Σε όποιον προσλαμβάνει ανέργους θα έχει φορολογική έκπτωση

undefinedΚατατέθηκε νομοσχέδιο στη Βουλή που προβλέπει μείωση 25% του φορολογητέου εισοδήματος σε εργοδότες.
Στο τραπέζι της Βουλής βρίσκεται νομοσχέδιο που προβλέπει την παραχώρηση αυξημένης έκπτωσης των μισθολογικών δαπανών από το φορολογικό εισόδημα κατά 25% στην περίπτωση που οι εργοδότες προχωρήσουν στην πρόσληψη ανέργων.

Συγκεκριμένα, η Κυβέρνηση θα παρέχει φορολογική έκπτωση στις επιχειρήσεις που θα εργοδοτήσουν ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στο Υπουργείο Εργασίας και μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου πάνω από 5 χρόνια.

Το εν λόγω νομοσχέδιο αφορά την επανεκκίνηση της οικονομίας και την παραχώρηση φορολογικών κινήτρων για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Διαβάστε τις προϋποθέσεις για την παραχώρηση φορολογικής έκπτωσης στις επιχειρήσεις:

- Η έκπτωση του 25% δεν είναι δυνατό να παραχωρηθεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 12 μήνες για κάθε υπάλληλο.

- Η εργοδότηση θα αφορά πρόσωπα τα οποία δεν είναι συγγενείς μέχρι και δεύτερου βαθμού των διευθυντών ή των ιδιοκτητών της επιχείρησης που τους εργοδοτεί.

- Ο εργοδότης δεν θα έχει απολύσει ή μειώσει το προσωπικό του πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου ή κατά τη διάρκεια της εργοδότησης οποιουδήποτε νέου υπαλλήλου για τον οποίο εφαρμόζεται το νομοθέτημα εκτός εάν αφορά εθελοντική αποχώρηση, συνταξιοδότηση, ή νόμιμη απόλυση για πειθαρχικούς λόγους.

- Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να βρίσκονται εγκατεστημένες στις περιοχές που ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία και δεν θα απασχολούν παράνομο ή και αδήλωτο προσωπικό.

- Οι δαπάνες του μισθολογίου οι οποίες είναι επιλέξιμες για την αυξημένη έκπτωση δεν περιλαμβάνουν αυτές για τις οποίες έχει ληφθεί κρατική επιδότηση.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr