Το πρώτο 20ημερο του Οκτώβρη η τρίτη δόση των οικογενειακών επιδομάτων

Στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1 εμφανίστηκε το πρωί ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος... έδωσε διευκρινίσεις για την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων, των προνοιακών επιδομάτων και του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός, η τρίτη δόση των οικογενειακών επιδομάτων που λαμβάνουν χιλιάδες δικαιούχοι μέσω του ΟΓΑ, θα καταβληθεί μέσα στο πρώτο 20ημερο του Οκτώβρη, ενώ την ίδια περίοδο αναμένεται να πληρωθούν αναδρομικά τα ποσά που δικαιούνται και όσες οικογένειες δεν έλαβαν τις δύο προηγούμενες δόσεις.
 

Αναφερόμενος στα προνοιακά επιδόματα, που καταβάλλονται από τους κατά τόπους δήμους της χώρας, ο κ. Κεγκέρογλου είπε ότι θα καταβληθούν περίπου στα μέσα του Σεπτέμβρη. Όπως δήλωσε, γίνονται προσπάθειες ώστε το προνοιακό επίδομα, που λαμβάνεται κάθε δίμηνο, να καταβάλλεται κάθε μήνα στους δικαιούχους, εξηγώντας ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει να
συντονιστούν οι τρεις φορείς: το υπουργείο Εργασίας, το υπουργείο Εσωτερικών και ο δήμοι.

Ο υφυπουργός Εργασίας μίλησε και για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, η πιλοτική εφαρμογή του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο σε ορισμένους δήμους και περιφέρειες της χώρας.

Όπως ανέφερε, αφορά στο 7% του πληθυσμού και στα απαιτούμενα κριτήρια δεν λαμβάνεται υπόψη το τεκμαρτό, αλλά το πραγματικό εισόδημα του κάθε αιτούντα.

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα δίνεται πιλοτικά μέχρι τα μέσα του 2015, μέσω του ΟΓΑ, θα είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και άμεσα σχετιζόμενο με ένταξη του δικαιούχου σε άλλα προγράμματα που έχουν σαν σκοπό την κοινωνική και εργασιακή του επανένταξη, σημείωσε ο κ. Κεγκέρογλου.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr