Πώς να προστατευτείτε από τους κινδύνους των διακοπών

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας των διακοπών, ωστόσο συχνά καλοκαιρινά ατυχήματα, μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα δυσάρεστες εμπειρίες. Προκειμένου να απολαύσουμε τις διακοπές μας ήρεμα και χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που θα πρέπει να προσέχουμε.Κράμπες, εγκαύματα, τσιμπήματα.


Η Βρετανική Daily Record σε σχετικό άρθρο, δίνει ορισμένες συμβουλές για την έγκαιρη πρόληψη τέτοιων ατυχιών.
ΗΛΙΟΣ
Μπορείτε να σας βλάψει ακόμα και μέσα από το παράθυρο

Το γυαλί απορροφά το 97% από τις ακτίνες UVB που προκαλούν τα ηλιακά εγκαύματα και ορισμένες μορφές καρκίνου του δέρματος - αλλά μόνο το 37% από την ακτινοβολία UVA, υπεύθυνη για την πρόωρη γήρανση.

Μπορείτε να καείτε και στη σκιά
Το 85% της υπεριώδους ακτινοβολίας (UV) ακτινοβολία αντανακλάται από επιφάνειες, όπως άμμος, σκυρόδεμα, νερό και χορτάρι, και μπορεί να χτυπήσει το δέρμα σας, ακόμα κι αν κάθεστε κάτω από ένα δέντρο ή ομπρέλα.
Επιλέξτε σωστά ρούχα
Τα ανοιχτόχρωμα και χαλαρά υφασμένα υφάσματα δεν προσφέρουν προστασία από τον ήλιο. Για να ελέγξετε εάν ένα ύφασμα μπορεί να προστατεύσει το δέρμα σας, κρατήστε το ψηλά στο φως. Αν μπορείτε να δείτε μέσα από αυτό, τότε η UV ακτινοβολία μπορεί να το διαπεράσει. Η προστασία μειώνεται περαιτέρω σε περίπτωση που βραχεί. "
ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ
Γιατί το αλκοόλ έχει μεγαλύτερη επίδραση όταν πετάμε;
Σε υψόμετρο, ο αέρας στην καμπίνα του αεροσκάφους είναι λιγότερο πυκνό ς από ότι είναι στο έδαφος και αυτό επηρεάζει τον τρόπο που ο οργανισμός επεξεργάζεται το οξυγόνο στην κυκλοφορία του αίματος. Ενα ποτό στον αέρα έχει την ίδια επίδραση όσο δύο ή τρία ποτά στο έδαφος.
Πότε είναι πιθανότερο το Jet Lag;
To Jet lag είναι χειρότερο από τα δυτικά προς τα ανατολικά, καθώς το ρολόι του σώματος προσαρμόζεται πολύ πιο εύκολα για μια μακρύτερη ημέρα, η οποία συμβαίνει όταν ταξιδεύουμε από τα ανατολικά προς τα δυτικά. Κατά γενικό κανόνα, κάθε μία ώρα διαφορά θέλει μία ημέρα για να ξεπεραστεί.
Είναι πιο πιθανό να πάθετε κρυολόγημα στον αέρα
Δεν υπάρχει καλή επιστημονική μελέτη για το θέμα αυτό, αλλά σε γενικές γραμμές συμβαίνει. Πρώτον, ο αέρας ξηραίνει την ρινική κοιλότητα, έτσι ώστε το ανοσοποιητικό φράγμα δεν είναι τόσο καλό, δεύτερον, η ανακύκλωση αέρα στην καμπίνα σημαίνει έκθεση σε μικρόβια και, τρίτον, αν είμαστε αγχωμένοι υπάρχει μια πτώση στην λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος
ΚΟΛΥΜΠΙ
Γιατί μπορώ να πάθω κράμπες στη θάλασσα;
Η υπερπροσπάθεια μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση του γαλακτικού οξέος στους μύες, αν δεν έχουν ζεσταθεί σωστά. Η αφυδάτωση μπορεί επίσης να επηρεάσει την ισορροπία των ηλεκτρολυτών και αν δεν έχουν αρκετό μαγνήσιο ή κάλιο στο αίμα σας, αυτό επηρεάζει τους μυς. Προσπαθήστε να τρώτε μια μπανάνα 30 λεπτά πριν από το κολύμπι.
Μπορώ να κολλήσω ασθένεια κολυμπώντας σε εξωτερικούς χώρους;
Το κολύμπι σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης γαστρεντερικών λοιμώξεων όπως επίσης και στο αναπνευστικό, το δέρμα, τα αυτιά και τα μάτια. Γι' αυτό καλό είναι να προσέχετε σε ποιες θάλασσες κολυμπάτε.
Μπορώ να κολυμπήσω μετά το φαγητό;
Δεν είναι ακριβώς επικίνδυνο, αλλά κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι λογικό με την παροχή αίματος που συλλέγεται για την πέψη. Είναι επικίνδυνο, ωστόσο, να κολυμπήσετε μετά την κατανάλωση αλκοόλ. Προκαλεί μειωμένη κρίση, απροσεξία και απώλεια της ισορροπίας. Σχεδόν το ένα τρίτο των πνιγμών συμβαίνουν μετά την κατανάλωση αλκοόλ.
ΔΑΓΚΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσετε τα τσιμπήματα εντόμων;
Ξύστε - μην πιέσετε - το τσίμπημα. Τα δάχτυλα μπορεί να αποσπάσουν στην πραγματικότητα περισσότερο δηλητήριο στο σώμα, οπότε χρησιμοποιήστε ένα επίπεδο αντικείμενο για να ξυστείτε και εφαρμόστε μια κρύα κομπρέσα. Αν έχετε πρήξιμο γύρω από το δάγκωμα, καλό είναι να βάλετε αντιισταμινική αλοιφή.
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη από τα τσιμπήματα των κουνουπιών;
Τα κουνούπια συνήθως τσιμπάνε μεταξύ σούρουπου και αυγής, οπότε η χρήση απωθητικών σχεδιασμένων για να διαρκέσουν 12 ώρες μπορεί να βοηθήσει πολύ.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr