ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΡΠΝΗ



Κάτω από ένα ολόγιομο φεγγάρι στα Πλατανούδια Τερπνής πραγματοποιήθηκε η 6η ΦΕΓΓΑΡΟΒΡΑΔΙΑ από τον Πολιτιστικό Σύλλογο την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013 στην τελευταία καλοκαιρινή, Αυγουστιάτικη, πύρινη πανσέληνο. Το αμφιθέατρο χωρητικότητας 1000 θέσεων ήταν αδύνατο να γεμίσει λόγω της ημέρας που ήταν καθημερινή, Τετάρτη, αλλά κυρίως λόγω του ποδοσφαιρικού αγώνα που μεταδιδόταν την ίδια ώρα με τη συναυλία, κρατώντας μακριά αρκετούς φίλους, μεταξύ των οποίων και μεγάλο μέρος της τοπικής εξουσίας. Ταυτόχρονα με τη δική μας εορταστική βραδιά μουσικές συναυλίες, εκθέσεις φωτογραφίας αλλά και θεατρικές παραστάσεις γινόταν σε όλη την Ελλάδα, ενώ άνοιξαν εκατό αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία της χώρας τη βραδιά της πανσελήνου. Δυστυχώς για μια ακόμη χρονιά ο αρχαιολογικός χώρος Τερπνής έδειξε την ομορφιά του μόνο μέσα από την παρουσίαση που προβλήθηκε, παραμένοντας αναξιοποίητος και κλειστός, χωρίς να έχει γίνει τα τελευταία χρόνια ούτε ένα βήμα. Αυτός ο αρχαιολογικός χώρος ήταν ο λόγος που ξεκίνησε πριν έξι χρόνια η εκδήλωση της Φεγγαροβραδιάς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο, προκειμένου να αναδειχτούν τα αρχαία αλλά και ο τόπος μας. Είμαστε και υπομονετικοί και επίμονοι ώστε να συνεχίσουμε τις προσπάθειες.
ΦΑΝΗ ΑΣΠΟΓΑΛΗ-ΤΙΜΟΘΕΑ ΡΑΚΙΤΖΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΔΡΟΥΜΠΛΗΣ-ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΠΙΤΖΙΔΗΣ-
ΔΡΜΑΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
Ας ξαναγυρίσουμε όμως στη συναυλία η οποία ξεκίνησε με το φεγγάρι κρυμμένο στα σύννεφα. Καθώς προχώρησε η υπέροχη βραδιά η πανσέληνος έλαμψε και πρόβαλε μαγευτική πίσω από την ορχήστρα, η οποία ενθουσίασε τον κόσμο με το υπέροχο πρόγραμμά της. Ένα πρόγραμμα πανδαισίας, ένα σεριάνι στο Ελληνικό τραγούδι σκηνοθετημένο υπέροχα από το μαέστρο κ. Μπιτζίδη Θοδωρή, με τη συμμετοχή στην παρουσίαση των μουσικών ενοτήτων της καταξιωμένης δημοσιογράφου κ. Ασπογαλή Φανής που απογείωσε το όλο πρόγραμμα με την υπέροχη φωνή της. Τα υπόλοιπα μέλη της ορχήστρας εκτός από το Θοδωρή Μπιτζίδη που τραγούδησε και έπαιξε κιθάρα, η Αγγελική Βαγιάτα στο τραγούδι, ο Απόστολος Καρακώστας- κιθάρα,τραγούδι, ο Αλεπάκης Χρήστος στο τραγούδι, ο Θανάσης Πάντας στα πλήκτρα, ο Κων/νος Μουτάφης στα τύμπανα και ο Θοδωρής Ραντούδης στο μπουζούκι.
Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΗΣ ΦΕΓΓΑΡΟΒΡΑΔΙΑΣ
ΜΕ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΕΡΠΝΗΣ
Το μπαράκι του συλλόγου με τον αντιπρόεδρο Τάσο Τερζάκη και τον πρόεδρο της Ασπίδας Χρήστο Τουλάκη δρόσισε τους θεατές, ενώ κυκλοφόρησαν και λαχεία για την ενίσχυση του συλλόγου, των οποίων η κλήρωση θα γίνει στον αγιασμό της νέας σεζόν στις 28 Σεπτεμβρίου 2013.

Παραβρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Ρακιτζή Τιμοθέα και κ. Μασλαρινός Αθανάσιος, η τ. δήμαρχος Νιγρίτας κ. Μήκα Αγγελική, ο διευθυντής του Δήμου κ. Καρτερός Μιχάλης, ο τ. νομαρχιακός σύμβουλος κ. Γκέκας Παναγιώτης, η τοπική σύμβουλος κ. Γιάννα Τερζάκη, ο πρ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού κ. Διαμαντής Νίκος, ο πρ. του Καπνικού Συνεταιρισμού κ. Τσερβίστας Μιχάλης, η πρ. της Φιλοπτώχου Νιγρίτας κ. Νικολούση Φωτεινή με σύσσωμο το Δ.Σ, σύσσωμο το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεολαίας Αχινού, η πρ. του Συλλόγου Γυναικών Τερπνής κ. Κεραμιδά Ευαγγελία και μέλη του Δ.Σ, η αντιπ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Τερπνής κ. Μπαρλιάτσα Κυπαρισσία και σύσσωμο το Δ.Σ, η ομάδα μας η Ασπίδα, μέλη της Φιλοπτώχου Τερπνής, μέλη του Ιππικού Ομίλου Νιγρίτας, του συλλόγου Καρκινοπαθών Νιγρίτας, πολλοί φίλοι από την Τερπνή, πάρα πολλοί από τη Νιγρίτα και από όλη την περιοχή και το νομό. Οι μουσικοί Μίμης Γεωργουλιανός, Μιχάλης Δρουμπλής(Βλάμης), Παναγιώτης Κεραμιδάς, Ευριπίδης Μικρός, Ηλίας Μισχόπουλος, Κώστας Σκαπής  και πολλοί Σερραίοι μουσικοί που ας μας συγχωρήσουν αλλά δεν ξέρουμε τα ονόματά τους.
Να ευχαριστήσουμε:
Τον αντιδήμαρχο κ. Τρούπη Χρήστο για τη στήριξη και βοήθεια καθώς και τον προϊστάμενο κ. Κατσιαούνη Στέργιο και τους υπαλλήλους την τεχνικής υπηρεσίας για την υλικοτεχνική βοήθεια.
Τη βιομηχανία FIBRAN.
Toν κ. Κώστα Δρουμπλή που συνεργάστηκε με το σύλλογο όπως κάθε χρόνο, ώστε η εκδήλωση της Φεγγαροβρδιάς να μαγέψει με υπέροχα ακούσματα.
Τον κ. Σωτίδη Αθανάσιο-Πέγου Ανοιξιά (smile market), η συνεργασία και βοήθειά τους πολύτιμη σε κάθε μας εκδήλωση.
Τον κ. Βάιο Τσίκαλα -καφέ Μακεδονία
Τον κ. Χιωτέλη Πέτρο και Μυλωνά Βαγγέλη-Επιγραφές
Τον κ. Μένιο Δρούγγο – Ξυλουργικές εργασίες
Τον κ. Σταμούλη Αχιλλέα και Ίταλα Τάσο-Εμπόριο ξύλου
Την κ. Πασχαλίνα Τουλάκη-αρτοποιείο
Τον κ. Κούκο Νικόλαο
Τον προπονητή της Ασπίδας κ. Τρούπη Δημήτρη
Τον πρόεδρο της Ασπίδας  κ. Τουλάκη Χρήστο
Τα κορίτσια Κατερίνα Μπασδάρα και Αρετή Τουλάκη.
Την εκπληκτική δημοσιογράφο κ. Ασπογαλή Φανή για την υπέροχη συμμετοχή και παρουσίαση.
Το κανάλι Δίκτυο Τηλεόραση που ήταν χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης και τον οπερατέρ Σπυρούδη Σπύρο που κάλυψε ολόκληρη την εκδήλωση για να προβληθεί από το κανάλι.
Το κανάλι Επιλογές και τον οπερατέρ κ. Παπαγεωργίου Βασίλη.
Το κανάλι ΤVS και το δημοσιογράφο κ. Ξανθόπουλο Ιορδάνη.
Τον έντυπο τύπο Νιγρίτας και Σερρών.
Τα ηλεκτρονικά μέσα πανελλήνια που προώθησαν την εκδήλωση.
Σας ευχαριστούμε τέλος όλους που μας τιμήσατε με την παρουσία σας και ταυτόχρονα αφεθήκατε στη μαγεία του Αυγουστιάτικου φεγγαριού, απολαμβάνοντας εκπληκτικές μελωδίες.
Υπέροχες φωτογραφίες αποθανάτισε η υπεύθυνη εκδηλώσεων Μαρία Ιωαννίδου, τις οποίες μπορείτε να τις δείτε εδώ στο αρχείο ΦΕΓΓΑΡΟΒΡΑΔΙΑ, ενώ τις επόμενες ημέρες θα δείτε ολόκληρη τη βραδιά από το κανάλι Δίκτυο Τηλεόραση.
Τα μέλη του Δ.Σ με τον υπεύθυνο των μουσικών μας Γιώργο Μπασδάρα σε συνεργασία με το μουσικό Κώστα Δρουμπλή φρόντισαν να προσφέρουν σε όσους παρακολούθησαν τη συναυλία υπέροχα ακούσματα και ρομαντική διάθεση κάτω από το φως του πιο διάσημου φεγγαριού της χρονιάς .

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΕΛΠΊΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΤΙΚΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΕΡΠΝΗΣ.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr