ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ

 ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ
κ. ΑΘΗΝΑ ΤΕΡΖΑΚΗ
ΥΛΙΚΑ

1 κ. κιμά ανάμεικτο
3 κρεμμύδια
1 αυγό
1 φλυτζάνιο λάδι
1 φλυτζάνι σόδα
2 κουτ. ξύδι
αλάτι
πιπέρι
1 κούπα φρυγανιά
1/2 λεμόνι
μαϊδανό
δυόσμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε μια λεκανίτσα απλώνουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι. Κάνουμε μια λακκουβίτσα στη μέση και προσθέτουμε όλα τα υλικά: τη φρυγανιά ή ψωμί, κρεμμύδια (με τα υγρά τους), αυγό, τη σόδα,  το μισό λεμόνι, το μαϊδανό, δυόσμο και αλατοπίπερο.
2. Ζυμώνουμε το μείγμα, να ενωθεί καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄. Έτσι θα αρωματιστεί ο κιμάς και τα κεφτεδάκια θα γίνουν τέλεια. Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες και τους πλαταίνουμε με τις παλάμες μας. Αν θέλουμε αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τα τινάζουμε ελαφρά.
3. Έχουμε στο μεταξύ ζεστάνει ελαιόλαδο (τόσο όσο να καλύπτει το μισό κεφτέ όταν θα τηγανίζεται) σε φαρδύ τηγάνι και τηγανίζουμε για 3΄ από κάθε πλευρά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr