Έρχεται τροπολογία για αδικίες στους ανέργους


Να μην οριστικοποιούν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματός τους παροτρύνει τους φορολογούμενους, που... το 2013 ήταν άνεργοι, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης, έως ότου ψηφιστεί στη Βουλή ειδική τροπολογία που θα αντιμετωπίζει προβλήματα που έχουν ανακύψει με τη φορολόγηση των τεκμαρτών εισοδημάτων τους.

Το υπουργείο Οικονομικών αντιμετωπίζει σήμερα τα χρήματα από τα επιδοτούμενα σεμινάρια του ΟΑΕΔ ως εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις. Στην περίπτωση που ο άνεργος δεν διαθέτει κάποιο σπίτι ή αυτοκίνητο στο όνομά του, τότε η φορολογία επιβάλλεται στο ατομικό τεκμήριο διαβίωσης, το οποίο διαμορφώνεται στα 3.000 ευρώ και έχει συντελεστή 26%, δηλαδή 780 ευρώ φόρο με επιπλέον προκαταβολή 55%. Αποτέλεσμα να επιβάλλεται στον άνεργο φόρος 1.209 ευρώ, τη στιγμή που η επιδότηση που έλαβε το 2013 δεν ξεπερνούσε τα 385 ευρώ μεικτά.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης προανήγγειλε την κατάθεση τροπολογίας που θα διευθέτησει το ζήτημα και κάλεσε τους φορολογουμένους να μην οριστικοποιούν τις δηλώσεις τους. Ειδικότερα απαντώντας μέσω twitter στο τι θα γίνει με τους ανέργους που είχαν μόνο εισόδημα 200 ευρώ από προγράμματα ΟΑΕΔ το 2013 και το σύστημα τους ζητάει φόρο 2.500 ευρώ ο κ. Θεοχάρης απάντησε το εξής: «Μην οριστικοποιείτε ακόμη μέχρι να ψηφιστεί η τροπολογία».

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα προβλέπει ότι σε αυτές τις περιπτώσεις άνεργοι, ανήλικοι ή μικροκαταθέτες χωρίς άλλα πραγματικά εισοδήματα αλλά με μικροποσά από τόκους, ενοίκια ή περιστασιακή απασχόληση θα θεωρούνται μισθωτοί και επομένως θα καλύπτονται από το αφορολόγητο των 9.500 ευρώ, όσο δηλαδή προκύπτει από τη σταθερή έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ που δικαιούνται φέτος μόνο μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr