Δεν αλλάζει η ρύθμιση για τις μετεγγραφές

Δεν πρόκειται να πάρει πίσω το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων την ρύθμιση Αρβανιτόπουλου για τις...μετεγγραφές, τόνισε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM και στην δημοσιογράφο κ. Μακρή.

Για το αν μπορούν τα πανεπιστήμια να ανταπεξέλθουν στις μετεγγραφές των φοιτητών ο κ. Λοβέρδος ανάφερε ότι «περιμένουμε να δούμε τους αριθμούς. Η Βουλή ψήφισε στις 14 Μαΐου μια πάρα πολύ γενναιόδωρη διάταξη. Θα ήταν ανακόλουθο να την αλλάζαμε, πρώτον γιατί θα φαινόταν ότι έγινε μια ρύθμιση, έγιναν οι εκλογές και μετά πήραμε τη ρύθμιση πίσω. Και δεύτερον, γιατί τα παιδιά κάνουν ήδη τα μηχανογραφικά τους.

Στη Σύνοδο Πρυτάνεων και τη Σύνοδο των Προέδρων των ΤΕΙ, όλοι οι πρόεδροι και οι πρυτάνεις είπαν ότι ειδικά για τα κεντρικά πανεπιστήμια, δηλαδή Αθήνας και Θεσσαλονίκης και τα ΤΕΙ, θα υπάρξει η πλημμυρίδα . Και από την άλλη σε ορισμένα περιφερειακά πανεπιστήμια θα υπάρξει πρόβλημα αποψίλωσης. Συνεπώς περιμένουμε να δούμε γιατί τα μηχανογραφικά τους τα καταθέτουν τα παιδιά αυτές τις μέρες να περιμένουμε να δούμε πού τελικά εκδηλώνεται το ενδιαφέρον και τι τελικά αριθμούς θα έχουμε και η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής την επόμενη εβδομάδα να κάνει μια αξιολόγηση του θέματος. Πάντως ρύθμιση που ψηφίστηκε το Μάιο δεν μπορεί το υπουργείο να την πάρει πίσω».

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε από τη Βουλή ότι «πρέπει να δούμε πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, εάν αυτό υπάρξει, της πληθώρας αιτήσεων μετεγγραφών, με βάση τη ρύθμιση που από τα Πρακτικά φαίνεται ποιοι την έχουν ψηφίσει το Μάιο του 2014» ενώ προανήγγειλε τη σύγκληση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων προκειμένου να καταγράψει το θέμα και να συζητήσει τη δυνατότητα της επέκτασης των μετεγγραφών για τους συμμετέχοντες στις πανελλαδικές του 2012-2013.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr