ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Το πρώτο δωρεάν διαδικτυακό δημοτικό σχολείο παρέχει ήδη σε χιλιάδες μαθητές τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε 8.000 video - μαθήματα (Μαθηματικά, Γλώσσα, Ιστορία, Φυσικά και Γεωγραφία), για όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου.
Δείτε αναλυτικά:



ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΔΩΡΑ ΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «ΑΘΗΝΑ»
«ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ 8.000 VIDEO - ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ON LINE ΔΑΣΚΑΛΟ»
Μετά την τεράστια ανταπόκριση από μαθητές και γονείς, που κατέκλυσαν την ιστοσελίδα του πρώτου δωρεάν διαδικτυακού σχολείου, ξεπερνώντας τις 500.000 επισκέψεις στο www.arnos.gr μόλις μέσα λίγες μέρες λειτουργίας, η δράση κοινωνικής αλληλεγγύης του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» συνεχίζεται και κατά την περίοδο των πασχαλινών διακοπών, που προσφέρονται για μια άνετη και δημιουργική εξερεύνηση στον κόσμο της γνώσης, αλλά και για δυναμικές επαναλήψεις.
Το πρώτο δωρεάν διαδικτυακό δημοτικό σχολείο παρέχει ήδη σε χιλιάδες μαθητές τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε 8.000 video - μαθήματα (Μαθηματικά, Γλώσσα, Ιστορία, Φυσικά και Γεωγραφία), για όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου, καθώς και σε ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικού
υλικού, με νέες τεχνολογίες, μέσω του εκπαιδευτικού κέντρου ΑΡΝΟΣ, ενώ επιπλέον δίνει τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας του μαθητή με τον on line δάσκαλο, ανά πάσα στιγμή, στο πλαίσιο μιας ανοιχτής συνεργασίας μεταξύ μαθητών, γονέων και δασκάλων.
Με στόχο την καλλιέργεια της ελεύθερης σκέψης και την εξασφάλιση πρόσβασης για κάθε κοινωνό της γνώσης, το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» αποτελεί την πρώτη ουσιαστική, έμπρακτη και υπεύθυνη προσπάθεια υποστήριξης της ελληνικής οικογένειας, καλύπτοντας τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών στις πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης, ενώ παρέχει επιπλέον ευκαιρίες εκπαίδευσης σε άτομα με μαθησιακές ιδιαιτερότητες, αλλά και σε μαθητές απομακρυσμένων περιοχών, υποστηρίζοντας το εκπαιδευτικό έργο του δασκάλου, μέσω του site www.arnos.gr.
Το πρώτο δωρεάν διαδικτυακό δημοτικό σχολείο «Αθηνά» δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, του Ερευνητικού Εργαστηρίου Μικροκυμάτων και Οπτικών Ινών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΟΙ/ΕΜΠ) και του Κέντρου On Line εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ. Πρωτεργάτες σε αυτή την προσπάθεια για τη δημιουργία μιας «Εκπαίδευσης για όλους, χωρίς όρια» είναι ο κ. Νικόλαος Ουζούνογλου, καθηγητής στο ΕΜΠ, ο κ. Ιωάννης Κρόκος, μαθηματικός και πολιτικός μηχανικός και πάνω από 10 δάσκαλοι/ες - συνεργάτες του Κέντρου On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ.
Υπογραμμίζοντας την ευθύνη όλων μας απέναντι στα παιδιά, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο κ. Ιωάννης Κρόκος εξηγεί ότι «η στροφή των παιδιών μας προς τη μάθηση και η εξασφάλιση ενός λαμπρού και ασφαλούς μέλλοντος είναι ζήτημα προσωπικής, αλλά και συλλογικής ευαισθησίας. Υπό αυτό το πρίσμα συνεχίζουμε την «επανάσταση» στην εκπαίδευση, μέσα από πράξεις κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως το Οικουμενικό Σχολείο Αθηνά, που απευθύνεται στους μικρούς και μεγάλους λάτρεις της Παιδείας». Στο ίδιο πνεύμα, ο πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, καθηγητής στο ΕΜΠ, κ. Νικόλαος Ουζούνογλου προσκαλεί όσα μέλη των σωματείων της Ομοσπονδίας κατέχουν εμπειρία στην παιδαγωγική επιστήμη να συμβάλουν με εθελοντική εργασία στο πρόγραμμα, καθώς όπως επισημαίνει «η συμμετοχή χιλιάδων μαθητών και γονέων από όλη την Ελλάδα δικαιώνει απόλυτα τους σκοπούς δημιουργίας του φιλόδοξου αυτού προγράμματος».
Αναλυτικότερα το Οικουμενικό Σχολείο Αθηνά παρέχει:
1.      Δωρεάν διδασκαλία σε βίντεο των μαθημάτων του Δημοτικού σχολείου.
2.      Δημιουργία on line εκπαιδευτικού υλικού με νέες τεχνολογίες.
3.      Εκπαιδευτικές λύσεις για το γονιό, το δάσκαλο και το μαθητή.
4.      Υποστήριξη στο εκπαιδευτικό έργο του δασκάλου σε σχολεία 1-θέσια, 2-θέσια κ.ο.κ.
5.      Επιπλέον ευκαιρίες εκπαίδευσης σε άτομα με μαθησιακές ιδιαιτερότητες.
6.      Σενάρια μαθήματος για τον δάσκαλο της επόμενης μέρας.
7.      Εκπαίδευση χωρίς όρια χώρου, χρόνου, τόπου και κόστους.
8.      Εκπαιδευτικές προτάσεις για την εξέλιξη της διδασκαλίας στο Δημοτικό.
9.      Προβολή και διάδοση της ελληνικής γλώσσας και ιστορίας στο παγκόσμιο.
Το Κέντρο On Line Εκπαίδευσης Αρνός:
·        Έχει δημιουργήσει, μέχρι και σήμερα, για λογαριασμό του Οικουμενικού Σχολείου Αθηνά περισσότερα από 8000 μαθήματα με διδασκαλία σε βίντεο για το Δημοτικό σχολείο.
·        Φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του www.arnos.gr όλο το εκπαιδευτικό υλικό
·        Η πρόσβαση είναι εντελώς ελεύθερη και τα μαθήματα είναι: Μαθηματικά, Γλώσσα, Ιστορία, Φυσικά, Γεωγραφία
·        Η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση και ανάπτυξη του Οικουμενικού Σχολείου Αθηνά είναι: https://www.facebook.com/oikoumeniko.sxoleio.athina

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Οικουμενικού Σχολείου Αθηνά μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 210-3822495.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr