Ξεκινά το δωρεάν WiFi internet σε 16 σημεία στη Θεσσαλονίκη!


Σε δέκα έξι περιοχές στη Θεσσαλονίκη άρχισε να εφαρμόζεται ήδη η λειτουργία της υπηρεσίας για την ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο...
(δωρεάν WiFi) προς όλους τους δημότες στο πλαίσιο της στρατηγικής του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών ασύρματης δικτύωσης (WiFi hotspots).

Οι συνδέσεις υλοποιούνται σταδιακά και οι εργασίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέχρι της 31/8/2014. Ήδη η υπηρεσία δωρεάν WiFi παρέχεται στις παρακάτω περιοχές:

1. Πλατεία Αριστοτέλους
2. ΧΑΝΘ
3. Είσοδος ΔΕΘ (κάτω)
4. Λευκός Πύργος
5. Πάρκο Νέας Ελβετίας
6. Πλατεία Μηνά Πατρικίου
7. Πάρκο Κρήτης
8. Γήπεδο ΑΡΗ (οδός Αλκμήνης)
9. Πάρκο Παπαναστασίου
10. Πλατεία Ρομφέη Β’
11. Τούμπα (Κολυμβητήριο-Κεντρο πολιτισμού)
12. Πλατεία Αίνου
13. Πλατεία Π. Συνδίκα
14. Αρχ. Μουσείο(Ν. Γερμανού)
15. Πλατεία Καούδη
16. Πάρκο Ανθοκομικής

Tο έργο υλοποιείται από τις εταιρείες HCN και Hellas Online, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο και προσφέρουν δωρεάν την εγκατάσταση, τη λειτουργία και τη συντήρηση του δικτύου, ύστερα από αποδοχή της σχετικής δωρεάς από το Δήμο Θεσσαλονίκης και σε πρώτη φάση θα παρέχεται σε περισσότερα από 20 κεντρικά σημεία, σε διάφορες περιοχές της πόλης, μέσα στα διοικητικά όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης.

«Συνεχίζεται η εγκατάσταση δωρεάν WiFi hot spots σε κεντρικά σημεία και σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, στα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική προσπάθεια του Δήμου Θεσσαλονίκης μέσω της οποίας παρέχεται στους δημότες μία υπηρεσία ψηφιακής τεχνολογίας, εντελώς δωρεάν» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης Χασδάι Καπόν και συμπλήρωσε:

«Η δημιουργία ζωνών ελεύθερης πρόσβασης ( δωρεάν WiFi) στο διαδίκτυο θα συμβάλλει στην ανάπτυξη, προώθηση και αξιοποίηση προηγμένων τεχνολογιών πληροφορικής και πληροφόρησης και θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο στους πολίτες όσο και στην τοπική οικονομία, καθώς πλέον με απλά βήματα, ακόμη και τα άτομα που δεν είναι εξοικειωμένα με την τεχνολογία θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο».
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr