ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΤΕΡΠΝΗΣ

cd με νταούλια και ζουρνάδες
Μετά τον πανηγυρικό εσπερινό στο παρεκκλήσι Ζωοδόχου Πηγής και παρόλα τα κακά καιρικά προγνωστικά με ένα υπέροχο καιρό πραγματοποιήθηκε το πολιτιστικό μέρος του πανηγυριού της Ζωοδόχου Πηγής, που διοργάνωσε όπως κάθε χρόνο ο Πολιτιστικός Σύλλογος. Ο χώρος του π. Αναστασιάδειου Λυκείου στα Πλατανούδια κατακλύστηκε από κόσμο που ήλθε να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις. Ο πολύ μεγάλος αριθμός κόσμου μας ανάγκασε να μεταφέρουμε την παρουσίαση του CD με νταούλια και ζουρνάδες και του βιβλίου ΤΕΡΠΝΗ -ΜΟΥΣΙΚΗ & ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ που έγραψε ο Γιάννης Τουλάκης και εξέδωσε ο Πολιτιστικός, από το εσωτερικό του κτιρίου που είχε προγραμματιστεί στον αύλειο χώρο, για να την παρακολουθήσει ο κόσμος που το ζητούσε. Στο συντονισμό της παρουσίασης η δημοσιογράφος μας κ. Αγκαθά Βούλα και ομιλητές, για το βιβλίο ο σχολικός σύμβουλος της 18ης Περιφέρειας κ. Βαγενάς Αναστάσιος που είναι μαγικός όταν μιλάει και για το συγγραφέα η εκπαιδευτικός και ζωγράφος κ. Χαχόλα Στεργιανή που παρουσίασε
έκθεση ζωγραφικής της κ. Χαχόλα
εκπληκτικά τα στοιχεία για το συγγραφέα. Ο δε συγγραφέας Γιάννης Τουλάκης μίλησε με τρυφερότητα για όλους όσους συνέβαλαν στη συγγραφή του βιβλίου, για τους συνεργάτες του αλλά και για τον Πολιτιστικό σύλλογο. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους μουσικούς-οργανοπαίκτες που έπαιξαν στο CD που συνοδεύει το βιβλίο, Μπάρμπα Γιάννη, Γεωργίου Γιώργο και Πούνη Γιάννη. Ακολούθησε μια πανέμορφη εμφάνιση του μοντέρνου χορευτικού τμήματος υπό τις οδηγίες της κ. Βαγενά Δέσποινας, της χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου,
Πλήθος κόσμου μας τίμησε με την παρουσία του και πλημμύρισε τα Πλατανούδια
του παραδοσιακού χορευτικού τμήματος και τέλος το λαϊκό πρόγραμμα από υπέροχους μουσικούς τους οποίους αναλυτικά θα αναφέρουμε παρακάτω. Δυστυχώς κάποια προβλήματα τελευταία στιγμή δεν επέτρεψαν να έλθει κοντά μας ο φίλος Πολιτιστικός Σύλλογος της Κάτω Καμήλας.
Το πέμπτο σκέλος στο πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιελάμβανε μια εκπληκτική έκθεση Ζωγραφικής σε ένα υπέροχα διαμορφωμένο χώρο στο εσωτερικό του Αναστασιάδειου Λυκείου, με έργα της εκπαιδευτικού-ζωγράφου κ. Χαχόλα Στέλλας. Εντυπωσιακή πραγματικά ήταν η μεγάλη επισκεψιμότητα της έκθεσης. Ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Οι πίνακες υπέροχοι. Η καλλιτέχνης συγκέντρωσε πολλά συγχαρητήρια. Όλοι έβγαιναν από την έκθεση ενθουσιασμένοι.
Εικόνα από τον κόσμο της εκδήλωσης
Υπήρχε και έκτο σκέλος. Ήταν η παρουσίαση περίπου 500 φωτογραφιών που μας πρόσφεραν οι Τερπνιώτες και είχαν την ευκαιρία να τις δουν όλοι οι παρευρισκόμενοι. Ακόμη παρουσιάστηκε φωτογραφικό υλικό από τις συνεντεύξεις που πήραμε από τους ηλικιωμένους Τερπνιώτες, οι οποίοι τα προηγούμενα έξι χρόνια μας έδωσαν στοιχεία της παράδοσης σχετικά με τους γάμους και τα πανηγύρια που συμπεριλήφθηκαν στο βιβλίο και cd.
Στο χώρο των εκδηλώσεων ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, που φρόντισε από την πρώτη στιγμή για όλες τις λεπτομέρειες, λειτούργησε με τη βοήθεια των μελών του συλλόγου αναψυκτήριο και ψητοπωλείο. 
Επειδή ο κόσμος ήταν πάρα πολύς θα αναφέρουμε μόνο όσους είδαμε και θα μας συγχωρήσουν λόγω του μεγάλου αριθμού κόσμου όσους δεν τους αντιληφθήκαμε ώστε να τους αναφέρουμε. Παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις:
Ο πανοσιολογιότατος πατέρας Αυγουστίνος, ο πατέρας Παναγιώτης Δήμου, οι
Παρουσίαση βιβλίου του κ. Τουλάκη Γιάννη
περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Τιμοθέα Ρακιτζή και κ. Μασλαρινός Αθανάσιος, ο δήμαρχος κ. Καλαϊτζής, η υποψήφια δήμαρχος κ. Δουβίτσα, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γκογκούδης, κ. Βαδικόλιας, κ. Καλαϊτζής, ο τοπικός σύμβουλος κ. Χρήστος Δρούγγος, ο διευθυντής του δήμου κ. Καρτερός, η υπ. περιφερειακή σύμβουλος κ. Χρυσάνθη Παλάζη-Τσοχατζίδη, ο τ. αντιδήμαρχος κ. Χαραλαμπίδης, ο Λυκειάρχης Νιγρίτας κ. Ζαρίμπας, πάρα πολλοί εκπαιδευτικοί από το Γυμνάσιο και Λύκειο Νιγρίτας αλλά
Η υπέροχη ορχήστρα
και όλου του νομού, όπως και εκπαιδευτικοί του Δημοτικών Τερπνής, Νιγρίτας και Σερρών. Ακόμη οι παρακάτω πρόεδροι των συλλόγων: Του καπνικού συνεταιρισμού κ. Τσερβίστας Μιχάλης, της Ασπίδας κ. Τουλάκης, του συλ Γυναικών κ. Κεραμιδά, του συλ Γονέων κ. Καραγιάννη, του συλ Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης κ. Τσελεπής, της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων που εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη κ. Νούλης, του συλ Γυναικών Νιγρίτας κ. Μάστορα, του συλ Γονέων του Δημοτικού Νιγρίτας κ. Φωτιάδου. Η Γραμματέας του συλ Γονέων 1ου Δημ Νιγρίτας κ. Βλαχοδήμου Φωτεινή, μέλη της Φιλοπτώχου Τερπνής, Νιγρίτας, του Ιππικού Συλλόγου Νιγρίτας, του συλ Καρκινοπαθών Νιγρίτας, μέλη των Δ.Σ των παραπάνω συλλόγων και πάρα πολύς κόσμος.
Ο μουσικός Παναγιώτης Ζαρίμπας
Ευχαριστούμε τους παρακάτω που συνέβαλαν στη μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων που οργάνωσε ο Πολιτιστικός σύλλογος στα πλαίσια του πανηγυριού Ζωοδόχου Πηγής Τερπνής.
Το δήμο και τον αντιδήμαρχο κ. Τρούπη.
Τον προϊστάμενο  κ. Κοπελά και τα παιδιά της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου.
To συγγραφέα του νεοεκδοθέντος βιβλίου κ. Γιάννη Τουλάκη.
Τους παρουσιαστές του συγγραφέα και βιβλίου κ. Στεργιανή Χαχόλα και κ. Βαγενά Αναστάσιο.
Η χορωδία μας
Την κ. Χαχόλα επιπλέον για την υπέροχη έκθεση Ζωγραφικής.
Toν αγαπημένο φίλο και τοπικό σύμβουλο κ. Δρούγγο Χρήστο για την προσφορά των μουσικών παραδοσιακών γνώσεών του για την επιλογή των τραγουδιών του cd με τα νταούλια και τους ζουρνάδες 
Τους Αφους Δρουμπλή (Σιδηρικά, Λέηζερ)
Υπέροχα γλυκίσματα από την κ. Αθηνά Τερζάκη για την εκδήλωση
Το smile Market Σωτίδη Αθανάσιου
Τον κ. Καρδαρά Χρήστο-υπάλληλο της Κοινότητας Τερπνής
Τον κ. Κοντό Κων/νο-Αρτοποιείο
Την κ. Πασχαλία Τουλάκη-Αρτοποιείο
Τον κ. Παναγιώτη Αλ. Δούλη
Το σύλλογο Γυναικών Νιγρίτας
Την κ. Τερζάκη Αθηνά
Την Έλσα Τουλάκη.
Τον Τερπνιώτη μουσικό και χοράρχη μας κ. Παναγιώτη Ζαρίμπα που έπαιξε βιολί
και ούτι και φρόντισε όλα τα παιδιά της υπέροχης δεκαμελούς ορχήστρας να παίξουν εθελοντικά για το σύλλογο. Είναι μια πολλαπλή προσφορά αυτή από τον Παναγιώτη Ζαρίμπα και τα μέλη της ορχήστρας.
Τον Τερπνιώτη μουσικό κ. Τάσο Φουρλάκη -λαούτο και αρμόνιο, που επίσης για πολλαπλή φορά συμμετείχε και ενίσχυσε με τη μουσική προσφορά του το σύλλογο.
Ακόμη τους Σερραίους μουσικούς Βασίλη Μάγειρα στο τουμπερλέκι, Δημήτρη Πελιτάρη στο λαούτο, Ρόκκο Παναγιώτη στο τραγούδι, Γιώργο Τζήκο στο
τραγούδι, Παύλο Αγγελάκη στο μπουζούκι, Ζάρκο Νίκο στο κλαρίνο, Μαρία Σιγκάρ στο τραγούδι . Τη δεκαμελή υπέροχη ορχήστρα συμπλήρωσε ο ταμίας μας Νίκος Χρ. Τζιάνης στα πλήκτρα.
Το επίτιμο μέλος του συλλόγου μας κ. Βαγγέλη Γιαχιά και τους υπέροχους χορωδούς μας για τα όμορφα τραγούδια.
Την εξαιρετική χοροδιδάσκαλό μας κ. Βαγενά Δέσποινα για τις υπέροχες εμφανίσεις των χορευτικών μας.
Τον οπερατέρ κ. Παπαγεωργίου Βασίλη για την τηλεοπτική προβολή της εκδήλωσης και την παρουσία του σε όλες τις εκδηλώσεις του συλλόγου.
Τέλος την εκκλησιαστική και πολιτική ηγεσία, τους προέδρους των συλλόγων και τα μέλη τους, όλο τον κόσμο που πλημμύρισε το χώρο του π. Αναστασιάδειου Λυκείου στα Πλατανούδια και μας τίμησε με την παρουσία του.
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!
Όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το βιβλίο και το cd με τα νταούλια και τους ζουρνάδες μπορούν να επισκεφτούν κάθε ημέρα το σύλλογο 7 έως 9 μ.μ ή να επικοινωνήσουν με οποιοδήποτε μέλος του Δ.Σ του συλλόγου στα παρακάτω τηλέφωνα ΕΔΩ ή στο mail του Πολιτιστικού  psterpnis@gmail.com. H τιμή του βιβλίου με το cd μαζί είναι ενδεικτική και είναι 10 €.

Όσο για ξεσπάσματα και εκδηλώσεις φθόνου που ακολούθησαν μετά τρεις ημέρες των πετυχημένων εκδηλώσεων, είναι τα ίδια τα γεγονότα- λόγω της ιδιότητας της συντάκτριας του υβριστικού κειμένου-άνευ σημασίας.  Όσοι τα διάβασαν έβγαλαν τα συμπεράσματά τους. Αν τα παίρναμε στα σοβαρά θα είχαμε ακολουθήσει και τη δικαστική οδό φυσικά.Αλλά πραγματικά είναι άνευ σημασίας.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr