Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014

Σε ποιες σχολές θα αυξηθούν οι εισακτέοι

Aνεξάρτητα από το επιστημονικό πεδίο για το οποίο ενδιαφέρονται οι φετινοί υποψήφιοι των Πανελλαδικών που ξεκίνησαν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, μπορούν να βρουν...
αρκετές ευκαιρίες υψηλόβαθμων/περιζήτητων τμημάτων τα οποία θα απορροφήσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περισσότερους φοιτητές σε σχέση με πέρυσι.

Σε αυτά τα τμήματα, μάλιστα, εάν δεν δοθούν πολύ δυσκολότερα θέματα από τα προηγούμενα χρόνια και δεν αλλάξει δραματικά ο αριθμός των υποψηφίων που θα τα επιλέξει ως πρώτη προτίμηση στο μηχανογραφικό, τότε είναι πολύ πιθανόν να σημειωθεί υποχώρηση στις βάσεις εισαγωγής.

Πιο συγκεκριμένα, πραγματική αύξηση των εισακτέων στα πανεπιστήμια παρουσιάζεται σε τμήματα της Ψυχολογίας, των Μηχανολόγων Μηχανικών, της Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, σε ξενόγλωσσα και Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Η μεγαλύτερη αύξηση στα πανεπιστήμια καταγράφεται στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (+32,8%), αφού οι ενδιαφερόμενοι θα διεκδικήσουν φέτος 225 θέσεις έναντι 151 πέρυσι.

Στο τμήμα Ψυχολογίας Θεσσαλίας, όπου οι περσινές πρώτες προτιμήσεις έφτασαν τις 1.647, αυξήθηκαν οι θέσεις σε 175 από 162. Στο τμήμα Ψυχολογίας Παντείου δόθηκαν 10 παραπάνω θέσεις.

Μικρή είναι η αύξηση των θέσεων στο τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αθήνας, το οποίο πέρυσι συγκέντρωσε 1.044 πρώτες προτιμήσεις και το επέλεξαν συνολικά σχεδόν 4.000 υποψήφιοι. Στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης αυξάνονται οριακά οι θέσεις. Πέρυσι, το τμήμα επιλέχθηκε ως πρώτη προτίμηση από 1.102 υποψηφίους όλων των κατηγοριών, ενώ συνολικά από 5.744.

radio936.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: