ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΤΕΡΠΝΗΣ Η ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ-ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ-ΙΠΠΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΒΙΒΛΙΟ ΤΕΡΠΝΗ
ΜΟΥΣΙΚΗ & ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
CD ΝΤΟΥΛΙΑ -ΖΟΥΡΝΑΔΕΣ
Την παραμονή του πανηγυριού της Ζωοδόχου Πηγής Τερπνής, δηλαδή την Πέμπτη μετά το Πάσχα στις  24 Απριλίου 2014, πριν τις μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος στο χώρο του  π. Λυκείου (παλαίστρα) όπου θα χορέψουν τα χορευτικά συγκροτήματα παραδοσιακά και μοντέρνα, θα γίνει η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου ΤΕΡΠΝΗ-ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ που έγραψε ο εκπαιδευτικός κ. Γιάννης Τουλάκης και την έκδοση έκανε ο σύλλογός μας. Είναι μια πολύχρονη προσπάθεια που κράτησε 5 περίπου χρόνια και θα αποτελέσει παρακαταθήκη για την Τερπνή αλλά και τη Βισαλτία, μια και δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην περιοχή μέχρι σήμερα. Το βιβλίο συνοδεύεται από cd με νταούλια και ζουρνάδες όπου παίζουν οι υπέροχοι οργανοπαίκτες: Γιάννης Μπάρμπας στο ζουρνά, Γιώργος Γεωργίου στο νταούλι και Γιάννης Πούνης στο δεύτερο ζουρνά. Μετά το πέρας της παρουσίασης θα ακολουθήσει όμορφο πρόγραμμα από τη χορωδία μας και στη συνέχεια λαϊκό γλέντι στον αύλειο χώρο του πρώην Αναστάδειου Λυκείου με τον Τερπνιώτη αγαπημένο φίλο και συνεργάτη μουσικό κ. Παναγιώτη Ζαρίμπα και ομάδα εξαίρετων μουσικών.

ΧΑΧΟΛΑ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ
Στον ίδιο χώρο ταυτόχρονα θα λειτουργήσει
υπέροχη έκθεση Ζωγραφικής με έργα της επίσης εκπαιδευτικού και ζωγράφου κ. Χαχόλα Στεργιανής, η οποία μας έχει ήδη εντυπωσιάσει στην πρώτη της έκθεση που έγινε στην Κοινότητα, στην επέτειο των 100 χρόνων από τη Μάχη στα Πλατανούδια.
Το επόμενο διάστημα θα σας πούμε πολλά περισσότερα για το πανηγύρι της Τερπνής και τις παράλληλες εκδηλώσεις του, με τα χορευτικά του συλλόγου και τα προσκεκλημένα χορευτικά, τις ιπποδρομίες το Σάββατο 26-4-2004 στις 5 μ.μ από τον Ιππικό Σύλλογο Νιγρίτας με αγώνες 1000, 1400 και 1800 μ στη θέση Κουσίγελου στην Τερπνή.

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr