ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 50.000 ανέργους από Σεπτέμβρη

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ιστοσελίδας dikaiologitika.gr, ο ΟΑΕΔ πρόκειται να ανακοινώσει νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που απευθύνεται σε 50.000 ανέργους και θα τους δίνει την δυνατότητα να εργαστούν με πεντάμηνα ή για 6,5 μήνες στην περίπτωση όσων προσληφθούν στην προκήρυξη που θα αφορά προσλήψεις στο υπουργείο Παιδείας.
Οι προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας για τους 50.000 ανέργους θα αφορούν θέσεις σε δήμους, σχολεία, μουσεία, ΚΕΠ, δικαστήρια, Μητροπόλεις, περιφέρειες, ασφαλιστικά ταμεία, λιμάνια και άλλους φορείς του δημοσίου.

Πότε θα ξεκινήσουν οι προσλήψεις

Οι 50.000 προσλήψεις από τον ΟΑΕΔ αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα Σεπτεμβρίου και θα
ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2014. Το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας αναμένεται να γίνει στα πρότυπα του περσινού με μικρές αλλαγές.

Αμοιβές

Η πρόσληψη γίνεται, κατά κύριο λόγο, για διάστημα πέντε μηνών και οι αμοιβές όσων απασχοληθούν είναι 19,6 ευρώ την ημέρα και όχι περισσότερο από 490 ευρώ τον μήνα για άνεργους άνω των 25 ετών και 17, 1 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερα από 427 ευρώ τον μήνα για άνεργους κάτω των 25 ετών.
Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που θα αφορά το υπουργείο Παιδείας για το 2014 θα αφορά 5.200 προσλήψεις ανέργων.
Στόχος του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας είναι να προσληφθούν 5.200 άνεργοι σε υπηρεσίες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και σε θέσεις απασχόλησης που αφορούν την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε μαθητές των οποίων οι οικογένειες δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.
Παράλληλα σύμφωνα με την απόφαση το πρόγραμμα αποσκοπεί στην αποτελεσματική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών και στην άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων, που πλήττονται εξ αιτίας της μακράς ύφεσης που υφίσταται η ελληνική οικονομία.
Σύμφωνα με την συγκεκριμένο πράξη, αντικείμενό της είναι η πρόσληψη και η απασχόληση προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, όπως:
  • Ψυχολόγοι
  • κοινωνικοί λειτουργοί
  • λογοθεραπευτές
  • εργοθεραπευτές
  • φυσιοθεραπευτές
  • ειδικό βοηθητικό προσωπικό
  • επιστάτες/τριες
  • προσωπικό βοηθητικών εργασιών καθαριότητας
  • τραπεζοκόμοι
  • σχολικοί νοσηλευτές
  • συνοδοί σχολικών λεωφορείων
  • οδηγοί σχολικών λεωφορείων
Οι ανωτέρω ειδικότητες απασχολούνται σε σχολικές μονάδες της Προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια), σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ, σε δομές της Ειδικής Αγωγής, καθώς και στους φορείς Επίβλεψης (Διευθύνσεις και Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης). Το προσωπικό αυτό προβλέπεται να απασχοληθεί για 6, 5 μήνες.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία για την επιλογή ιδιωτικής εταιρίας που θα αξιολογήσει το πρόγραμμα, έχει κόστος 12.300 ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, η υλοποίηση των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας παρουσιάζει καθυστερήσεις, λόγω εμπλοκής με την χρηματοδότησή τους, μέσω ΕΣΠΑ.

Οι προϋποθέσεις για την κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αίτησης για την διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
3. εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
4. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
5. άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, έχουν:
α) οι άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών,
β) οι άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα που επιλέγουν ειδικότητα για την οποία απαιτείται τίτλος σπουδών χαμηλότερης εκπαιδευτικής βαθμίδας
γ) οι άνεργοι όλων των ανωτέρω κατηγοριών οι οποίοι έχουν εξαρτώμενα ανήλικα τέκνα.

Κριτήρια κατάταξης

Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης, τα οποία είναι τα εξής:
1) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες,
2) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες,
3) Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό,
4) Ηλικία και
5) Αριθμός ανήλικων τέκνων.
Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr