλύψτε τα «μυστικά» της πόλης  του Αστερόκοσμου!

Xριστουγεννιάτικος φούρνος: Τα Χριστούγεννα για τους περισσότερους σημαίνουν και λιχουδιές. Eλάτε στην παρέα των ξωτικών να μάθετε πώς φτιάχνονται!

Αφράτο ζυμαράκι, μυρωδάτα μπαχαρικά, γλυκιά άχνη και τα υπόλοιπα απαραίτητα συστατικά, γίνονται λαχταριστά, τραγανά κουλουράκια, μελένια μελομακάρονα, νοστιμότατα κουραμπιεδάκια από τα χεράκια των μικρών επισκεπτών του Αστερόκοσμου.

Σχολή Χριστουγεννιάτικης Μαγείας: Μπορείτε να εξηγήσετε πώς γίνονται κάποια από τα πιο εντυπωσιακά μαγικά; Στο Εργαστήρι Χριστουγεννιάτικης Μαγείας, σε μια ατμόσφαιρα μυστηρίου, παρακολουθήστε τα πιο πολύπλοκα και αινιγματικά μαγικά, μπροστά στα μάτια σας.

Επιπλέον οι μικροί επισκέπτες μας έχουν τη δυνατότητα να μάθουν εντυπωσιακά τρικ με απλά και καθημερινά αντικείμενα που θα «μαγνητίσουν» τους φίλους τους.

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr