ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ-ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΦΑΓΗΤΟ



  • ΥΛΙΚΑ

    ·  500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
    ·  500 γρ. κιμά αρνίσιο
    ·  2 αυγά
    ·  1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
    ·  2 κρεμμύδια τριμμένα
    ·  ψίχα από 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
    ·  αλάτι
    ·  πιπέρι
    ·  2-3 σκέπες αρνίσιες
    ·  λίγη πάπρικα
    ·  7 κουταλιές γιαούρτι

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    ·  Πλένουμε τις σκέπες του αρνιού με μπόλικο κρύο νερό και τις αφήνουμε για λίγο σε ένα λεκανάκι με νερό και ξίδι.
    ·  Μουλιάζουμε την ψίχα του ψωμιού και τη στύβουμε πολύ καλά για να φύγει όλο το νερό.
    ·  Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε τους κιμάδες, τα κρεμμύδια, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, την ψίχα του ψωμιού, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε και πλάθουμε μακρόστενα κομμάτια.
    ·  Βγάζουμε τις σκέπες από το νερό, τις στραγγίζουμε καλά και τις κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια να χωράει η γέμιση για να τυλιχθεί.
    ·  Τυλίγουμε τις σεφταλιές μια μια με ένα κομμάτι από τη σκέπη, όπως τα ντολμαδάκια.
    ·  Ψήνουμε τις σεφταλιές στα κάρβουνα ή στο γκρίλ της ηλ. κουζίνας για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.
    ·  Έπειτα, ανακατεύουμε το γιαούρτι με την πάπρικα και σερβίρουμε βάζοντας απο μια κουταλιά σε κάθε μερίδα.


  • Next Post Previous Post
    Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
    και πολλά άλλα !!!

    www.panseraikos.gr