Σάββατο, 17 Μαΐου 2014

Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας

Στις 17 Μαΐου κάθε χρόνο εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας, σε ανάμνηση της ίδρυσης αυτή τη μέρα του 1865 της Παγκόσμιας Τηλεγραφικής Ένωσης που σήμερα ονομάζεται Παγκόσμια Τηλεπικοινωνιακή Ένωση.
Όλα ξεκίνησαν στις 24 Μαΐου του 1844, όταν ο Σάμιουελ Μορς έστειλε το πρώτο του μήνυμα μέσω τηλεγραφικής γραμμής από την Ουάσιγκτον στη Βαλτιμόρη, εγκαινιάζοντας την τηλεπικοινωνιακή πραγματικότητα. 10 χρόνια αργότερα, ο τηλέγραφος ήταν διαθέσιμος στο κοινό και στις 17 Μαΐου 1865 ιδρύθηκε στο Παρίσι ο Παγκόσμια Τηλεγραφική Ένωση από 20 κράτη, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.
Από τον τηλέγραφο, το τηλέφωνο, τις ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές στη συνέχεια, τις δορυφορικές επικοινωνίες και σήμερα το Ίντερνετ, η Π.Τ.Ε. βοήθησε σημαντικά να τιθασευτεί η δύναμη της επιστήμης και της τεχνολογίας με στόχο την ικανοποίηση της βασικής ανθρώπινης ανάγκης για επικοινωνία.
Σήμερα, η Παγκόσμια Τηλεπικοινωνιακή Ένωση είναι ένας διεθνής οργανισμός που κινείται εντός του ΟΗΕ, όπου οι κυβερνήσεις και ο ιδιωτικός τομέας συντονίζουν τα παγκόσμια τηλεπικοινωνιακά δίκτυα και υπηρεσίες. Από το 2006 ο ΟΗΕ δίνει περισσότερο έμφαση στις νέες τεχνολογίες και στο Ίντερνετ, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει το «ψηφιακό χάσμα».
Mε την ευκαιρία να δημοσιεύσουμε και την ανακοίνωση του συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Ν. Σερρών για τη διενέργεια εξετάσεων.

Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ν. Σερρών  http://www.sz7ser.gr

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ

Ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ν.Σερρών ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις για απόκτηση πτυχίων Εισαγωγικού επιπέδου (SY) και κατηγορίας 1 (SV) την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 .Κατάθεση δικαιολογητικών 10 μέρες πριν από την ημερομηνία. Παρακαλούνται, όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε αυτές τις εξετάσεις να περάσουν από τα Γραφεία του Συλλόγου Μεραρχίας 67 στον δεύτερο όροφο ώστε να δηλώσουν συμμετοχή αλλά και να ενημερωθούν και να καταθέσουν τα δικαιολογητικά.

email: infosz7ser@gmail.com
Δεν υπάρχουν σχόλια: