Ιαματικός Τουρισμός και Γεωθερμία στη Βισαλτία


Ιαματικός Τουρισμός και Γεωθερμία ήταν το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώθηκε στο Δημαρχείο Βισαλτίας.

Ένας εκ των πολλών εισηγητών και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος και επισήμανε ότι "όπου υπάρχει Γεωθερμικό Πεδίο είναι σαν να υπάρχει αποθήκη πλούτου και ενέργειας, η οποία δυστυχώς σε αρκετές περιοχές της χώρας μένει ανεκμετάλλευτη".
Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι "σε περίπτωση που εκμεταλλευτούμε την γεωθερμία και τα όσα προσφέρει θα αναπτυχθεί η οικονομία. Βέβαια όλα αυτά παρά την κρίση μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, μόνο μέσα από την συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα".
Η ανάπτυξη θα επέλθει μέσω συνεργασίας ΣΔΙΤ υποστήριξε η υπεύθυνη του τομέα τουρισμού της ΔΗΜΑΡ Ισμήνη Μόρου.
Από την πλευρά του το μέλος του Δ.Σ του ΕΟΤ, Μιχάλης Τριανταφυλλίδης υποστήριξε πως "η Νιγρίτα είχε θερμά λουτρά, αλλά τώρα έχει ένα γκρεμνο" ρίχνοντας παράλληλα τα βέλη του στην κυβέρνηση.
Από εκεί και πέρα κάποιο είδαν και την θετική πλευρά, με τον πρόεδρο του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας να τονίζει "πως υπάρχουν προοπτικές εκμετάλλευσης των Ιαματικών Λουτρών".
Τέλος, όσον αφορά για το εάν ο Δήμος Βισαλτίας κατέθεσε πρόταση στο αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να μπορέσει να αξιοποιήσει τα θερμά λουτρά, ο Δήμαρχος Δημήτρης Καλαϊτζής υποστήριξε ότι "κάτι τέτοιο δεν έγινε, καθώς οι πηγές δεν ανήκαν σε Δημοτικό Φορέα".
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr