Yπ. Παιδείας: Όσες ειδικότητες καταργηθούν στα τεχνικά λύκεια θα καλυφθούν από τα δημόσια ΙΕΚ

Τη διαβεβαίωση ότι οι 13.000 μαθητές, των οποίων η ειδικότητα θα καταργηθεί, θα συνεχίσουν κανονικά τις σπουδές τους με ωρομίσθιους καθηγητές...
έδωσε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κ. Αρβανιτόπουλος, σε συνάντησή του με τους βουλευτές της ΝΔ.
Επίσης, ο κ. Αρβανιτόπουλος δεσμεύτηκε ότι οι 53 ειδικότητες που θα καταργηθούν από τα τεχνικά λύκεια θα απορροφηθούν από τα 91 δημόσια ΙΕΚ τα οποία λειτουργούν στη χώρα, ενώ κάποιες θα αποτελέσουν αντικείμενο διδασκαλίας των ΤΕΙ.

Παράλληλα, θα υπάρξει αναβάθμιση των ειδικοτήτων αυτών, θα διευρυνθεί η δυνατότητα των απόφοιτων του γυμνασίου στην επιλογή της ειδικότητας που επιθυμούν να ειδικευτούν, ενώ θα επιδιωχθεί η σύνδεση των ειδικοτήτων με την αγορά εργασίας.

Αντίθετα, σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα των τρίτεκνων, σχετικά με το εάν θα εξαιρεθούν από τη διαδικασία της διαθεσιμότητας. Η βούληση του υπουργείου είναι να υπαχθούν σε καθεστώς εξαίρεσης, ωστόσο, για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να αρθούν ορισμένα νομικά κωλύματα.

Σε κάθε περίπτωση, το σχέδιο υπαγωγής σε διαθεσιμότητα 2.500 καθηγητών προκαλεί την έντονη αντίδραση της ΟΛΜΕ. Η ηγεσία του συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης κατήγγειλε, σε συνέντευξη Τύπου, τον γγ του υπουργείου Παιδείας, Αθανάσιο Κυριαζή, ότι έσπευσε να αποστείλει τις λίστες των καθηγητών σε διαθεσιμότητα στις περιφερειακές διευθύνσεις, πριν καν συζητηθεί και ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο.

«Η κυβέρνηση οδηγεί περίπου 2.500 εκπαιδευτικούς στην ανεργία» τόνισε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης, προαναγγέλλοντας ότι η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης θα καταθέσει μηνύσεις εναντίον όσων εμπλέκονται στην ανάρτηση στο διαδίκτυο των προσωπικών δεδομένων των καθηγητών που είναι υποψήφιοι για ένταξη στο καθεστώς διαθεσιμότητας.

Εξάλλου, η ΟΛΜΕ, σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι στόχος της είναι η εξυπηρέτηση μεγάλων ιδιωτικών ΙΕΚ και περίπου 20.000 μαθητές δεν θα βρίσκουν σχολεία για τον τομέα και την ειδικότητα που θέλουν να σπουδάσουν. Παράλληλα, καλεί τους βουλευτές να μην ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο και τους γονείς των μαθητών σε αγωνιστική συμπαράσταση.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, η ΟΛΜΕ θα συμμετάσχει απόψε το βράδυ στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ, στην Πλατεία Συντάγματος.

Οι εκπαιδευτικοί διοργανώνουν συναυλία συμπαράστασης και προαναγγέλλουν ότι θα παραμείνουν όλο το βράδυ στο Σύνταγμα. Παράλληλα, υπόσχονται ένα θερμό φθινόπωρο με «απεργίες μεγάλης έντασης και διάρκειας» όπως δήλωσε ο γγ της ΟΛΜΕ, Σταμάτης Νικολάου.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr