Αρχαιολόγοι στο Ισραήλ εντόπισαν δείγμα λουλουδιών 14.000 ετών - Πρόκειται για την αρχαιότερη προσφορά ανθέων σε τάφο

Την αρχαιότερη προσφορά λουλουδιών σε τάφο ανακάλυψαν αρχαιολόγοι, στο σπήλαιο Ρακεφέτ, στο Ισραήλ, στις πλαγιές του Καρμήλου όρους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα, την Τρίτη, την...
ανακάλυψη έκαναν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Χάιφα, με επικεφαλής τον αρχαιολόγο Ντάνι Ναντέλ και το δείγμα λουλουδιών, που εντόπισαν, υπολογίζεται ότι είναι ηλικίας περίπου 14.000 ετών. Οι ανασκαφές παρουσίασαν σαφείς ενδείξεις ότι τέσσερις άνθρωποι από τον προϊστορικό Νατούφιο πολιτισμό είχαν ταφεί πάνω σε μια κλίνη από λουλούδια. Η χρονολόγηση των λουλουδιών έγινε με τη μέθοδο του ραδιενεργού άνθρακα κι έδειξε ότι οι σκελετοί ήταν ηλικίας από 11.700 έως 14.000 ετών.
Οι Νατούφιοι, όπως αναφέρει το zougla.gr, είναι οι αρχαιότεροι προϊστορικοί άνθρωποι που είναι γνωστό ότι συστηματικά έθαβαν τους νεκρούς τους σε κοιμητήρια κοντά στις καλύβες τους, παρά σε διάσπαρτα απομονωμένα μέρη, ενώ στους τάφους τους έχουν βρεθεί κατά καιρούς χάντρες, πέτρινα εργαλεία και κοσμήματα. Τώρα εντοπίστηκαν για πρώτη φορά και λουλούδια.
Μάλιστα, οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι, εκτός από αρωματικό σκοπό, τα άνθη αυτά είχαν και συμβολική σημασία, αφού η χρήση λουλουδιών ως ταφικό έθιμο αποσκοπούσε στη βελτίωση της αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της κοινότητας.

attacktv.gr
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr