«Έφυγε» ένας σεμνός άνθρωπος της παράδοσης, ο αγιογράφος Νίκος Γκόλας

Για εμάς ήταν  ο Τερπνιώτης, ο φίλος, ο γείτονας, η μεγάλη δόξα του ποδοσφαίρου της δεκαετίας του 70, ο σπουδαίος αγιογράφος, ο αγαπημένος Νίκος. Ότι και αν πούμε θα είναι μόνο καλό μια και δύσκολα θα έβρισκες κάτι κακό να πεις για το Νίκο. Ας διαβάσουμε καλύτερα τα λόγια από ψυχής ενός παιδιάτρου Κεφαλονίτη.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΡΠΝΗΣ

Την Κυριακή τα ξημερώματα, «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή στα 58 του χρόνια, ο Νίκος Γκόλας, ένας σεμνός μα σπουδαίος αγιογράφος.

«Έφυγε» ένας άνθρωπος της ορθόδοξης παράδοσης. Παράδοση που την έχουμε τόσο ανάγκη στις μέρες μας σε αυτή τη δύσκολη εποχή που διανύει η χώρα.
Ο ξαφνικός θάνατός του γέμισε με θλίψη και οδύνη τους οικείους του, τους φίλους και μαθητές του, καθώς και όλους εκείνους που τον γνώρισαν μέσα από το αγιογραφικό του έργο.
Ο σεμνός αγιογράφος από την Τερπνή Νιγρίτας Σερρών, διακατέχονταν από φλογερή αγάπη στην ορθόδοξη παράδοση, την οποία ακούραστα και νυχθημερόν υπηρετούσε εργαζόμενος εις την αγία τέχνη του.
Άφησε πίσω του σπουδαίο έργο, καθώς εικονογράφησε πλήθος εκκλησιών, από μητροπολιτικούς ναούς, μέχρι ερημοκλησιές στις Σέρρες και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης.
Έργο του είναι και η εικόνα του Αγίου Γερασίμου, στο τέμπλο της ομώνυμης εκκλησιάς στα Βλαχάτα Εικοσιμίας εδώ στην Κεφαλονιά.
Είθε ο Κύριος, τον οποίο ο σεμνός αγιογράφος ύμνησε με την τέχνη του, να τον αναπαύσει εν ειρήνη.
Ευάγγελος Ευαγγελάτος
Παιδίατρος

Η φωτογραφία προέρχεται από το αρχείο της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ασπίδας Τερπνής, την ομάδα που τόσο αγάπησε, δόξασε και υποστήριζε μέχρι και την τελευταία στιγμή με κάθε τρόπο ο Νίκος Γκόλας.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr