Καλύτερες οι επιδόσεις των μαθητών στις Πανελλήνιες - Ανεβαίνουν οι βάσεις για την είσοδο στις σχολές


Γραπτά καλύτερα σε σχέση με την περσινή χρονιά έχουν δώσει έως τώρα- σε γενικές γραμμές- οι μαθητές στις Πανελλήνιες εξετάσεις...
Με αυτό το δεδομένο, αναμένεται ανοδική τάση των βάσεων για την είσοδο στις σχολές των περισσοτέρων επιστημονικών πεδίων.

Για παράδειγμα, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», αναμένεται να υπάρχει αποκατάσταση της... τάξης στο «ρετιρέ» των ΑΕΙ. Πιο συγκεκριμένα, για την εισαγωγή στην Ιατρική Αθηνών- που είναι η πλέον υψηλόβαθμη σχολή- εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν τουλάχιστον 19.000, όριο το οποίο δεν έφτασε πέρυσι η βάση της σχολής (18.916 μόρια) για πρώτη φορά από το 2002.

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία, μεγάλη μερίδα υποψηφίων έχει πάει καλύτερα σε σχέση με πέρυσι, με αποτέλεσμα να προβλέπεται βελτίωση στο «κατώφλι εισαγωγής», που πέρυσι ήταν στις 4.267 μονάδες σε ΤΕΙ- και υπερσυγκέντρωση υποψηφίων στις βαθμολογίες μεταξύ 12 και 15. Βέβαια, όπως κάθε χρονιά, οι βάσεις θα αποτελέσουν και συνάρτηση των αυξομειώσεων στον αριθμό των θέσεων εισαγωγής σε κάθε σχολή και επιστημονικό πεδίο.

Άλλωστε η φετινή χρονιά έχει μία ιδιαιτερότητα. Καταργήθηκαν οι ειδικές κατηγορίες υποψηφίων (παιδιά τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, με κοινωνικά κριτήρια) και οι θέσεις τους θα προστεθούν σε αυτές των υποψηφίων γενικής σειράς, με αποτέλεσμα να προκύψει τεχνητή αύξηση θέσεων που θα επηρεάσει τις βάσεις εισαγωγής.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr